Monday, September 22, 2014

H Μόσχα καταγγέλλει νοθεία στο σκωτικό δημοψήφισμα και δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμά του!


Ευρείας έκτασης νοθεία και κυρίως ψυχολογικές απειλές και εκβιασμούς καταγγέλλει η Ρωσία στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, βάσει συγκεκριμένων στοιχεών που συνέλλεξαν οι παρατηρητές που είχε στείλει.

Το σημαίνει αυτό; Οτι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο η Μόσχα να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκωτία, ανταποδίδοντας στην βρετανική άρνηση να δεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία!
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των Ρώσων παρατηρητών ο Γκεόρκι Φιοντόροφ, ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuter ότι «Όλες οι μέθοδοι και οι πόροι χρησιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν τους Σκωτσέζους από το να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας. Ουσιαστικά οι Σκωτσέζοι απειλήθηκαν, αφού τους έλεγαν ότι αν γίνουν ανεξάρτητοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα»..
Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα είναι πλασματικό αφού είναι προϊόν εκβιασμών και απειλών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας, σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα, ήταν διάτρητη αφού δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια ή χάθηκαν ολόκληροι σάκκοι με ψηφοδέλτια.
«Η Βρετανία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το ΝΑΙ στην ανεξαρτησία, διότι με τον τρόπο αυτό θα έπρεπε να αναγνωρίσει και το ΝΑΙ των κατοίκων της Κριμαίας. Γι αυτό και παρενέβη ρόσο ωμά και παράνομα για να αποκλείσει την ανεξατησία της Σκωτίας», είπε ο Φιοντόροφ στο πρακτορείο Reuters.
Η ρωσική αναφορά και όλα τα στοιχεία που την συνοδεύουν θα κατατεθεί στον ΟΑΣΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Κρεμλίνο το οποίο θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ή θα θεωρήσει ότι εκκρεμεί η υπόθεση της ανεξάρτητης Σκωτίας..
Τμήμα ειδήσεων defenceent.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails