Tuesday, January 5, 2010

Είναι σωστό να κόβεις το χέρι του κλέφτη λέει ο ηγέτης των Μουσουλμάνων στην Μάλτα


Ο Ιμάμης Mohamed El Sadi, ηγέτης των Μουσουλμάνων στην Μάλτα, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής Bondiplus, Μαλτέζικου τηλεοπτικού καναλιού, όπου υπερασπίστηκε το νόμο της Σαρία, του ακραίου εκείνου «δικαστικού» συστήματος που χρησιμοποιείται σε κάποια ισλαμικά κράτη - και το οποίο μέσω της αυξημένης ισλαμικής (λαθρο) μετανάστευσης έχει αρχίσει και εφαρμόζεται και στην 'πολιτισμένη' Δύση - και το οποίο μπορεί να επιβάλει σοβαρές σωματικές τιμωρίες στους παραβάτες.








Ο Sadi και σε νέα επικοινωνία, μετά την εκπομπή, επέμενε στις απόψεις του προσθέτοντας ότι ο κόσμος βρίσκεται κάτω από την "οργή του Θεού", εξαιτίας της ανεκτικότητας και της καταστροφής των πνευματικών και ηθικών αξιών, δηλαδή μέσα από την αποδοχή των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, της ομοφυλοφιλίας, της μοιχείας και της έκτρωσης.


Σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, τέτοια πράγματα θεωρούνται εγκλήματα που μπορούν να τιμωρηθούν ακόμα και με θάνατο. Όταν ρωτήθηκε εάν είναι σύμφωνος με αυτές τις τιμωρίες, είπε: "Ναι, φυσικά. Συμφωνώ με ό,τι είναι ισλαμικό."


Η τηλεοπτική εκπομπή είχε ως θέμα συζήτησης αν θα πρέπει ο Εσταυρωμένος να απαγορευθεί από τις σχολικές αίθουσες. Όταν ο παρουσιαστής, Lou Bondi, ζήτησε από τον El Sadi αν οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να είναι πιο «ανεκτικοί» και πιο "ανοιχτόκαρδοι" στις αντιδράσεις τους σε περιπτώσεις παρωδίας και κριτικής (σε θέματα θρησκευτικής πίστης), ο κ. Ελ Sadi είπε ότι οι ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας δεν είναι κατ 'ανάγκη ιδανικές.


"Είναι ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων αξία; Ποια είναι αυτή η αξία; Αν στο μέλλον η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλουν να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν γάτες, σκυλιά ή άλογα, θα κάνουμε ένα νόμο για να εκπληρώσει αυτές τις επιθυμίες," είπε ο El Sadi.


Ο Bondi, στη συνέχεια τον ρώτησε αν η θρησκεία θα πρέπει να υπαγορεύει τους νόμους της χώρας, μέσω, για παράδειγμα, του νόμου της Σαρία.


"Και τι κακό έχει ο νόμος της Σαρία; Αν κάποιος κλέβει, κλέβει είτε από το κράτος είτε από τον φτωχό, έτσι γιατί να είναι λάθος να του κοπεί το χέρι του;" απάντησε ο Ιμάμης.


Ο κ. El Sadi είπε ότι η τιμωρία θα πρέπει να τρομοκρατήσει τους κλέφτες και τους εγκληματίες, όχι "τους καλούς ανθρώπους".


Μιλώντας στους ‘The Times’ για αυτές τις δηλώσεις του, ο ιμάμης είπε: "Γιατί να μην επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι κοινό και όχι να διαλέγουμε ό, τι είναι αμφιλεγόμενο;"

Είπε ότι δεν προτείνει αυτό το σύστημα για την Ευρώπη, διότι θα ήταν αντιδημοκρατικό. Αλλά θα ήταν επίσης αντιδημοκρατικό για μουσουλμανικές χώρες να μην το χρησιμοποιούν (το νόμο της Σαρία) επειδή οι περισσότεροι μουσουλμάνοι το θέλουν.


«Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία για αιώνες και έχει αποφέρει αποτελέσματα, αλλά πολλές Μουσουλμανικές χώρες που πιστεύουν σε κοσμικού τύπου κράτος δεν έχουν υιοθετήσει μία τέτοια πρακτική», είπε.


Δέχτηκε ότι υπάρχουν διάφορα είδη των μουσουλμάνων που σκέπτονται τη Σαρία διαφορετικά. Αλλά όποιος την αρνείται δεν είναι Μουσουλμάνος», είπε, προσθέτοντας ότι ο «νόμος του Θεού» είναι τέλειος.

Είπε επίσης, ότι υπήρχουν πολλές εγγυήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο νόμος της Σαρία εφαρμόστηκε δίκαια, μέσα από ένα «δικαστικό σύστημα» το οποίο στηρίζεται στην ύπαρξη «πολλών μαρτύρων».

"Αυτό δεν ισχύει για κλέφτες που είναι φτωχοί και πεινασμένοι. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τα πάντα και θέλουν περισσότερα. Ανθρώπους που είναι άπληστοι ... Το ζητούμενο είναι να φοβίζει τους εγκληματίες."


Ο π. Renè Camilleri, (φώτο) ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή, είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από τις παρατηρήσεις του Ιμάμη.

"Προσπάθησα να επιμείνω ότι η βία είναι απαράδεκτη. Η όλη ιδέα είναι τρομακτική για μένα. Είναι ισοδύναμη με τη θανατική ποινή. Ξέρω ότι είναι αυτό που υπαγορεύει το νόμο της σαρία, αλλά, το να το ακούω από αυτόν, ένα άτομο μετριοπαθές και ανεκτικό, σοκαρίστηκα," είπε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν θεώρησε ότι ο ιμάμης είναι φονταμενταλιστής.


Αντιδρώντας στην τηλεοπτική συζήτηση, ο ανθρωπολόγος Ranier Fsadni προειδοποίησε για τον κίνδυνο "παρεξήγησης" των δηλώσεων αυτών και είπε ότι τέτοιες απόψεις πιθανώς, δεν τις συμμερίζονται όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη.

Είπε ότι πολλοί μετανάστευσαν επειδή δεν τους άρεσε η κοινωνία που ζούσαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός άλλων, προέρχεται από χώρες που δεν πιστεύουν ότι η Σαρία προβλέπεται από το Κοράνιο ή μπορεί να ερμηνευτεί κυριολεκτικά, χωρίς να ληφθεί υπόψη το πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής.

"Ακριβώς όπως ένας ιερέας δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα όλη την κοινότητα του, έτσι και ο ιμάμης δεν αντιπροσωπεύει κατ 'ανάγκη όλους τους μουσουλμάνους στη Μάλτα. Είναι, βέβαια, σεβαστός και εκτιμάται ως θρησκευτικός ηγέτης."

Πηγή: http://www.timesofmalta.com/

Ένα βίντεο με τα σχόλια του Ιμάμη (στα Μαλτέζικα):



http://redskywarning.blogspot.com/2010/01/el-sadi.html

No comments:

Post a Comment