Tuesday, July 28, 2009

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ – ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Οι μαρτυρίες προέρχονται απο την οργάνωση των Βετεράνων Ισραηλινών Στρατιωτών “Breaking the silence” που μαζεύει ανώνυμες μαρτυρίες απο στρατιώτες οι οποίοι υπηρέτησαν στις κατεχόμενες περιοχές της Γάζας κατα την δεύτερη “Ιντιφάντα”.



Μαρτυρία 1 - Ανθρώπινη ασπίδα


Οι άνθρωποι ονομάζονται “Τζόνι”. Είναι Παλαιστίνιοι πολίτες στις γειτονιές της Γάζας. Κατα τη διάρκεια του ελέγχου στα σπίτια, “στέλνουμε τον γείτονα μέσα,τον “Τζόνι” και αν υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες μέσα, χρησιμοποιούμε διαδικασία 'pressure cooker' για να τους βγάλουμε έξω ζωντανούς...για να συλλάβουμε τους οπλισμένους άνδρες. “Οταν είναι απαραίτητο καλούμε τα πολεμικά ελικόπτερα για να ρίξουν αντιαρματικές ρουκέτες στα σπίτια των αμάχων, Στην συνέχεια στέλνουμε ένα “Τζόνι” για να ψάξει για νεκρούς και τραυματίες.

Σε ένα σπίτι,δύο ήταν νεκροί και ένας άλλος τραυματίας,όταν τεράστιες μπουλντόζες Caterpillar D-9 ξεκίνησαν “να κατεδαφίζουν το σπίτι πάνω του μέχρι που μπήκε ο γείτονας μέσα και τον έβγαλε έξω”.
Οι ανθρωποι-ασπίδες χρησιμοποιήθηκαν για να ελέγξουν παγίδες με εκρηκτικά και για να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες. "Μερικές φορές η μονάδα θα έμπαινε ενά είχε ακουμπησμένες τις κάνες της στην πλάτη ενός αμάχου,θα προωθούνταν μέσα στο σπίτι και θα το χρησιμοποιούσαν σαν ανθρώπινη ασπίδα. Οι διοικητές έλεγαν οτι αυτές είναι οι εντολές και έπρεπε να τις ακολουθήσουμε."


Μαρτυρία 2 – Κατεδαφίσεις σπιτιών




"Κατοικημένα κτίρια σε στρατηγικά σημεία καταλαμβάνοταν με την βία. Οι γειτονιές περιγράφοταν σαν γεμάτες απο κατεστραμμένα σπίτια...συντρίμια...ακόμη περισσότερα συντρίμια,ακόμη και τα σπίτι που έμειναν όρθια οι κάτοικοί τους είχαν ξεσπιτωθεί....Αλλα σπίτια είχαν τιναχτεί στον αέρα με εκρηκτικά."

Οι “επιχειρησιακές ανάγκες” μερικές φορές απαιτούσαν να καταστραφεί μια ολόκληρη γειτονιά ώστε να μην “κινδυνεύουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και την επόμενη μέρα”, στην ουσία αυτό σήμαινε να αποσυντονίσουν τη ζωή στη Γάζα όσο το δυνατόν περισσότερο και να μείνει έτσι όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσύρονταν.

Μαρτυρία 3 - “Ατμόσφαιρα”



“Τι με ενόχλησε; Πολλά πράγματα....όλοι αυτή η καταστροφή. Ολοι αυτοί οι πυροβολισμοί αθώων. Το σόκ της συνειδητοποίησης του ποιός είναι μαζί μου σε αυτό....στο μίσος και στην ευχαρίστηση να σκοτώνεις....Σκότωσα ένα τρομοκράτη....ανατίναξα τα μυαλά του στον αέρα....Δεν υπάρχει τίποτα που να σε σταματά. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΡΑΒΕΣ!

Δείτε εδω συνολικά άλλες 50 μαρτυρίες Ισραηλινών στρατιωτών.








1 comment:

Anonymous said...

Ειναι τοσο πολυ το αιμα,τοσες μαζεμενες οι ενοχες και οι τυψεις που ακομα κι αυτοι οι γεννημενοι δολοφονοι των λαων Ισραηλινοι αρχιζουν να "σπανε" και να ομολογουν στην παγκοσμια κοινη γνωμη τα φριχτα τους εγκληματα.
Πολυ θα ηθελα να μαθω τι αντικτυπο ειχαν αυτες οι εξομολογησεις στο Ισραηλ και διεθνως γενικοτερα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails