Wednesday, December 17, 2008

Η ΜΟΣΑΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

Σοβαρότατες εξελίξεις στην Τουρκία με την πολύκροτη υπόθεση της υπερεθνικιστικής,τρομοκρατικής,παρακρατικής οργάνωσης «Εργκενεκόν».Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων,βρέθηκαν στοιχεία απο τις ανακρίσεις και τις έρευνες οτι πίσω απο την οργάνωση βρίσκεται η Μοσάντ, οι μυστικές υπηρεσίες δηλαδή του Ισραήλ.







Μυστική έρευνα των τουρκικών αρχών οδήγησε σε στοιχεία που δείχνουν οτι η Μοσάντ ενορχήστρωσε όλη τη προσπάθεια της Εργκενεκόν,που είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας.Οι έρευνες αποκάλυψαν μάλιστα τον ρόλο «κλειδί» ενός Εβραίου Ραββίνου,ονόματι Tuncay Guney, που δούλευε για τη Μοσάντ και διέφυγε στον Καναδά. Μάλιστα απόρρητο έγγραφο που αποκαλύφθηκε απο την εφημερίδα «Σαμπάχ» αποδεικνύει την ενεργό εμπλοκή του ραββίνου και τις διασυνδέσεις του τόσο με την Εργκενεκόν όσο και με την JITEM,μια άλλη παράνομη οργάνωση που κατηγορείται για δολοφονίες και απαγωγές! Σύμφωνα και με άλλο δημοσίευμα στο σπίτι του ραββίνου στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν έγγραφα που εμπλέκουν εβραίο επιχειρηματία της Τουρκίας, ο οποίος βοηθούσε οικονομικά! Ο επιχειρηματίας είχε σχέση με ομάδες και συλλόγους,αλλά και φυσικά με πρόσωπα,τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της Εργκένεκόν.
Τα ελληνικά ΜΜΕ ακόμη κατάφεραν να αποσιωπήσουν μια τόσο σημαντική είδηση.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ greekamericannewsagency

Ακολουθεί το άρθρο του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY:


Στις 22 Μαίου 2008 το Greek American News Agency* είχε κάνει μια σοβαρότητατη αποκάλυψη με εκτενές αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Σάββα Καλεντερίδη την ύπαρξη της πλέον επικίνδυνης παραστρατιωτικής πολιτικής οργάνωσης ERGENEKON. Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Τουρκία και οι έρευνες των Τουρικών αρχών ασφαλείας συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς παρά τις δυσκολίες που συνατά η τουρκική κυβέρνηση με τις διώξεις που επιχειρεί το στρατιωτικό κατεστημένο εναντίον του κυβερνώντος κόμματος σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την δράση τις πολιτικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις της οργάνωσης με το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου PRESSTV το οποίο επικαλείται πηγές της καθημερινής τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η ισραηλινή Mossad βρίσκεται πίσω από αποτυχημένες ενέργειες πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Τουρκία!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μυστικές έρευνες που διεξήχθησαν-και συνεχίζονται- αλλά και ανακρίσεις σε μέλη της οργάνωσης «Εργένεκον» που έχουν συλληφθεί και αλλού εκτός Τουρκίας δείχνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με εντεταλμένους ειδκούς πράκτορες Ισραηλινή Mossad οργάνωσε συγκεκριμένο χτύπημα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.



Σύμφωνα με τις έρευνες των Τουρκικών αρχών ο ραβίνος Tuncay Guney, ο οποίος εργάστηκε για την Mossad και έφυγε για τον Καναδά το 2004, ήταν ένα πρόσωπο κλειδί πίσω από προσπάθειες για την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. Τα δημοσεύματα που παρακάτω παραθέτουμε ακολουθούν την μυστηριώδη ζωή του αμφιλεγόμενου Ραβίνου εστιάζουν στις σχέσεις και τις διασυνδέσεις του με την Mossad. Τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων με συνεχείς αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις στον τουρκικό Τύπο για την δράση της ERGENEKON, οι οποίες δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πηγές του Greek American News Agency η δράση της οργάνωσης -τα παρακλάδια και τους αναπομείναντες της οργάνωσης -εκτός από το Οικουμενικό πατριαρχείο και προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τον οποίο έχει ακόμα στο στόχαστρο, οι στόχοι της διευρύονταν και εκτός συνόρων σε περιοχές που ακόμα επωφθαλμιά το βαθύ κεμαλικό τουρκικό κράτος. Ασφαλείς πηγές ανέφεραν ότι την εξέλιξη της υπόθεσης-για ευνόητους λόγους - παρακολουθούν στενά οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν πληροφορίες για ελληνικούς στόχους που είχε η οργάνωση στο σχέδιο της.


Εν τω μεταξύ έγγραφο που αποκαλύψε η τουρκική Sabah αποδεικνύει ότι ο Guney σκοπίμως διείσδυσε στην Ergenekon και σε μια άλλη οργάνωση γνωστή με το όνομα JITEM, (παράνομη ομάδα που είναι ύποπτη για εκατοντάδες δολοφονίες και απαγωγές). Όπως αναφέρει η Sabah, όταν η ταυτότητα του ραββίνου έγινε γνωστή στην Τουρκική αστυνομία, έφυγε από την Τουρκία με κατεύθυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να προστατευτεί. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο Guney έχει επίσης διασυνδέσεις με τις ισραηλινές ενέργειες στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τις Αιγυπτιακές Αρχές, τουλάχιστον ένα από τα τρία άτομα που είναι ύποπτοι για κατασκοπία από την αιγυπτιακή κυβέρνηση έχουν σχέσεις με τον Tuncay Guney.

Άλλο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν βρει στο σπίτι του Guney στην Κωνσταντινούπολη ισραηλινές σημαίες και συνθήματα της Mossad. Σύμφωνα με άλλη τουρκική εφημερίδα την Aksamanother, η Mossad έχει εμπλακεί και σε μια σειρά άλλων ενεργειών στην Τουρκία που στόχο είχαν την πολιτική αποσταθεροποίηση και τον εξωστρακισμό του Ρ. Ταγίπ Ερντογάν.


Στο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αποκαλύπτεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ανακαλύψει έγγραφα που αποκαλύπτουν πληροφορίες που αφορούν ύποπτες επενδύσεις και οικονομικές δραστηριότητες από συγκεκριμένους εβραίους επιχειρηματίες στην Τουρκία. Οι εν λόγω εβραίοι επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σχέσεις με άτομα, πολιτικές ομάδες και πολιτιστικούς οργανισμούς, για τους οποίους οι έρευνες δείχνουν ότι έχουν σχέση με την εργένεκον.

Ολόκληρος ο Τουρκικός Τύπος είναι διάσπαρτος από στοιχεία και φωτογραφίες που συνδέουν τον μυστηριώδη ραβίνο με την Ισραηλινή Mossad. Η εξέλιξεις μετά τις αποκαλύψεις αυτές αναμένονται και σε πολιτικό επίπεδο.

*το Greek American News Agency ήταν το μοναδικό μεταξύ των ελληνικών ΜΜΕ (τα οποία εν συνεχεία δημοσίευσαν το θέμα μετά τις συλλήψεις που έγιναν στην Τουρκία) που πρώτο σε πανελλήνια πρώτη δημοσίευσε εμπεριστατωμένη α[ποκαλυπτική έρευνα, ωστόσο ελάχιστα από τα ελληνικά ΜΜΕ δυστυχώς αναφέραν την αρχική πηγή καταστρατηγώντας συστηματικά και μερικοί εκ των συναδέλφων κατ επάγγελμα τους κανόνες δεοντολογίας) που αποκάλυψαν το θέμα.


1 comment:

Anonymous said...

Πίσω απο τον ε.α και τη σέχτα;;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails