Thursday, November 5, 2009

ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ'' ΤΗ ΣΦΑΓΗ 58.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!Σωρεία σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά. Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Πατρίδα", υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς! Η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: “ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ” καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.

Για την Ιστορία (όχι αυτή που διδάσκεται στα σχολεία πάντως), ο αφανισμός των κατοίκων της Χίου συγκλόνισε όχι μόνο τον Ελληνισμό , αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι εφημερίδες έγραφαν άρθρα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τη μεγάλη σφαγή. Βιβλία κυκλοφορούσαν στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και οι φιλέλληνες προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για να βοηθήσουν τα θύματα. Από τη μεγάλη σφαγή της Χίου εμπνεύστηκε και ο Βίκτωρ Ουγκώ το ποίημά του "Το Ελληνόπαιδο".

ΠΗΓΗ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ "...οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων,αλλά κατεκομμάτιαζαν τα σώματα αυτών,ως κρέας εις σφαγείον".

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΣΑΝ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΟΜΜΑΤΙΑΖΑΝ".

ΑΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

2 comments:

Anonymous said...

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠ'ΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΕ ΤΖΕΜ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ; ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ. GAP ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.

Anonymous said...

Το Ανύπαρκτο κράτος του ΠΑΣΟΚ καταδυναστεύει τους Ελληνες για χάρη των Λαθρομεταναστών SΟS ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ 0 SΟS


http://makelio.blogspot.com/
2009/11/ss-0-ss.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails