Saturday, March 31, 2012

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΔΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΙΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΥΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

ΒΓΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ  ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ....ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΔΙΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.....!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΜΑΝΙΑ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΙΤΣΟΥ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΛΙΑΡΕΛΗΣ  ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (ΚΝΕ)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΟΣΕ(ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ)

ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΡΙΤΖΗΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΞΥΡΩΝ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΠΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΓΚΡΕΛΗΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΠΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΕ (ΜΑΟΙΚΟΣ)

ΜΠΙΛΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ (ΕΚΕ)

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΕ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΚΕ

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ... Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 19.58 






ΠΗΓΗ: http://wwwaporrito.blogspot.com

Thursday, March 29, 2012

Συγκλονιστικό βίντεο με επιδρομή Ισραηλινών στρατιωτών σε σπίτι Παλαιστινίων

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε Ισραηλινούς στρατιώτες να εισβάλλουν σε ένα σπίτι στην Δυτική Όχθη στο χωριό Nabi Saleh την νύχτα της 20ης Μαρτίου 2012. Το σπίτι είναι του φυλακισμένου ηγέτη Bassem Tamimi. Η γυναίκα του,τα παιδιά του και η μητέρα του είναι τρομοκρατημένοι καθώς βλέπουν τους στρατιώτες να αρπάζουν ότι θεωρείται οτι μπορεί να έχει ύποπτο περιεχόμενο και να ανακαττεύουν όλο το σπίτι. 


Τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται απο τους Ισραηλινούς σε όλα τα σπίτια Παλαιστινίων προκειμένου να τους κάμψουν το ηθικό και να τους αναγκάσουν να φύγουν απο τα σπίτια τους. Προσέξτε οτι οι Ισραηλινοί δεν νοιάζονται που τους βιντεοσκοπούν. Είναι σίγουροι οτι οι εικόνες αυτές δεν θα φθάσουν ποτέ στους υπόλοιπους ανθρώπους. Επίσης οι Εβραίοι μας θεωρούν αρκετά ηλίθιους για να φοβούνται μήπως και ξεσηκωθούμε εναντίον τους!


Αυτές τις σκηνές δεν θα τις δείτε σε κανένα μεγάλο κανάλι.. Γιατί όπως καταλαβαίνετε όλα τα μεγάλα κανάλια ελέγχονται πλήρως απο τους συμπατριώτες των στρατιωτών.


Απάντηση στον Cohn-Bendit: Για εμάς είναι ξεκαρδιστικό θέμα οτι η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ.Το Τελ-Αβίβ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Πολλοί βιάστηκαν να πούν οτι ο Daniel Cohn-Bendit ή αλλιώς "Κόκκινος Ντάνυ" του Μάη του 68,είναι φιλέλλην! Τώρα ο εβραϊκής καταγωγής Ευρωβουλευτής δικαιώνει αυτό που τόσο καιρό λέμε.Οτι δεν μπορείς να υπολογίζεις σαν φίλους και συμμάχους τους Εβραίους.

Με πρόσφατη δήλωσή του ο Κον Μπεντίτ είπε οτι είναι ξεκαρδιστικό θέμα το "Μακεδονικό" και πήρε σαφή θέση υπέρ των Σκοπιανών. 


Και εμείς του απαντάμε οτι για εμάς είναι ξεκαρδιστικό το γεγονός οτι οι Ισραηλινοί συμπατριώτες του Κον Μπεντίτ θεωρούν πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ. Ξεκαρδιστικό δεν είναι κύριε Κον Μπεντίτ;


Η είδηση απο defence


 ImageΟ ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε  την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως ξεκαρδιστική και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το ‘Κανάλ 5’.

Ο Cohn-Bendit δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων  και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

«Αυτό το είδος του προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν μια συμβιβαστική λύση με την FYROM. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο.
Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’», είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’.

«Μόλις είπατε ότι η «Μακεδονία» είναι ‘Μακεδονία’. Ναι, η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’. Μπορώ να πω Βόρεια Μακεδονία, Νότια Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Νεφελώδης Μακεδονία, αλλά είναι ‘Μακεδονία’», πρόσθεσε ο συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Μόλις πριν από 15 ημέρες ο Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε να βρεθεί λύση  για το όνομα που θα ικανοποιούσε τα Σκόπια και την Αθήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν η ‘μακεδονική’ ταυτότητα, ο ‘μακεδονικός’ πολιτισμός, η εθνικότητα και η ‘μακεδονική’ γλώσσα.

Tuesday, March 27, 2012

Θυσία τα παιδιά κοντά στην Fukusima

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


pyrinika_iran-2-naiΤο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί μυστικές επιδρομές στο Ιράν σε αναζήτηση αποδείξεων για το σχεδιασμό του πυρηνικού όπλου, γράφει η βρετανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του εντύπου, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται η μόνιμη βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν. Στις επιχειρήσεις αυτές χρησιμοποιείται υπερσύγχρονος εξοπλισμός για την ανίχνευση στοιχείων σχετικά με τη ραδιολογική κατάσταση και τις δοκιμές εκρηκτικών μηχανισμών.
Τον τελευταίο καιρό η ισραηλινή κατασκοπεία ιδιαίτερη προσοχή απέδιδε στη στρατιωτική εγκατάσταση στο Πάρτσιν.
Οι «Σάντεϊ Τάιμς» γράφουν ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Ουάσιγκτον του Μπαράκ Ομπάμα με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο τελευταίος παρουσίασε «νέα στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μέρος των οποίων είχαν εξασφαλιστεί κατά τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων στο ιρανικό έδαφος».

Sunday, March 25, 2012

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του δολοφόνου της Τουλούζης που απέκρυψαν τα ΜΜΕ - Ένας ακόμη προγραμματισμένος δολοφόνος;


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Είναι πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε να ερευνούμε προσεκτικά κάθε σημαντικό γεγονός που ακούμε να συμβαίνει γύρω μας. Δυστυχώς τα ΜΜΕ ελέγχονται σε ποσοστό άνω του 90% απο Εβραίους. 


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε ποτέ τίποτα για την δράση των Εβραίων και τον υπονομευτικό ρόλο των οργανώσεών τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι οργανώσεις των Εβραίων σε όλο τον κόσμο τρομοκρατούν τους καθηγητές πανεπιστημίων μέσω των ΜΜΕ όταν αυτοί τολμήσουν να ασκήσουν κριτική στον "εκλεκτό λαό".  


Οι εν Ελλάδι αριστεροί διατυμπάνιζαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ οτι υπάρχει "ακροδεξιά τρομοκρατία" και κίνδυνος στην Ευρώπη εξαιτίας της ανόδου του αντιμεταναστευτικού κινήματος μετά τη σφαγή στην Νορβηγία απο τον Breivik. 


Κανείς όμως απο αυτούς δεν έκατσε να ψάξει βαθύτερα το παρελθόν του  Breivik, που όπως αποδείχθηκε είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου απο το ιουδαϊκό ιερατείο και ήταν φανατικός φιλο-Σιωνιστής. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ .. Το χειρότερο είναι ότι όσοι αριστεροί είδαν το βίντεο για τον Breivik δεν το διέδωσαν καθόλου επειδή δεν συμφωνούσε με τα συμφέροντα της αριστεράς...


Η ηγεσία του Εβραϊσμού γνωρίζει οτι τόσο οι επιθέσεις εναντίον Εβραίων πολιτών, όπως αυτή στην Γαλλία,όσο και οι "ρατσιστικές" επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στην Νορβηγία, εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντά τους.


Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο Εβραίοι παραδέχονται ότι αυτοί προωθούν την πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη. 


Μέσω τέτοιων επιθέσεων δημιουργείται αίσθημα συμπόνοιας προς τον εβραϊκό πληθυσμό και ψηφίζονται νόμοι εναντίον του "αντισημιτισμού" και του "ρατσισμού", οι οποίοι αποσκοπούν στο να φιμώσουν τις φωνές που ξεσκεπάζουν τα σχέδιά τους για Παγκόσμια Κυριαρχία..


Ο δολοφόνος της Τουλούζης, Mohamed Merah..

Το άρθρο που ακολουθεί μετάφραση της ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ απο το site του Gilad Atzmon.


Γράφει ο Gilad Atzmon(σ.σ:ο Ατζμόν είναι Εβραϊκής καταγωγής και ζούσε στο Ισραήλ.Περισσότερα για αυτόν θα βρείτε στην ιστοσελίδα του).


Ο Ισραηλινός τύπος ανάφερε οτι ο Γάλλος δολοφόνος Mohamed Merah είχε επισκεφθεί το Ισραήλ στο παρελθόν. Σύμφωνα με αυτή την δημοσίευση, το διαβατήριο του Merah είχε ισραηλινά γραμματόσημα πάνω του. Ο λόγος του ταξιδιού του στο Ισραήλ είναι άγνωστος. Ισραηλινοί αναλυτές υποπτεύονται οτι προσπαθούσε να επισκεφθεί Παλαιστινιακές περιοχές ή ετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση.


Παρόλα αυτά εγω δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο οτι ο Merah εκπαιδεύτηκε απο τις Ισραηλινές δυνάμεις κατα τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ. 


Ο Merah μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για να εκτελέσει μια προβοκάτσια που θα οφελούσε τους Εβραίους. Άλλωστε το μότο της Μοσάντ της Ισραηλινής Μυστικής Υπηρεσίας είναι "Μέσω της Εξαπάτησης Κυριαρχούμε".


Διαβάστε την ιστορία του Naeim Giladi, ενός Ισραηλινού πράκτορα που δρούσε στο Ιράκ στα τέλη της δεκαετίας του 1940.


"Στις 10 Μαϊου, στις 3 π.μ., μια χειροβομβίδα είχε πεταχτεί προς το παράθυρο της εταιρείας Beit-Lawi Automobile που ανήκε σε Εβραίους,καταστρέφοντας το κτίριο.Δεν κτυπήθηκε κάποιος σοβαρά.


Στις 3 Ιουνίου, 1950 ακόμη μια χειροβομβίδα είχε πεταχτεί απο το παράθυρο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή El-Batawin στην Βαγδάτη όπου ζούσαν οι περισσότεροι πλούσιοι Εβραίοι και Ιρακινοί της μεσαίας τάξης.Κανείς δεν πληγώθηκε σοβαρά,αλλά μετά την έκρηξη Σιωνιστές ακτιβιστές έστειλαν τηλεγραφήματα ζητώντας την αύξηση της ποσόστωσης για τους μετανάστες απο το Ιράκ.


Στις 5 Ιουνίου στις 2:30 π.μ. μια βόμβα εξερράγη δίπλα στο εβραϊκής ιδιοκτησίας κτίριο Stanley Shashua στον δρόμο El-Rashid, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.


Στις 14 Ιανουαρίου 1951 και ώρα 7:00 μ.μ. μια χειροβομβίδα πετάχτηκε σε μια ομάδα Εβραίων έξω απο την Συναγωγή Masouda Shem-Tov. Η έκρηξη κτύπησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, προκαλώντας ηλεκτροπληξία σε 3 Εβραίους,ένας εκ των οποίων ήταν νεαρό αγόρι,ο Itzak Elmacher, και τραυμάτισε 30 ακόμη.Μετά την επίθεση η Έξοδος των Εβραίων απο το Ιράκ αυξήθηκε σε 600-700 την ημέρα.


Οι Σιωνιστές προπαγανδιστές εξακολουθούν να ισχυρίζονται οτι οι επιθέσεις ήταν έργο αντισημιτών Ιρακινών που ήθελαν να διώξουν τους Εβραίους απο την χώρα τους. Η τρομερή αλήθεια είναι οτι οι χειροβομβίδες που σκότωσαν και τραυμάτισαν Εβραίους του Ιράκ και προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία τους είχε πεταχτεί απο Σιωνιστές Εβραίους."

Το αντάρτικο του 1821.Ένας στρατηγός αναλύει τις τακτικές του πολέμου



Του ΝΙΚΟΥ ΤΟΣΚΑ
Υποστράτηγος (ε.α)


Ποιοι ήταν αυτοί που μετά από τετρακόσια χρόνια σκληρής σκλαβιάς εξεγέρθηκαν και μας χάρισαν την λευτεριά; Τι στρατιωτικές γνώσεις είχαν και πώς ήταν οργανωμένοι; Με ποιό τρόπο έκαναν πόλεμο και αντιμετώπισαν τον πανίσχυρο τουρκικό και αιγυπτιακό στρατό; Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών φιλελλήνων που προσέτρεξαν;


Οι προγονοί μας, στις αρχές του 19ου αιώνα, ήταν κτηνοτρόφοι και γεωργοίχωρίς καμία στρατιωτική εκπαίδευση, εκτός ελαχίστων που υπηρέτησαν στα αγγλικά στρατεύματα των Επτανήσων και ακόμη λιγότερων που υπηρέτησαν στο ρωσικό στρατό. Ουσιαστικά δεν υπήρχε στρατιωτική γνώση, πολύ λιγότερο πρότυπα οργάνωσης που να εξυπηρετούν τα πρώτα σκιρτήματα εξέγερσης.
Η Ευρώπη μόλις είχε ξυπνήσει από τη μεγαλειώδη γαλλική επανάσταση (1789), τις εκστρατείες του Ναπολέοντα αλλά και την ήττα του στο Βατερλώ το 1815.


Οι στρατοί στην Ευρώπη πριν τη γαλλική επανάσταση μάχονταν μόνο σε σχηματισμό παράταξης, δηλαδή ο ένας κατ΄ αγκώνα δίπλα στον άλλο, σε ζυγούς που απείχαν περί τα 10 μ. Απαγορευόταν και θεωρείτο λιποταξία η απομάκρυνση οπλίτη από την παράταξη. Ακόμη και η διανυκτέρευση γινόταν μακριά από δάση για να μη φύγουν οι φτηνά αμειβόμενοι στρατιώτες, που κατάγονταν από τις εξαθλιωμένες τάξεις. Η γαλλική επανάσταση επέβαλε την γενικευμένη υποχρεωτική θητεία (levee en masse), ο οπλίτης ήταν ελεύθερος πολίτης και πολεμούσε με μαζικές επιθέσεις (a la bayonette), έξω από σχηματισμούς παράταξης και γεωμετρικά σχήματα και με ελιγμούς που απαιτούσε η επιβίωσή του από τα πυροβόλα όπλα, το ηθικό του ελεύθερου ανθρώπου και η ανάγκη του για γρήγορη νίκη.


Οι πρώτοι φιλέλληνες που ήρθαν για να βοηθήσουν τον απελευθερωτικό αγώνα, ήταν φιλελεύθεροι άνθρωποι, λάτρεις της γαλλικής επανάστασης και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Οι άνθρωποι αυτοίθέλησαν να οργανώσουν τους ατίθασους και απείθαρχους έλληνες της εποχής εκείνης ώστε να πολεμούν με τακτικές που δεν άρμοζαν στην ελληνική ιδιοσυγκρασία, της γεωγραφία της περιοχής και που είχαν ξεπεραστεί ήδη στην Ευρώπη από τη φιλελεύθερη αντίληψη που σάρωσε τα συντηρητικά καθεστώτα.


Η μάχη του Πέτα, κοντά στην Άρτα, τον Ιούλιο του 1822, οδήγησε στη θλιβερότερη ήττα της Επανάστασης και στην απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των 93 αξιωματικών φιλελλήνων και τη διάλυση του πρώτου τακτικού τάγματος που αποτελείτο από 590 αξιωματικούς και στρατιώτες, ακριβώς λόγω της λανθασμένης τακτικής που εφαρμόσθηκε. Η παράταξή τους διαλύθηκε από το τουρκικό ιππικό του Ομέρ Βρυώνη. Λάθος συνταγή σε λάθος χρόνο. Στην περίπτωση του Πέτα ο Μαυροκορδάτος θέλοντας να παρακάμψει τις στρατιωτικές ηγεσίες του Αγώνα, υιοθέτησε τις τακτικές που οι φιλέλληνες προσπάθησαν να διδάξουν και αποδείχτηκαν ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές.


Μετά το πάθημα αυτό οι Έλληνες όταν πολεμούσαν συνέχισαν να εφαρμόζουν την τακτική των κλεφτών και του ανταρτοπολέμου. Δεν χρησιμοποίησαν ξανά σχηματισμούς παρατάξεως. Δεν πιάνανε τον κάμπο αλλά όπως στα Δερβενάκια (Ιούλιος 1922) ταμπουρώνονταν στα ριζά του βουνού και ενεδρευτικά αιφνιδίαζαν τον εχθρό.

Κτυπούσαν τον εχθρό όταν μπορούσαν και τον απέφευγαν όταν ήταν σε αδύναμη θέση. Οι αρχηγοί ήταν πάντοτε μπροστά και γι αυτό ο αρχιστράτηγος στερεάς Ελλάδος Μάρκος Μπότσαρης σκοτώθηκε σε μάχη στο Καρπενήσι και ο αρχιστράτηγος Καραϊσκάκης στο Φάληρο.
Είχε έρθει ο καιρός του ελεύθερου Ανθρώπου που θα σάρωνε τις συντηρητικές αντιλήψεις και τις στρατιωτικές τακτικές της φεουδαρχικής εποχής. Το ηθικό, ο αυθόρμητος ελιγμός και η ορμητικότητα των ελεύθερων ανθρώπων δεν έμπαινε σε καλούπια. Οι λαϊκοί ηγέτες σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, πήγαιναν μπροστά στη μάχη, προκαλούσαν τον εχθρό, τον κτυπούσαν όπου μπορούσαν και τον ανάγκαζαν να υποχωρήσει. Τα δυο στοιχεία της τακτικής ήταν ο ελιγμός και η τριβή του εχθρού. Η ίδια τακτική εφαρμόσθηκε και στη θάλασσα όπου μετά την πρώτη ατυχή ναυμαχία έξω από την Πάτρα όπου έγινε μετωπική αντιπαράθεση, ο Κανάρης εφάρμοσε τις αιφνιδιαστικές προσβολές με τα μπουρλότα. Παράλληλα τα μικρά ελληνικά εμπορικά εφοδιασμένα με λίγα κλεμμένα πυροβόλα ήταν εύκολο να ελιχθούν ανάμεσα στα μεγάλα δυσκίνητα τουρκικά πλοία και να τα προσβάλουν όταν μπορούσαν ή να διαφύγουν όταν η αναλογία δεν τους ευνοούσε.


Η ίδια τακτική, της φθοράς του αντιπάλου εφαρμόσθηκε με επιτυχία σε μεταγενέστερους πολέμους. Εφαρμόσθηκε στην Εθνική Αντίσταση 1941-1945. Ήταν η τακτική των ελεύθερων ανθρώπων, με τις ελάχιστες στρατιωτικές γνώσεις αλλά με την τεράστια ορμή και θέληση για Ελευθερία. 


Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι ο πόλεμος δεν είναι μόνο αντιπαράθεση στρατιωτική αλλά και πολιτιστική.
 Η ατομικότητα του Έλληνα αγωνιστή καθόριζε τον ελιγμό του. Δεν ήταν ο καταπιεσμένος κεντροευρωπαίος που πιστός στο φεουδάρχη του υποχρεωνόταν να μπει στο ζυγό. Αυτός καθόριζε την ώρα του κινδύνου για τη ζωή του (όχι του θανάτου του όπως ο Ιάπωνας καμικάζι) αλλά και την ώρα της ελευθερίας του στα βουνά. Φορούσε πλουμιστά ρούχα και κορόιδευε τον αντίπαλο. Αντέτασσε τους δικούς του τρόπους πολέμου στις ΄΄κεντρικές λογικές΄΄ της πειθαρχίας που επικρατούσαν στην Ευρώπη. Χωρίς να ξέρει από Διαφωτισμό αγαπούσε τις φιλελεύθερες απόψεις.

Ήταν οι ταπεινοί που τους έλεγαν κλέφτες και τους κορόιδευαν οι φιλέλληνες γιατί ήταν άπλυτοι και αγράμματοι που εφάρμοσαν ΄΄ελεύθερες΄΄ τακτικές πολέμου και νίκησαν. Δεν φορούσαν φράκο ούτε ήξεραν από διπλωματίες και ΄΄σαλονάτες΄΄ συμπεριφορές ούτε είχαν διαβάσει τις τακτικές των Ολλανδών ή Σουηδών στρατηγών του Μεσαίωνα, όπως οι στρατιωτικοί της Ευρώπης εκείνης της εποχής. 

Αυτούς τους ‘’άπλυτους’’ και ‘’αγράμματους’’ αγωνιστές της Ελευθερίας του 1821, που ήξεραν να σκορπούν τα βόλια τους στο Δράμαλη αλλά και ‘’φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους’’ τιμούμε σήμερα και πάντοτε.

Friday, March 23, 2012

Πως οι Επικυρίαρχοι πήραν τον ελεγχο του Καναδά




Πως οι Εβραίοι πήραν τον έλεγχο του Καναδά

Η εβραιοποίηση του Καναδά


Όλα ξεκίνησαν με τον Pierre Elliot Trudeau, που κυβέρνησε ως Πρωθυπουργός του Καναδά απο το 1968 μέχρι το 1984. Το έτος 1984 που φάνηκε η άθροιση της πολιτικής του Trudeau - ονομαστηκά η Εβραιοποίηση του Καναδά - η οποία είναι μια μεταφορά σε ένα κράτος "Μεγάλο Αδελφό" το οποίο ελέγχει ο Εβραϊσμός για τα συμφέροντά του. Παρόλο που μερικοί ισχυρίζονται οτι ο Trudeau παρουσιάζοταν ως αντισημίτης και φιλο-Παλαιστίνιος,στην πραγματικότητα έσκυψε μπροστά στην Σιωνιστική πίεση τόσο του καναδικού όσο και του εβραϊσμού των ΗΠΑ. 




Με την άνοδο του εβραϊκού λόμπι στον Καναδά μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι οργανισμοί, Σιωνιστικός Οργανισμός του Καναδά και η B'nai B'rith δημιούργησαν την Καναδοισραηλινή Επιτροπή με σκοπό να προωθηθούν τα εβραϊκά συμφέροντα τόσο στην εγχώρια πολιτική του Καναδά όσο και στην εξωτερική. Σήμερα κάτω απο την διοίκηση του Harper, το Εβραϊκό λόμπι έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στους γκόϊμ Καναδούς μέσω του Harper που είναι ένας πρωθυπουργός πιόνι, που τον συνοδεύει η έκφραση οτι "είναι πιο Εβραίος απο ραββίνο"...

Thursday, March 22, 2012

Ο κρυφός ρόλο των Rothschild πίσω απο την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση


Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90...






Wednesday, March 21, 2012

Διαίρει και βασίλευε - Η υποδούλωση των επόμενων γενεών

Ψυχολογικά πειράματα και η βαθύτερη κατανόηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων 


Αναδημοσίευση απο ΕΛΕΥΘΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Σημείωση Ελεύθερης Επιστήμης: Επιλέξαμε αυτό το βίντεο σαν το καλύτερο σε κατανόηση και περιγραφή των διαδικασιών που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να σκλαβώσει εμάς και τα παιδιά μας.


Το βίντεο είναι μία ώρα, αλλά αξίζει να το δείτε ολόκληρο όχι μόνο μία φορά αλλά και 2 και 3 και 4 φορές μέχρι να το μάθετε απέξω. 

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο πρέπει να το μάθετε απ'έξω. Πιστεύουμε αληθινά οτι κάθε παιδί απο 15 ετών και πάνω πρέπει να δει αυτό το βίντεο. Απο 15 ετών έως 80 ετών. Θα ήταν ευχής έργον όποιος γνωρίζει εκπαιδευτικούς να τους πείσει να το δούνε. Γιατί ξέρουμε οτι τα μεγάλα βίντεο δύσκολα κάθεται κάποιος μία ώρα να τα δεί. Κάντε ότι είναι δυνατόν για να το δούνε περισσότεροι.. 


Προσέξτε ειδικά απο το 40ό λεπτό μέχρι το 47ό περίπου και θυμηθείτε πόσες φορές κάνετε αυτό που περιγράφει το βίντεο και αν είστε λίγο πιο ειλικρινείς, παραδεχθείτε οτι το κάνετε απο τότε που γεννηθήκατε. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails