Saturday, December 21, 2013

Αυτό θα πει Δημοκρατία: Θα παραχωρούμε ακίνητα στην Εφορία για να ξεχρεώσουμε τους ληστρικούς φόρους


Την "ευκαιρία" να ξεχρεώσουμε τα παράλογα χρέη που μας έχουν "φορτώσει" θα μας δίνει το υπουργείο οικονομικών, επιτρέποντάς μας να παραχωρούμε το ακίνητό μας για να συμψηφιστούν οι οφειλές μας με το Δημόσιο!
Η τακτική είναι απλή. Πρώτα μας βεβαιώνουν φόρους που σίγουρα οι περισσσότεροι εξ'ημών δεν θα μπορούμε να αποπληρώσουμε κάποια στιγμή, και αμέσως ξεκινά ο εξοντωτικός μηχανισμός προσθήκης χρέους με το νέο εξωφρενικό ποινολόγιο της Εφορίας. Αμέσως μετά οι επιλογές μας είναι οι εξής:

"Ή θα σου πάρουμε το σπίτι σου, ή θα μας δώσεις το σπίτι σου", ουσιαστικά η επιλογή είναι η ίδια, και ο στόχος ένας. Η αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τον Έλληνα. Και αυτό θα το κάνει μια "δεξιά" κυβέρνηση.
Συν τοις άλλοις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής προσπάθησε να δημιουργήσει και την εικόνα ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις.
Η παρέμβαση του υπουργού αφορά τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και την δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών με μονομερή παραχώρηση ακινήτου από τον οφειλέτη.
Συγκεκριμένα, είπε: «Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ εξετάζουμε την δυνατότητα ώστε ο οφειλέτης μονομερώς να μπορεί να εξοφλεί παραχωρώντας ακίνητο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε ποιος είναι ο υποδοχέας» και πρόσθεσε «για τα κενά διαμερίσματα. Το ακούω το επιχείρημα όμως αυτή την ώρα υπάρχει αβεβαιότητα. Υπάρχει κόστος; Ποιο είναι αυτό; Τι σημαίνει ξενοίκιαστο; Δεν ξέρω ποιο είναι το κόστος και επιφυλάσσομαι, πρέπει να το δούμε».
Τέλος εξήγησε ότι με την ρύθμιση που θέτει ως κατώτατο όριο ακαθάριστων αποδοχών τα 10.000 ευρώ για τους αγρότες που θα οφείλουν να τηρούν βιβλία και στοιχεία «εξαιρείται το 70%-75% των αγροτών».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, υπήρξε κλειστή σύσκεψη μεταξύ του υπουργού και βουλευτών της ΝΔ κατά την διάρκεια της οποίας πέραν των παραπάνω αναφέρθηκε και στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.
Πρόκειται για την διάταξη που προβλέπει τόκους για καθυστερούμενες δόσεις προς την εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ήδη ψηφισμένη παρα ταύτα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωσή της με μείωση των τόκων.
Αμέσως ξεκίνησε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι περί παρέμβασης του Πρωθυπουργού που προκάλεσε η διάταξη σχετικά με τα πρόστιμα - σοκ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία. Μετά τις "αντιδράσεις" που προκάλεσε στις τάξεις και κυβερνητικών βουλευτών η επίμαχη διάταξη (όλοι υποστήριζαν ότι έπεσαν από τα "Σύννεφα"), υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον Γιάννη Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες, με το οποίο ζήτησε την άμεση επανεξέτασή της.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν την έκπληξή του για την κατάθεση της εν λόγω διάταξης αλλά και τη διαφωνία του για το περιεχόμενό της.
Oπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Πρωθυπουργος δεν ήταν ενήμερος για τη διάταξη. «Και βέβαια δεν γνώριζε» , ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, καθώς όπως είπε, προκειται για λεπτομέρειες στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Δηλαδή ο Στουρνάρας αποφασίζει μόνος του χωρίς ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τίποτα! Εάν αυτό ισχύει τότε θα πρέπει να βάλει "χέρι" στον Γ.Στουρνάρα, υποτίθεται ότι αυτός είναι το "Αφεντικό".
Ήδη ο Πρωθυπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τους νομικούς του συμβούλους και βουλευτές με αντικείμενο την επανεξέταση των προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολη ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στο 30%.
Δηλαδή θα αποφασιστεί πόσο "τοκογλυφικό" θα είναι το κράτος.Εάν προχωρήσουν σε κάποια μείωση των τόκων,θα παρουσιαστούν και ως φιλάνθρωποι, που ακούνε τον πολίτη, και του κάνουν και εξυπηρέτηση, και ο πρωθυπουργός ως ο λαϊκός ηγέτης που βοηθάει τον πολίτη.
Ο στόχος είναι τα σπίτια, αυτό δεν αλλάζει. Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία ουσιαστικά είναι μηνιάιο ενοίκιο, και αυτό από μόνο του είναι ένας παραλογισμός. Αλλά όπως έχει αποδειχτεί αυτοί που τα σχεδιάζουν αυτά ούτε τρελοί, είναι ούτε χαζοί. Τα funds παραμονευουν, και για αρχή θέλουν να αρπάξουν τα "φιλέτα" των ακινήτων. όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο λίγοι κατάλαβαν ότι προσφεραμε ως εγγύηση τα ίδια μας τα σπίτια. Το πολιτικό σύστημα όμως το γνώριζε.
Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Π.Σιδηρόπουλος "το κράτος νόμιμος ληστής, και την βλακεία για εξυπνάδα να πουλάει στους δρόμους"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails