Friday, January 14, 2011

Η ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ή ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;

Σ.Α: Μπορεί ο τίτλος εκ πρώτης όψεως να φαίνεται υπερβολικός για κάποιον ανυποψίαστο. 
Αν δούμε όμως όσα συμβαίνουν τα τελευταία 10 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, θα οδηγηθούμε μοιραία στο συμπέρασμα ότι Σιωνιστικές δυνάμεις έχουν ήδη τοποθετήσει ανθρώπους τους σε θέσεις κλειδιά και όλοι μαζί προωθούν την ιδέα "Θεσσαλονίκη:  Η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων".


Οι ίδιοι οι Εβραίοι πολλές φορές έχουν εκφράσει τον πόθο τους ότι κάποτε η Θεσσαλονίκη θα γίνει η "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων". 


Οτι η Θεσσαλονίκη ήταν εβραϊκή πόλη το έχει δηλώσει και ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης που στηρίχθηκε απο το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αποκρύπτει βέβαια ο κ. Μπουτάρης ότι οι Εβραίοι ήταν μετανάστες απο την Ισπανία και ποτέ δεν τους άνηκε η Θεσσαλονίκη.


Μάλιστα ο κ. Μπουτάρης διόρισε και αντιδήμαρχο επι των οικονομικών θεμάτων της δημοτικής αρχής τον εβραϊκής καταγωγής Χασδάϊ Καπόν.


Ακόμη και στον συνδυασμό του κ. Γκιουλέκα υπήρχαν εβραϊκής καταγωγής υποψήφιοι.


Και αφου όλα αυτά συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, που για να ελευθερωθεί μετά απο πολλούς αιώνες σκλαβιάς χύθηκε ατέλειωτο ελληνικό αίμα, έρχεται το πανεπιστήμιο Μακεδονίας και προκηρύττει "Διαγωνισμό για τους "Εβραϊκούς τόπους της Θεσσαλονίκης".

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της "Μακεδονίας":

"Το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”, προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας, με θέμα: “Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης”.



Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η εργασία πρέπει να έχει έκταση 3000-5.000 λέξεις. Η προσέγγιση του θέματος μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε επιστημονική σκοπιά, π.χ., της Ιστορίας (Κοινωνική Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, Πολιτισμική Ιστορία κ.ά.), της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Φιλολογίας της Μουσειολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης και των Θετικών Επιστημών.

Τα χρηματικά έπαθλα για τις τρεις καλύτερες εργασίες είναι:
1ο βραβείο: 1.500 ευρώ
2ο βραβείο 1.000 ευρώ
3ο βραβείο: 500 ευρώ

Πέραν των τριών εργασιών που θα βραβευθούν χρηματικά, οι δέκα αρτιότερες θα παρουσιαστούν δημόσια σε ημερίδα που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τον Οκτώβριο του 2011. Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα απονεμηθούν και τα χρηματικά έπαθλα.

Η αποστολή των εργασιών θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 στη διεύθυνση ebraikoitopoi@gmail.com. Η επιτροπή οργάνωσης του διαγωνισμού αποτελείται από τους:
  • Έφη Βουτυρά, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Γιώργη Γερόλυμπο, αρχιτέκτονα - φωτογράφο, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Νίκο Μαραντζίδη, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

  • Λέοντα Ναρ, δρα Νεοελληνικής Φιλολογίας - συγγραφέα

  • Λέοντα Σαλτιέλ, διεθνολόγο."
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λοιπόν, όχι μόνο προκήρυξε διαγωνισμό για να προωθήσει τον εβραϊσμό της Θεσσαλονίκης, αλλά προκειμένου οι Εβραίοι να μην έχουν καμια αμφιβολία οτι όλα πήγαν όπως τα ήθελαν στον διαγωνισμό, τοποθέτησαν και δυο Εβραίους γόνους γνωστών εβραϊκών οικογενειών της Θεσσαλονίκης στην επιτροπή οργάνωσης.

Να θυμίσουμε τι γίνεται και στην Ιταλία όπου το 50% περίπου των καθηγητών πανεπιστημίων είναι εβραϊκής καταγωγής. Είχε αναρτηθεί σχετική λίστα με τα ονόματα τους σε ιταλικό μπλόγκ αλλά γρήγορα εξαφανίστηκε απο την κυβέρνηση. 


1 comment:

Anonymous said...

Λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να αφυπνησθούν οι Μακεδόνες αδελφοί μας. Πρώτα με τον "Εθνάρχη" και τώρα με τον Μπουτάρη έσκαψαν τον λάκο τους. Γνωρίζουν οτι η Μακεδονία είναι το μήλον της Εριδος και η πιό ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και θα έπρεπε να ενεργούν με περισσότερη υπεθυνότητα. Δεν αρκεί να καμαρώνουν που όλοι εποφθαλμιούν την ιδαιαίτερη πατρίδα τους. Αυτό θα έπρεπε να τους έχει γίνει εφιάλτης, γιατί έτσι είναι. Οταν ο ανθέλληνας νυν πρωθυπουργός, την πρώτη ημέρα απο την ανάληψη των καθηκόντων του, κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και Αιγαίου, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του, δεν άνοιξε μύτη. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι καταραμένοι απο τον Θεό υιοί το Καϊν διεισδύουν παντού και υποσκάπτουν τα θεμέλια του Ελληνισμού, με τρόπο αργό, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί. Προωθούν ό ένας τον άλλο σε καίριες θέσεις και δουλεύουν αργά και σταθερά για την υποδούλωση της ανθρωπότητας. Εμείς τι κάνουμε; Το πιό απλό και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό που μπορούμε να κάνουμε είναι η ενημέρωση. Δεν σταματάμε να αποκαλύπτουμε τον ρόλο τους σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ακόμα και αν γίνουμε ατιπαθητικοί σε κάποιους. Απο τους χίλιους που θα μας ακούσουν αν εδιαφερθεί για τις απόψεις μας ένας μόνον, το κέρδος για την Πατρίδα είναι τεράστιο. Ετσι λειτουργεί η ενημέρωση. Ποτέ δεν λέμε " Τι να του εξηγήσω αυτού του βλάκα; Αφού δεν θα καταλάβει". Μπορεί ο βλάκας να μην καταλάβει αλλά ο διπλανός του θα καταλάβει. Και τελικά θα πεισθεί και ο βλάκας, η τουλάχιστον θα κλονισθεί η εμπιστοσύνη του στις απόψεις του. Καθε λέξη πατριωτική που βγαίνει απο το στόμα μας πιάνει τόπο.
Ομως πρώτα πρέπει να είμαστε οι ίδιοι ενήμεροι και σωστά προετοιμασμένοι για καθε αντιπαράθεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερασπίζονται τις απόψεις τους πιο πολύ απο εγωισμό και αδυναμία ( δεν θέλουν να γίνουν δυσάρεστοι στους άλλους δηλαδή) παρά απο πίστη σε αυτές. Αν βρεθεί κάποιος να τους δείξει οτι "δεν είσαι μόνος, είμαστε πολλοί που αγαπάμε την Πατρίδα μας" εύκολα εκδηλώνουν την επιθυμία τους για περισσότερη ενημέρωση πάνω στο θέμα και γίνονται ένθερμοι υποστηρικτές των Εθνικών μας θέσεων. Αλλά αυτό που πρέπει πρώτα απο όλα να δούν οι άλλοι απο εμάς είναι η μαχητικότητα. Με δυο λόγια " δεν μασάμε μπροστά σε κανέναν". Ακόμα και αυτοί που δεν συμφωνούν μαζί μας θα αναγνωρίσουν οτι έχουμε αρχ...α. Εχουμε κερδίσει την σοβαρότερη μάχη έτσι. Αυτή των εντυπώσεων. Αυτό θα φέρει κοντά μας πολλούς διστακτικούς πατριώτες που δεν βλέπουν κάπου ένα στήριγμα για να εκθέσουν την άποψή τους και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Πολλοί ίσως δεν έχουν αντιληφθεί καν τον ρόλο των σιωνιστών στα τεκτενόμενα. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΡΦΙΑ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails