Monday, February 25, 2013

Λαζαράτι Αλβανίας: Το χωριό του χασίς με 120.00 ευρώ εισόδημα/κάτοικο

Σ.Α: Να γιατί οι Αλβανοί μας έχουν πάρει στο ψιλό και κάνουν οτι θέλουν στην Ελλάδα... Μας πουλάνε χασίς και εμείς τους κάνουμε πλούσιους!!!

Συμμορίες χασισοκαλλιεργητών από την Αλβανία επιδίδονται σε κλοπές αγροτικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, από διάφορες περιοχές της Ηπείρου - κυρίως από τα Γιάννενα - και τα χρησιμοποιούν για να ...ποτίζουν τις παράνομες φυτείες τους.


Οι Αλβανοί χασισοκαλλιεργητές στην κωμόπολη Λαζαράτι, στον αλβανικό νότο, έχουν τοποθετήσει στην καρότσα των κλεμμένων αγροτικών βυτία, προκειμένου να μεταφέρουν νερό για να καλύψουν τις ανάγκες σε πότισμα των φυτειών τους, που καταλαμβάνουν μεγάλες ορεινές εκτάσεις, πάνω από τον οικισμό.
Η υπόθεση είναι γνωστή στις ελληνικές διωκτικές αρχές, οι οποίες - σύμφωνα με πληροφορίες - σε διασυνοριακή συνάντηση με την αλβανική αστυνομία, πριν από δύο μήνες, έθεσαν το θέμα, ζητώντας να κατασχεθούν και να επιστραφούν τα κλεμμένα οχήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα έως σήμερα.
Η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης στο Λαζαράτι ξεκίνησε το 1997, ενώ από τότε μέχρι σήμερα έχει "αξιοποιηθεί" κάθε τετραγωνικό γης, ακόμη και μέσα στον οικισμό. Η παραγωγή, χρόνο με το χρόνο, αυξάνει και αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο στην Ήπειρο, έχουν κατασχεθεί 11,2 τόνοι χασίς, που προορίζονταν για την ελληνική αγορά.Τις τελευταίες ημέρες, στη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα κατασχέθηκαν περίπου 900 κιλά χασίς, τα οποία "πέρασαν" από τα σύνορα Αλβανοί διακινητές, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργών τους.
Τις δραστηριότητες των ελληνοαλβανικών κυκλωμάτων διευκολύνουν τα χερσαία σύνορα (μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας) καθώς υπάρχουν πολλά περάσματα μέσα στα δύσβατα βουνά της μεθορίου.Το Λαζαράτι απέχει 25 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς και έχει 3000 κατοίκους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα της κάθε οικογένειας είναι 120 χιλιάδες ευρώ, ενώ η παραγωγή χασίς ανέρχεται σε εκατοντάδες τόνους κάθε χρόνο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, πέραν της ελληνικής αγοράς, το "προϊόν" διοχετεύεται και στην Ευρώπη, μέσω του Κοσόβου. Μάλιστα, στην Ολλανδία έχει αποκτήσει "ταυτότητα" και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και σχετικά διαφημιστικά βίντεο.

e-geoponoi.gr

No comments:

Post a Comment