Tuesday, July 9, 2013

Daily Mail: Το κάπνισμα κάνναβης ΚΑΝΕΙ τους ανθρώπους οκνηρούς

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί θεωρείται "προοδευτική" η νομιμοποίηση της χρήσης "ελαφρών" ναρκωτικών; 

Πόσοι νέοι δηλώνουν "αδιάφοροι" για ότι συμβαίνει γύρω τους; 

Γιατί απλούστατα οι Παγκοσμιοποιητές τραπεζίτες θέλουν ανθρώπους απαθείς άρα ανίκανους να ανατρέψουν τα σχέδιά τους για Παγκόσμια Κυριαρχία..

Στη φώτο ο γνωστός Αφρικανός ράπερ Snoop dogg καπνίζει "χόρτο" όπως λένε οι ράπερ... Η κάνναβη προωθείται κυρίως απ' τους μουσικούς που αποτελούν ινδάλματα για την νεολαία.. Τα πρότυπα παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη νεολαία..

Το κάπνισμα κάνναβης πράγματι κάνει τους ανθρώπους οκνηρούς, αφού επηρεάζει  την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία κινήτρων.

•      Μακροπρόθεσμη χρήση του ναρκωτικού μειώνει τα επίπεδα της υπεύθυνης για την ευεξία ντοπαμίνης, στο ραβδωτό σώμα-την περιοχή του εγκεφάλου που  σχετίζεται με τα κίνητρα.

•      Προηγούμενες έρευνες ισχυρίζονται ότι η μαριχουάνα προκαλεί λήθαργο και απάθεια.

•      Κάποιοι ειδικοί περιγράφουν την κατάσταση που προκαλείται από το ναρκωτικό ως "σύνδρομο έλλειψης κινήτρων", όμως άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν υπάρχει.
  
Το κάπνισμα κάνναβης πράγματι κάνει τους ανθρώπους λιγότερο δραστήριους, λένε οι επιστήμονες.

Η μακρόχρονη χρήση του ναρκωτικού καταστρέφει την ντοπαμίνη, τη χημική ουσία του εγκεφάλου που εμπνέει τη διάθεση του...
«ας σηκωθούμε και ας κάνουμε κάτι».

Προηγούμενες έρευνες προτείνουν ότι η χρήση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει τα άτομα στο να γίνουν απόμακρα, ληθαργικά και απαθή. Τώρα μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι τα επίπεδα της ντοπαμίνης σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται "ραβδωτό σώμα" και βρίσκεται στο πλάγιο τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τα κίνητρα, ήταν χαμηλότερα σε τακτικούς χρήστες κάνναβης.

Ο Dr Michael Bloomfield του Imperial College του Λονδίνου, υποστήριξε ότι: 

"Η ντοπαμίνη ειδοποιεί τον εγκέφαλο όταν πρόκειται να συμβεί κάτι συναρπαστικό- σεξ, ναρκωτικά ή ροκ εν ρολ. 

Τα ευρήματά μας εξηγούν γιατί η κάνναβη έχει μια τάση να κάνει τους ανθρώπους να μένουν άπραγοι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, αλλά σχετίζονται με προηγούμενες έρευνες για την εξάρτηση, στις οποίες έχει βρεθεί ότι οι χρήστες της ουσίας έχουν μεταβάλει τα συστήματα ντοπαμίνης τους. 

Παρόλο που μελετήσαμε μόνο τους χρήστες κάνναβης που είχαν ψυχωτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια χρήσης του ναρκωτικού, πιστεύουμε ότι τα ευρήματα μπορούν να απευθυνθούν στους χρήστες κάνναβης γενικότερα, από τη στιγμή που δεν είδαμε ισχυρότερη επίδραση στα υποκείμενα που είχαν περισσότερα ψυχωτικά συμπτώματα. 

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα όμως. Θα μπορούσε επιπλέον να εξηγήσει το "Σύνδρομο έλλειψης κινήτρων", το οποίο έχει εντοπιστεί σε χρήστες κάνναβης, αλλά το αν όντως υπάρχει αυτό το σύνδρομο είναι αμφιλεγόμενο".

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι ένα άτομο που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να εκδηλώνει σημάδια κατάθλιψης ή χρόνιας χρήσης.
Η Τομογραφία Εκπομής Ποζιτρονίων "σάρωσε" τους εγκεφάλους 38 ανθρώπων-19 τακτικών χρηστών κάνναβης και 19 μη χρηστών. 

Βρήκε λιγότερη ντοπαμίνη σε αυτούς που κάπνιζαν περισσότερο και σε αυτούς που ξεκίνησαν το ναρκωτικό σε νεαρότερη ηλικία.  Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί κάποιοι χρήστες κάνναβης φαίνεται να έχουν έλλειψη κινήτρων για δουλειά ή για να πραγματοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Οι χρήστες κάνναβης στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βιολογική Ψυχιατρική, είχαν όλοι βιώσει ψυχωτικά συμπτώματα όταν κάπνιζαν το ναρκωτικό, όπως ψευδαισθήσεις ή παρανοϊκά συναισθήματα.

Οι ερευνητές περίμεναν ότι η παραγωγή ντοπαμίνης θα ήταν υψηλότερη, από τη στιγμή που αυτή έχει συνδεθεί με την ψύχωση-αλλά ανακάλυψαν το αντίθετο.

Οι χρήστες κάνναβης είχαν την πρώτη τους εμπειρία με το ναρκωτικό σε ηλικία μεταξύ 12 και 18 ετών, και οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ναρκωτικό μπορεί να είναι η αιτία της διαφοράς στα επίπεδα ντοπαμίνης.
Τα χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης βρέθηκαν σε χρήστες που πληρούσαν διαγνωστικά κριτήρια για κατάχρηση κάνναβης ή για εθισμό σε αυτή, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι αυτές οι μετρήσεις θα μπορούσαν να είναι σημάδι βαριάς εξάρτησης.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι χρήστες κάνναβης είναι ομάδα υψηλού κινδύνου για ψυχικές ασθένειες που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενα ψυχωτικά επεισόδια, όπως σχιζοφρένεια.

Ο Dr Bloomfield υποστηρίζει: 

"Συμπερασματικά, η κάνναβη αυξάνει τον κίνδυνο για σχιζοφρένεια, έχοντας τις ίδιες επιδράσεις με τη σχιζοφρένεια στο σύστημα ντοπαμίνης. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει μελετηθεί σε ενεργούς χρήστες κάνναβης.

Άλλες έρευνες εστιάστηκαν στην απελευθέρωση ντοπαμίνης σε πρώην χρήστες κάνναβης και δεν έχουν παρουσιάσει διαφορές με ανθρώπους που δεν έχουν πάρει το ναρκωτικό- αυτό προτείνει ότι τα συμπεράσματα της παρούσας έρευνας είναι πιθανό να είναι αναστρέψιμα.

Ο Dr Bloomfield υποστηρίζει: 

"Η κάνναβη είναι ένα παράνομο ναρκωτικό και υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι η άποψη πως πρόκειται απλά για ένα ακίνδυνο βότανο δεν ισχύει. Όταν οι άνθρωποι σταματούν τη χρήση κάνναβης, φαίνεται ότι ο εγκέφαλος μπορεί σταδιακά να επιστρέψει στα σχετικά φυσιολογικά επίπεδα ντοπαμίνης. Η κάνναβη επιδρά στον εγκέφαλο και είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να λαμβάνουν συνειδητές απόφάσεις."

1 comment:

Anonymous said...

Όχι, όχι, όχι ... :)

Αυτά είναι μυθεύματα της μισάνθρωπης συντεχνίας των πετροχημικών και λοιπών παρακατιανών λακέδων τους.

Τα πράγματα είναι απλά.

Καλώς πράττει το κράτος και περιορίζει τις ουσίες, διότι οι ουσίες δεν απευθύνονται σε πιθήκους, αλλά σε εξελιγμένα πλάσματα.

Θα μπορούσε όμως να επωφεληθεί να τις ελέγξει, να τζιράρει, να κάνει εσωτερική πολιτική και κυρίως εξωτερική , μέχρις του σημείου να πάρουμε πίσω και την Βόρεια Ήπειρο.

Αλλά για να γίνουν αυτά , πρέπει να έχουμε και Ελληνική Κυβέρνηση, όχι κυβέρνηση - λακέ του διεθνιστή ταλμουδο-μπολσεβίκου....

Πάντως για να ξέρετε,
το Γιουνάιτεντ Σταίιτς οφ Άνιμαλς στήθηκε απο τύπους που τραφίκαραν όποιο και σκλάβους. Μετά αυτοί γίνανε τράπεζες και πανεπιστήμια .... Υποκρισία ......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails