Saturday, February 7, 2009

Το «εβραϊκό ζήτημα» τώρα είναι ένα Παγκόσμιο ζήτημα

«Οι Εβραίοι διοικούν το κόσμο δια αντιπροσώπου», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχατίρ Μοχαμάντ, σε ένα λόγο του στους Ινδονήσιους επικεφαλείς το 2003, «βάζουν άλλους να σκοτωθούν για αυτούς», υπογράμμισε.

Φέρνοντας στην επικαιρότητα το θέμα της επιρροής των Εβραίων, τις 29 Ιανουαρίου το 2009, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φατίμα Χαγιάγκ, χαιρετήθηκε ενώπιον του εθνικού σώματος των ανθρώπινων δικαιωμάτων γιατί ανέφερε οτι «Εβραϊκά λεφτά ελέγχουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».












Διαβάστε τι είπε η Hajaig σε μια πολιτική συνάθροιση στο Γιοχάνεσμπουργκ στα μέσα του Ιανουαρίου του 2009:

«Οι Εβραίοι ελέγχουν την Αμερική, χωρίς να παίζει ρόλο ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία, είτε Ρεπουμπλικανική είτε Δημοκρατική, είτε είναι ο Ομπάμα ή ο Τζώτρτζ Μπούς. Ο έλεγχος της Αμερικής, όπως ακριβώς και ο έλεγχος των περισσοτέρων Δυτικών χωρών, βρίσκεται στα χέρια του εβραϊκού κεφαλαίου.»

Η φράση «Το Εβραϊκό ζήτημα», κατάγεται απο το τίτλο του βιβλίου “Die Judenfrage», του Γερμανού ιστορικού Μπρούνο Μπάουερ. Ο Μπάουερ υποστήριξε οτι οι Εβραίοι μπορούσαν να επιτύχουν πολιτική χειραφέτηση μόνο αν έβαζαν στο περιθώριο τη θρησκευτική τους συνείδηση. Ο Μπάουερ υποστηρίζει οτι η πολιτική χειραφέτηση απαιτεί ένα κοσμικό κράτος, που δεν αφήνει χώρο για τις «κοινωνικές ταυτότητες», όπως η θρησκεία.

Αλλά η ιστορία και τα εμπλεκόμενα κοινωνικά θέματα έχουν αποδείξει οτι ο Μπάουερ έκανε λάθος. Αν και η πολιτική χειραφέτηση των Εβραίων ήρθε περίπου μέσω της εβραϊκής «εκκοσμίκευσης», στο τέλος, οι Εβραίοι κράτησαν την «κοινωνική τους ταυτότητα» μέσω της σύνδεσης των ιστορικών «θρησκευτικών» τους ριζών.

Το εβραϊκό ζήτημα στις ημέρες μας πάει πέρα απο το θέμα της θρησκείας. Το «Εβραϊκό ζήτημα» με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης έχει να κάνει με την τεράστια δύναμη που οι Εβραίοι - μια ενσυνείδητη ελιτίστικη ομάδα - κατέχουν στην κοινωνική και πολιτική αρένα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος έπαιξε και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της δύναμής τους, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο οι Εβραίοι χρησιμοποιούν όταν τους ασκείται κριτική.



Για περισσότερα πηγαίνετε εδώ.



2 comments:

o βασιλιάς του δάσους said...

8eorisa xrisimo to post sou...kai se evala stin anartisi mou adelfe..
kane mou mia xari an mporis...vale fotografies ellinon evraion politikon..:)))

na eisai kal aggele tis ali8ias...sinexise...ma praos stin ali8ia...igiis os ellin.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Για Έλληνες Εβραίους πολιτικούς υπάρχει έλλειψη στοιχείων.Όποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα στείλει στο mail μας και θα τα δημοσιεύσουμε...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails