Μας έχουν πει εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί εκτεταμένη αναγκαστική δημόσια χρήση
μάσκας επειδή, ακόμη και αν είναι μόνο μέτρια έως ελαφρώς αποτελεσματική στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, υπάρχουν ΜΗΔΕΝΙΚΑ μειονεκτήματα.«Ποιο είναι το κακό;» ρωτάνε.
«Είναι μόνο μια μικρή ταλαιπωρία», αναμασούν.
«Αν σώσει μια ζωή, αξίζει τον κόπο!» εκλιπαρούν.
Εν τω μεταξύ, εμείς στην Team Reality όχι μόνο συνεχίσαμε να επισημαίνουμε πραγματικά δεδομένα που δείχνουν ότι η χρήση μάσκας είναι εντελώς αναποτελεσματική, έχουμε επίσης υποστηρίξει ότι η αναγκαστική δημόσια χρήση μάσκας, ειδικά μακροπρόθεσμα, έχει αρνητικές κοινωνικές και ακόμη και υγειονομικές επιπτώσεις που οι δυνάμεις ελέγχου είναι πολύ ευτυχείς να αγνοούν υποτασσόμενες στον νέο θεό τους, αυτόν της μάσκας προσώπου.
Είναι λογικό ότι μία από αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία θα ήταν το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι, ιδιαίτερα παιδιά, έχουν αναγκαστεί να φορούν διαρκώς κομμάτια υφάσματος μέσα από τα οποία αναπνέουν για ατελείωτες ώρες. Ποια παθογόνα που παραμονεύουν, μπορούν να βρεθούν σε αυτά τα αηδιαστικά μαραφέτια που αγγίζονται αδιάκοπα, που βρίσκονται κολλημένα σε τσέπες και χωρίς σκέψη τοποθετούνται μέσα σε βιβλία, πάνω σε τραπέζια και γραφεία; Λοιπόν, μια ομάδα γονιών από τη Φλόριντα έστειλαν αρκετές μάσκες που φορούσαν τα παιδιά τους σε ένα εργαστήριο για να μάθουν. Και ναι, πιθανότατα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να καθίσετε να φάτε σύντομα, πριν αφομοιώσετε αυτά τα αποτελέσματα.
Μέσω δελτίου Τύπου:
Gainesville, FLORIDA (16 Ιουνίου 2021) – Μια ομάδα γονέων στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα, ανησυχώντας για πιθανές βλάβες από μάσκες, υπέβαλε έξι μάσκες προσώπου σε εργαστήριο για ανάλυση. Η έκθεση που προέκυψε διαπίστωσε ότι πέντε μάσκες ήταν μολυσμένες με βακτήρια, παράσιτα και μύκητες, συμπεριλαμβανομένων τριών με επικίνδυνα παθογόνα και βακτήρια που προκαλούν πνευμονία. Δεν εντοπίστηκαν ιοί στις μάσκες, αν και η ανάλυση είναι ικανή να ανιχνεύσει ιούς.
Η ανάλυση εντόπισε τα ακόλουθα 11 ανησυχητικά επικίνδυνα παθογόνα στις μάσκες:
• Streptococcus pneumoniae (Πνευμονικός Στρεπτόκοκκος: προκαλεί πνευμονία)
• Μυκοβακτηρίδιο φυματίωσης (προκαλεί φυματίωση)
• Νεϊζερία μηνιγγίτιδα (προκαλεί μηνιγγίτιδα, σήψη)
• Acanthamoeba polyphaga (Ακανθαμοιβάδα πολυφάγα: προκαλεί κερατίτιδα και κοκκιωματική δραστική εγκεφαλίτιδα)
• Acinetobacter baumanni (Ακινετοβακτήριο Μπαουμάνι: προκαλεί πνευμονία, λοιμώξεις της ροής του αίματος, μηνιγγίτιδα, ουρολίδες- ανθεκτικές στα αντιβιοτικά)
• Escherichia coli (Εσερίχια Κόλι: προκαλεί τροφική δηλητηρίαση)
• Borrelia burgdorferi (προκαλεί νόσο του Lyme)
• Κορυνοβακτηρίδιο Διφθερίτιδας (προκαλεί διφθερίτιδα)
• Legionella pneumophila (Λεγιονέλλα πνευμονοφιλία: προκαλεί νόσο των Λεγεωνάριων)
• Staphylococcus pyogenes serotype M3 (Πυογενής Σταφυλόκοκκος ορότυπου M3: προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις – υψηλά ποσοστά νοσηρότητας)
• Staphylococcus aureus (Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος: προκαλεί μηνιγγίτιδα, σήψη)
Οι μισές από τις μάσκες μολύνθηκαν με ένα ή περισσότερα στελέχη βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία. Το ένα τρίτο μολύνθηκαν με ένα ή περισσότερα στελέχη βακτηρίων που προκαλούν μηνιγγίτιδα. Το ένα τρίτο ήταν μολυσμένα με επικίνδυνα, ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηριακά παθογόνα. Επιπλέον, εντοπίστηκαν λιγότερο επικίνδυνα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν πυρετό, έλκη, ακμή, μυκητιασικές λοιμώξεις, στρεπτόκοκκο, περιοδοντική νόσο και πολλά άλλα.
Οι μάσκες προσώπου που μελετήθηκαν ήταν καινούργιες ή φρεσκοπλυμένες πριν από τη χρήση και είχαν φορεθεί για 5 έως 8 ώρες, οι περισσότερες κατά τη διάρκεια δια ζώσης εκπαίδευσης από παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Η μία είχε φορεθεί από ενήλικα. Ως μέσα σύγκρισης δοκιμάστηκαν ένα μπλουζάκι που φορούσε ένα από τα παιδιά στο σχολείο και αφόρετες μάσκες. Δεν βρέθηκαν παθογόνα στα μέσα σύγκρισης. Οι πρωτεΐνες που βρέθηκαν στο μπλουζάκι, για παράδειγμα, δεν είναι παθογόνες για τον άνθρωπο και είναι συνήθεις στα μαλλιά, το δέρμα και το έδαφος.
Ένας γονέας που συμμετείχε στη μελέτη, η κα Amanda Donoho, σχολίασε ότι αυτό το μικρό δείγμα δείχνει την ανάγκη για περισσότερη έρευνα: “Πρέπει να γνωρίζουμε τι βάζουμε στα πρόσωπα των παιδιών μας κάθε μέρα. Οι μάσκες παρέχουν ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.”
Αυτοί οι γονείς συνεργάστηκαν με το εργαστήριο επειδή ανησυχούσαν για τους ενδεχόμενους ρύπους στις μάσκες που αναγκάστηκαν τα παιδιά τους να φορούν όλη την ημέρα στο σχολείο, να τις βάζουν και να τις βγάζουν, να τις τοποθετούν σε διάφορες επιφάνειες, να τις φορούν στην τουαλέτα κλπ. Αυτό τους ώθησε να στείλουν τις μάσκες στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Φασματομετρίας Μάζας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα για ανάλυση.
Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω, ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα αποτρέψει τους εξτρεμιστές της λατρείας της μάσκας, μερικοί από τους οποίους θέλουν τώρα να δουν τη χρήση μάσκας στα σχολεία για πάντα.
No comments:
Post a Comment