Οι πράξεις ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα, υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιρλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λουσίντα Κρέιτον και η αρμόδια Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, υποστήριξαν ότι πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα οι πράξεις ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους σε όλη την Ευρώπη.
Μιλώντας κατά την έναρξη συζήτησης σχετικής με την αντιμετώπιση των διογκούμενων φαινομένων ρατσισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Λουσίντα Κρέιτον υποστήριξε ότι όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση μέχρι την οριστική εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων και ρατσιστικών πράξεων στην Ευρώπη.
Οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν θα πρέπει να έχουν καμία θέση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Πρόταση μας, πρόσθεσε, είναι η ποινικοποίηση των εγκλημάτων μίσους και των πράξεων ρατσισμού και η επιβολή ποινών που θα φθάνουν μέχρι και τα τρία χρόνια φυλάκισης.
Δυστυχώς, επεσήμανε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η πρόοδος για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των εγκλημάτων μίσους κατά μειονοτήτων στην Ευρώπη είναι από αργή ως ανύπαρκτη.
Συνεχάρη την Ιρλανδική Προεδρία για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει Διάσκεψη Κορυφής των υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ στο Δουβλίνο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και ανήγγειλε ότι θα υπάρξει λεπτομερής έκθεση από την Επιτροπή για την έκταση των πράξεων ρατσιστικής βίας και διακρίσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -είπε η Ρέντινγκ- δεν έχει δικαίωμα από τις συνθήκες της ΕΕ να αναλάβει δράση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον των διακρίσεων αλλά στην έκθεση θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις προς τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άκρως ανησυχητικού αυτού φαινομένου
Μετά το 2014 θα μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον των κρατών-μελών της ΕΕ τα οποία δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας για τιμωρία όσων διαπράττουν πράξεις ρατσιστικής βίας, παραδέχθηκε η Βίβιαν Ρέντινγκ.
Στην δευτερολογία της ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους στην Ευρώπη η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η Κομισιόν δεν έχει, αυτή τη στιγμή, δυνατότητα, να επιβάλλει κυρώσεις στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, που δεν συμβάλλουν επαρκώς στην αντιμετώπιση του ρατσισμού.
Η Επιτροπή, διευκρίνισε, θα μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον εκείνων των κρατών που δεν καταπολεμούν επαρκώς τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, μετά το 2014, όταν θα έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, τα προβλεπόμενα από την Συνθήκη της Λισσαβόνας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου του ρατσισμού στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοσθεί η Συνθήκη της Λισσαβόνας, μέσω της οποίας επιβάλλεται στα κράτη-μέλη της ΕΕ να τιμωρούν τους υπευθύνους των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, κατέληξε.
protothema.gr
http://www.stoxos.gr/2013/03/thn.html
Καμια Ευρωπη δεν ζηταει τιποτα.
ReplyDeleteΟλα αυτα οι εβραιοι τα σπρωχνουν και τα αναμοχλευουν.