Saturday, April 12, 2008

Ο Σόρος ο Νίμιτς και η Μακεδονία

Τη Παρασκευή 21 Μαρτίου ήταν η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. Την ίδια ημέρα στην ελληνική Βουλή συζητούσαν για το ασφαλιστικό. Κάποια στιγμή ήρθε η σειρά του Γιώργου Καρατζαφέρη να μιλήσει. Και είπε τα εξής σημαντικότατα: «Η Βουδαπέστη έχει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που είναι ιδιοκτησία του Τζόρτζ Σόρος. Εις το τριμελές επιστημονικό συμβούλιο αυτού του πανεπιστημίου συμμετέχει ο κ. Νίμιτς.Σας λέει αυτό κάτι; Να σας θυμίσω ότι ο κ. Σόρος είναι άτυπος ιδιοκτήτης της FYROM ,οπότε ο κ. Νίμιτς είναι υπάλληλός του και εμείς του εμπιστευτήκαμε την διαδικασία για το όνομα της Μακεδονίας.
Συμπτωματικά ή όχι και οι τρείς μεσολαβητές των Αμερικάνων που ασχολήθηκαν με το Μακεδονικό, ο κ. Βάνς, ο κ. Χόλμπρουκ και ο κ. Νίμιτς έχουν και οι τρείς ένα άλλο κοινό στοιχείο, δεν θέλω όμως να το αναδείξω μέσα σε αυτή την αίθουσα γιατί είναι η ημέρα κατά του ρατσισμού και δεν θα ήθελα να δώσω λαβή για οποιοδήποτε σχόλιο».
Εμείς όμως λέμε καθαρά ότι και οι τρείς είναι Εβραϊκής καταγωγής και αυτό δεν είναι τυχαίο. Προσθέστε σ’ αυτό ότι οι Εβραίοι ονομάζουν την Θεσσαλονίκη «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» και «Δεύτερη Ιερουσαλήμ». Προσθέστε ακόμα ότι ο κ. Σόρος είναι αυτός που χρηματοδοτεί την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και κρύβεται πίσω από την κ. Ρεπούση, τον κ.Βερέμη και τη παρέα τους. Φαντάζεστε τι θα διδάσκει το πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης για την Ελλάδα με τέτοια αφεντικά που έχει; Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει να εισάγει και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία των πανεπιστημίων αυτών θα είναι εβραϊκά αφού μόνο αυτοί διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα.

1 comment:

Anonymous said...

Αμερικανικής έμπνευσης και επεξεργασίας το τελευταίο πακέτο ιδεών για το όνομα των Σκοπίων
Ερωτηματικά για την ουδετερότητα Νίμιτς
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 12:45

Ερωτηματικά για την ακεραιότητα του Μάθιου Νίμιτς ως αμερόληπτου διαμεσολαβητή εγείρει αποκάλυψη εγγράφου «φωτιά» της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια για τη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε ο Αμερικανός διπλωμάτης στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Εθνος», έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, αποδεικνύει ότι η αμερικανική πλευρά ειχε προετοιμάσει την πρόταση διπλής ονομασίας και αφού τη συζήτησε με τους Σκοπιανούς, την παρέδωσε στον Μάθιου Νίμιτς για την παρουσιάσει στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Ετσι, αποδεικνύεται ότι το τελευταίο «πακέτο Νίμιτς» που παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ από τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, αρχικά στις 11 Σεπτεμβρίου και στην τελική του μορφή στις 8 Οκτωβρίου, ήταν προϊόν αμερικανικής έμπνευσης και επεξεργασίας και το κυριότερο εν γνώσει της σκοπιανής πλευράς.

Όπως γραφει το «Εθνος», το αμερικανικό σχέδιο της 29ης Ιουλίου προέβλεπε την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εισάγοντας όμως μορφή διπλής ονομασίας, καθώς το νέο όνομα υποχρεωτικώς θα εφαρμοζόταν μόνο σε διεθνείς οργανισμούς και ενδεχομένως σε πολυμερείς συμφωνίες, και στις διμερείς σχέσεις θα αφηνόταν στη διακριτική ευχέρεια των χωρών ποιο όνομα θα χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, ιδιαίτερα έμφαση δίδεται στην ικανοποίηση της βασικής διεκδίκησης των Σκοπίων για «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα, ενώ ανησυχητική είναι η στάση της αμερικανικής πλευρά στο θέμα των λεγόμενων «Αιγαιατών Μακεδόνων», που προκλητικά εγείρει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της εθνικής ταυτότητας, στο έγγραφο αναφέρεται ότι η γλώσσα και η εθνικότητα (nationality) θα καλούνται Μακεδονική (Macedonian), αλλά αυτό -σημειώνεται- «θα μπορούσε να διευθετηθεί σιωπηλώς, πιθανώς ως επισυναπτόμενο Παράρτημα σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ή σε μερικά άλλα εσωτερικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που δεν υπόκειται στην ελληνική εξέταση/ έγκριση». «Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα, η εθνικότητα κλπ. θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδονική και όχι ?Βορειομακεδονική?», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι επιθυμεί ο επιθετικός προσδιορισμός «Βόρεια» να μπει σε παρένθεση και η αναγνώριση της «Μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας» να είναι ρητή, παρά σιωπηρή. Τέλος, σημειώνεται, «θα ήθελε να περιορίσει τη χρήση της νέας ονομασίας, στους διεθνείς οργανισμούς που ήδη χρησιμοποιείται το FΥRΟΜ».

http://www.youtube.com/watch?v=2RTWkc2Ylfs

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails