Friday, July 3, 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ..ΤΩΡΑ.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ..'ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'!

και στο βάθος η Ελλάς ως πολυεθνικός καρνάβαλος!

αφιερωμένο στους κουρτοβίκιους!

μια παλια ..νεα ιστορια






πηγη:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8400&pubid=4330861

(http://tinyurl.com/n4olc2)

Πλούτισαν από τη δουλεία!

Στο σκοτάδι για 170 χρόνια βρίσκονταν στοιχεία - σοκ για τους ιδρυτές της ιστορικής τράπεζας Ρότσιλντ και της νομικής εταιρείας Φρέσφιλντ
Το φως της δημοσιότητας είδαν έπειτα από 170 ολόκληρα χρόνια έγγραφα που συνδέουν δύο από τις επιφανέστερες οικογένειες του Λονδίνου με τη δουλεία.
Σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας, οι ιδρυτές της ιστορικής τράπεζας Ρότσιλντ και της νομικής εταιρείας Φρέσφιλντ αποκόμιζαν κατά τον 19ο αιώνα οικονομικά οφέλη από τη δουλεία στις βρετανικές αποικίες, παρότι έμειναν στην Ιστορία για τον... ρόλο τους στον τερματισμό του θεσμού!
Για περισσότερο από ενάμιση αιώνα κανείς δεν είχε εξετάσει τα έγγραφα, τα οποία παρέμεναν στο σκοτάδι, επιτρέποντας σε εταιρείες και επιφανείς βρετανικές οικογένειες να «κουκουλώνουν» ανενόχλητες τις στενές σχέσεις τους με τη δουλεία. Η κατάσταση άλλαξε όταν ο Νικ Ντρέιπερ παραιτήθηκε από τη θέση του στην J.P. Morgan και ξεκίνησε έρευνα για το διδακτορικό του στο UCL.
Ανάμεσα στις κούτες που «ξεσκόνισε» για την εργασία του, έκπληκτος ανακάλυψε μία αγωγή αποζημίωσης ύψους 3.000 λιρών εκ μέρους του Νέιθαν Μάιερ και του αδελφού του βαρόνου Τζέιμς Ρότσιλντ, γόνων της ομώνυμης τραπεζικής δυναστείας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν σκλάβους ως ενέχυρο.
Αφότου ο οφειλέτης χρεοκόπησε, ο Ν.Μ. Ρότσιλντ πήρε τελικά πίσω τις 3.000 λίρες εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα αποζημίωσης της κυβέρνησης μετά την κατάργηση της δουλείας.
Η σύνδεση της οικογένειας με τη δουλεία αποσιωπάται στα «Διεξοδικά Αρχεία της Οικογένειας Ρότσιλντ» και, μάλιστα, μέχρι σήμερα η μόνη γνωστή σχέση της με τη δουλεία ήταν ο ρόλος του Ν.Μ. Ρότσιλντ στον τερματισμό της.
Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός μεγιστάνας έδωσε δάνειο στην κυβέρνηση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών, από τα συνολικά 20 εκατομμύρια που έδωσε η βρετανική κυβέρνηση ως βοήθεια στους δουλεμπόρους με την κατάργηση της δουλείας, τη μεγαλύτερη οικονομική «ένεση» που χορηγήθηκε ποτέ στην Ιστορία σε μια βιομηχανία.
Τα αποκαλυπτικά αρχεία θα αποτελέσουν πλήγμα και για έναν από τους διασημότερους Βρετανούς δικηγόρους, τον Τζέιμς Ουίλιαμ Φρέσφιλντ, ιδρυτή της ομώνυμης νομικής εταιρείας. Ο Φρέσφιλντ και οι γιοι του είχαν πολλούς δουλεμπόρους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν στην Καραϊβική και στις συμφωνίες με τους οποίους σκλάβοι χρησιμοποιούνταν ως ενέχυρο.
«Ο Φρέσφιλντ ήταν μέλος της Εταιρείας της Ιεραποστολικής Εκκλησίας, η οποία αφοσιώθηκε στην κατάργηση του δουλεμπορίου», έσπευσε να υπερασπιστεί το όνομα της οικογένειας ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
Οι Φρέσφιλντ και Ρότσιλντ δεν είναι φυσικά οι μόνοι Βρετανοί που πλούτισαν χάρη στη δουλεία και μια πιο ενδελεχής μελέτη των Εθνικών Αρχείων αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια πολλούς ακόμη. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα ενισχύσει τις πιέσεις προς τους απογόνους τους να παραδεχτούν τη σχέση τους με τη δουλεία και να επανορθώσουν με κάποιο τρόπο.

Στις ΗΠΑ αυτό έχει ήδη συμβεί, με το χαρακτηριστικό παράδειγμα της επενδυτικής τράπεζας J.P. Morgan, η οποία έδωσε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε υποτροφίες μαύρων φοιτητών της πολιτείας



1 comment:

Anonymous said...

ΑΝ Η ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ! ΤΟ ΚΟΥΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails