Friday, February 20, 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απο την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ 15-9-2005.Η εφημερίδα έγραφε τότε:

Όταν λέγαμε ότι η Κουτσίκου συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο Ευθυμίου (και εκείνος με τη σειρά του το δρόμο του Γιωργάκη) είχαμε απόλυτο δίκιο.
'Οταν τα παιδιά μας, που δήθεν αποκτούν βασικές γνώσεις στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, δε γνωρίζουν βασικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας μας, αφού κανείς από χους δασκάλους δεν ενδιαφέρεται να χους διδάξει, μιας και η πλειοψηφία ανήκει στο συνοθύλευμα, και τα βιβλία αποσιωπούν ή αγγίζουν απλά την ιστορία της Πατρίδας μας, το Υπουργείο εκδίδει εγκυκλίους για "εκπαιδευτικές επισκέψεις στα εβραϊκά μουσεία!
Μιας και έχουν επισκεφτεί όλα τα ελληνικά μου σεία οι μαθητές, πρέπει τώρα να επεκτείνουν τους... πνευματικούς τους ορίζοντες.
Το έγγραφο που βλέπετε και στη φωτογραφία γράφει:






"Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή 7000 αντικειμένων αντιπροσωπευτικών της ζωής των Εβραίων Ελλήνων (λες και οι Εβραίοι είχαν άλλη ζωή).
Η επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο, προσφέρει μεταξύ άλλων ποικίλα προγράμματα και δραστηριότητες γνωριμίας με την εβραϊκή κοινότητα, καθώς και εκπαίδευση πάνω στο θέμα του Ολοκαυτώματος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής ισότητας.
Παράλληλα λειτουργεί το Εβραϊκό Μουσείο θεσσαλονίκης, του οποίου τα εκθέματα αφορούν την τοπική εβραϊκή κοινότητα, καθώς και το Εβραϊκό Μουσείο Ρόδου, στο οποίο λειτουργεί φωτογραφική έκθεση που αναφέρεται στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Ρόδου".


Μεγάλη πρεμούρα έχουν εκεί στο Υπουργείο Παιδεία για τα... ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία διαφημίζουν μέσω των εβραϊκών μουσείων. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή. Κύριοι του Υπουργείου, επιληφθείτε να επισκεφτούν τα Ελληνόπουλα πρώτα όλα τα ελληνικά μουσεία και τους τάφους των ηρώων μας, που δεν ξέρουν καν ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, και μετά φροντίστε να επισκεφτούν τα υπόλοιπα μουσεία της χώρας μας.


1 comment:

Anonymous said...

ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΜΕΣΩ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΘΙΜΑ, ΕΝΩ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΕΛΛΗΝΟ-ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!!!!!!!!!!!!!
(φυσικά κάνει χρήση και του κινεζικού "δικέφαλου" πτηνού)
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!
ΑΡΕ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΤΙ "ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΙ ΜΑΣΩΝΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ, ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
http://www.jewishmuseum.gr/pages.asp?pageid=81&langid=1

http://www.jewishmuseum.gr/pages.asp?pageid=83&langid=1

http://diasvsmetatron.blogspot.com/2007/04/blog-post_6844.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails