Friday, October 30, 2009

Μορφή του ιού Έμπολα εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε χοίρους-ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ "dr.Doom" Ερικ Πιάνκα;

Η γενοκτονία έχει αρχίσει ...!

Μια μορφή του ιού Έμπολα ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε χοιροτροφεία των Φιλιππίνων, εγείροντας ανησυχίες ότι θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να γίνει παθογόνος και για τον άνθρωπο, ανακοίνωσαν ιολόγοι στο αμερικανικό περιοδικό Science.

Η έρευνα αφορά τον ιό Έμπολα-Ρέστον, ή Rebov, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1989 σε πιθήκους που είχαν μεταφερθεί από τις Φιλιππίνες στο Ρέστον των ΗΠΑ (οι ιοί Έμπολα γενικά παίρνουν το όνομά τους από τον ομώνυμο ποταμό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό).

Ο Reboν ανήκει στην οικογένεια των φιλοϊών που προκαλούν αιμορραγικό πυρετό, συχνά θανατηφόρο σε πιθήκους και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Όμως ο συγκεκριμένος ιός ουδέποτε είχε ανιχνευθεί σε χοίρους ή ανθρώπους.

ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ dr.Doom ΕΡΙΚ ΠΙΑΝΚΑ
Ο Πολωνοεβραιος Ερικ Πιάνκα είχε δηλώσει:«Mε αερόβιο Έμπολα, έχουμε θνησιμότητα 90% στους ανθρώπους. Σκοτώνοντας ανθρώπους. Σκεφτείτε το...».

διβάστε εδω για την καταγωγή του Πιάνκα


Ερευνητές από τις Φιλιππίνες και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν τώρα ότι εντόπισαν τον ιό σε γουρούνια αλλά και σε έξι άτομα που εργάζονταν σε χοιροτροφεία ή είχαν έρθει σε επαφή με μολυσμένα ζώα.




Κανείς δεν εμφάνισε συμπτώματα, ωστόσο η εξάπλωση του ιού στα χοιροτροφεία «εγείρει ανησυχίες για το δυναμικό επέκτασης της ασθένειας στον άνθρωπο και ένα ευρύτερο φάσμα εκτρεφόμενων ζώων» γράφουν οι ερευνητές.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ιός έγινε αντιληπτός όταν οι χοίροι εμφάνισαν ασυνήθιστα σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις και οι Αρχές των Φιλιππίνων αναγκάστηκαν τελικά να θανατώσουν 6.000 ζώα σε μια μονάδα βόρεια της πρωτεύουσας Μανίλα.

Οι ιολόγοι πάντως εκτιμούν ότι ο Rebov εξαπλωνόταν απαρατήρητος στα χοιροτροφεία ακόμα και πριν από την ανακάλυψή του το 1989.

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails