Saturday, January 1, 2011

Ποιούς πρέπει να έχουν για δούλους οι Εβραίοι σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη;

Είναι γνωστό οτι τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας δεν τα διαβάζουν ούτε οι ιερείς ούτε οι θεολόγοι. Διαβάζουν μόνο αποσπάσματα και οι «θησαυροί» που περιέχει το υπόλοιπο κείμενο μας είναι εντελώς άγνωστοι.

Ολος σχεδόν ο Χριστιανικός κόσμος θεωρεί την Παλαιά Διαθήκη ιερό κείμενο.
Υπάρχει όμως μια άλλη μερίδα θεολόγων που θεωρούν την Παλαιά Διαθήκη βλάσφημο κείμενο.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Λούθηρος που όταν κατάφερε να διαβάσει το κείμενο εκ του ελληνικού πρωτοτύπου κυριολεκτικά «τα πήρε στο κρανίο» και θεώρησε την Παλαιά Διαθήκη βλάσφημη απο ιερή και έχει συγγράψει και δυο συγγράμματα ενάντια στην Π.Δ.

Δυστυχώς όμως πέθανε με ύποπτο τρόπο, σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, διότι είχε αρχίσει να αλλάζει γνώμη για την θρησκεία των Εβραίων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι ιερό κείμενο.

Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε με την Εκκλησία. Πιστεύουμε οτι οι εκπρόσωποί της έχουν πλήρη άγνοια και αυτό το στηρίζουμε στο ότι ρωτήσαμε αρκετούς ιερείς αν τα χρόνια που σπούδαζαν ή και αργότερα, διάβασαν όλη την Παλαιά Διαθήκη – το πρόβλημα υπάρχει στην Παλαιά Διαθήκη και όχι στην Καινή – και όλοι ομολόγησαν οτι δεν έχουν μελετήσει στο σύνολό της την Παλαιά Διαθήκη.

Κάποιοι ισχυρίζονται οτι την έχουν διαβάσει, αλλά δεν την έχουν μελετήσει. Προφανώς την διάβαζαν αλλά δεν καταλάβαιναν τι διάβαζαν.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο στην αρχαία μορφή και σε μετάφραση:

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 
ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ

ΛΕΥΙΤΙΚΟ

Κεφάλαιο ΚΕ

Στίχοι 44-46

Στίχος 44: καὶ παῖς καὶ παιδίσκη, ὅσοι ἂν γένωνταί σοι ἀπὸ τῶν ἐθνῶν, ὅσοι κύκλῳ σού εἰσιν, ἀπ᾿ αὐτῶν κτήσεσθε δοῦλον καὶ δούλην·

Στίχος 45: καὶ ἀπὸ τῶν υἱῶν τῶν παροίκων τῶν ὄντων ἐν ὑμῖν, ἀπὸ τούτων κτήσεσθε καὶ ἀπὸ τῶν συγγενῶν αὐτῶν, ὅσοι ἂν γένωνται ἐν γῇ ὑμῶν, ἔστωσαν ὑμῖν εἰς κατάσχεσιν.

Στίχος 46: καὶ καταμεριεῖτε αὐτοὺς τοῖς τέκνοις ὑμῶν μεθ᾿ ὑμᾶς, καὶ ἔσονται ὑμῖν κατόχιμοι εἰς τὸν αἰῶνα· τῶν δὲ ἀδελφῶν ὑμῶν τῶν υἱῶν ᾿Ισραήλ, ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ οὐ κατατενεῖ αὐτὸν ἐν τοῖς μόχθοις.

Μετάφραση στα νέα ελληνικά:

Στίχος 44 - Δούλον και δούλην θα αποκτήσετε από τα ειδωλολατρικά έθνη, που ευρίσκονται γύρω σας. Από αυτά θα αποκτήσετε δούλους και δούλας.

Στίχος 45 - Επίσης από τα παιδιά των ξένων, που ευρίσκονται μαζή σας από αυτά θα αποκτήσετε δούλους και δούλας και από τους συγγενείς των· όσοι θα γεννηθούν εις την χώραν σας θα είναι εις ιδιοκτησίαν σας (Σ.Σ: Προσέξτε το αρχαίο κείμενο χρησιμοποιεί τη λέξη «κατάσχεσιν», που σημαίνει οτι τα παιδιά αυτά θα κατασχεθούν δια της βίας προκειμένου να γίνουν δούλοι των Εβραίων. Η λέξη «ιδιοκτησία» είναι πολύ ελαφριά για να περιγράψει την κατάσταση. Μας θυμίζει πιο πολύ την κατάσχεση των παιδιών στην πλατεία της Νάουσας το 1822. Τη σφαγή εκείνη την έκαναν φυσικά οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).

Στίχος 46 -   Και θα μοιράσετε αυτούς ως κληρονομίαν εις τα τέκνα σας τα κατόπιν από σας. Θα είναι υπό την κατοχήν σας για πάντα. Κανένας όμως από τους Ισραηλίτας δεν θα επιτρέπεται να πάρει τον αδελφόν του ως δούλον με έργα συνεχή και επίπονα.


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Οπως βλέπετε με τα μάτια σας, οι εντολή που έχουν οι Εβραίοι απο το Θεό είναι οτι πρέπει να παίρνουν δούλους απο τα δικά μας παιδιά. Δεν επιτρέπεται να πάρουν για δούλους άλλους Εβραίους, αλλά τα παιδιά τα δικά μας αφου είμαστε ειδωλολάτρες. Ακόμη και τώρα για αυτούς είμαστε ειδωλολάτρες.

Το Ταλμούδ έχει δεκάδες αποσπάσματα που επιβεβαιώνουν οτι και τώρα που είμαστε Χριστιανοί πάλι μας θεωρούν ειδωλολάτρες και άπιστους.

Προφανώς και σήμερα είναι υπερ της δουλείας απο τη στιγμή που η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα απο τα ιερά τους κείμενα.

Αν κάνουμε λάθος ας μας διαψεύσουν.

Το περίεργο είναι οτι στα καίρια πόστα, όπως ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά. Δείτε εδω http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html .

Χάθηκαν βλέπεις οι Ελληνες και τοποθέτησαν εκεί έναν εβραϊκής καταγωγής. Ποιός πήρε άραγε αυτή την απόφαση;

Οπως θα δείτε στο προηγούμενο link, οι Εβραίοι προωθούν τους μετανάστες στην Ευρώπη. Πριν μερικούς αιώνες μετέφεραν δούλους απο την Αφρική στην Αμερική και σε όλη την Ευρώπη. Δείτε σχετικά εδώ http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/11/2000.html .

Αν το καλοσκεφτείτε οτι έκαναν πριν μερικούς αιώνες στους δούλους που άρπαζαν απο την Αφρική, το ίδιο κάνουν και τώρα. Μεταφέρουν δούλους στα εργοστάσιά τους στην Αμερική και στην Ευρώπη, αφου κατάφεραν κάποιοι τραπεζίτες τους να καταστρέψουν τις οικονομίες αυτών των κρατών. Δείτε εδω http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html .

Και μην πει κάποιος ότι αυτή είναι εντολή του Θεού. Γιατί το ακούσαμε και αυτό. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε αφελείς. Ποιός απο εσάς άκουσε το Θεό να το λέει;
Κάποιοι "σοφοί" ραββίνοι μας είπαν οτι το είπε ο Θεός. Οπως ο Θεός τους είπε οτι και η Παλαιστίνη είναι δικιά τους.
Αν πράγματι το έλεγε ο Θεός, θα έλεγε και στους Παλαιστίνιους οτι η γη ανήκει στους Εβραίους.

Πρέπει να μάθουμε να αμφισβητούμε...

7 comments:

Anonymous said...

Παιδιά, δεν μάς τα λέτε όλα: Ο Χριστός δεν πίστευε 100% στον Μωσαϊκό Νόμο; Πώς, λοιπόν, ο Ιουδαϊσμός είναι η Θρησκεία του Μίσους και ο Χριστιανισμός η Θρησκεία της Αγάπης; Γιατί τα βάζετε μόνο με τον Ιουδαϊσμό κι όχι με τον Χριστιανισμό που είναι πολύ χειρότερος, γιατί κάνει τους πιστούς του άβουλα πρόβατα; Την μεγάλη καταστροφή στον Ελληνισμό την έχει κάνει ο Χριστιανισμός και όχι ο Ιουδαϊσμός. Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι το Λευιτικόν που μάς παραθέτετε, είναι Ιερό Βιβλίο και της Ορθοδοξίας. Διαμαρτυρηθήκατε ποτέ γι' αυτό στον παπά της ενορίας σας; Πάψτε, λοιπόν, να μάς δουλεύετε, καταγγέλλοντας συνεχώς τον Ιουδαϊσμό και μή λέγοντας ποτέ λέξη για τον Χριστιανισμό.

Anonymous said...

Πως φαίνεται ότι ... είσαι Εβραίος !!!

Anonymous said...

January 2, 2011 8:30 PM

Πως φαινεται πως εισαι Χριστιανοεβραιος!

Anonymous said...

χριστιανοι μουσουλμανοι εχουν για ιερο βιβλιο την παλαια διαθικη τον εβραιον στον θεο τησ παλαιας διαθικη πιστευουν και οι δυο στον γιαχβε η αλλαχ=θεος, ο γεσουα η χριστος ηταν απο οτι ειπε ο ιδιος γιος του θεου τον εβραιον γιαχβε ο ιδιος ηταν εβραιος τα αδερφια του εβραοι η μαν του μαριαμ εβραια ο πατριος του ιωσιφ εβραιος οι μαθητες του εβραιοι τι αλλο να πω...

Anonymous said...

Για όλους τους "εξυπνάκηδες":
Η Χριστιανική θρησκεία βασίζεται στην Καινή Διαθήκη και τον λόγο του Ιησού. Τι δίδαξε; Δεν διαβάζετε τα Ευαγγέλια; Ούτε τις πράξεις των Αποστόλων;
Η Ιουδαική θρησκεία βασίζεται στην Παλαιά Διαθήκη την οποία μπορεί ο καθένας να διαβάσει και το Ταλμούδ βεβαίως που είναι επίσης πολύ διαφωτιστικό και αυτά διδάσκονται σαν τρόπος ζωής στα σχολεία και τις συναγωγές. Η Παλαιά Διαθήκη διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία και το ανύπαρκτο πλέον Κατηχητικό, ως ιστορικό κείμενο για την καταγωγή της και τις ρίζες της Θρησκείας μας και το μόνο που έχει ενσωματωθεί στο δόγμα είναι οι Δέκα Εντολές και ο Ενας και μοναδικός Θεός, σιγά την πρωτοτυπία, και οι Αρχαίοι Ελληνες σε Εναν Θεό πίστευαν υπεράνω των 12 "κατώτερων" Θεών του Ολύμπου. Βέβαια οι Χριστιανοί και οι Ιουδαίοι φρόντισαν να εξαφανίσουν τον Εναν Θεό των Αρχαίων Ελλήνων και να διεκδικήσουν αυτοί το copyright. Δυστυχώς όμως κάποιοι Αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς ξέφυγαν απο τα νύχια του Βατικανού και των Εβραίων και έφτασαν μέχρι τις ημέρες μας τα κείμενά τους.
Το Βατικανό τους "φυλάκισε" στα υπόγειά του και οι Εβραίοι υπρηφανεύονται ότι έκαψαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αφού μιλαμε για εγκλήματα κατά του Ελληνισμού.

Anonymous said...

Αντιπληροφόρηση δημοσίευσε καμμιά φορά και τα λόγια του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ εναντίον των εβραίων,όπως ότι τους αποκαλούσε τέκνα εχιδνών και ερπετών,ότι ο θεός τους ο γιαχβέ είναι ανθρωποκτόνος,ότι το κήρυγμα του απευθύνεται σε αυτούς που είναι απο τον ουρανό(ΕΛΛΗΝΕΣ) και όχι απ'αυτούς που είναι απο την γή όπως οι εβραίοι,ότι αποκαλεί τους πρόγονους των εβραίων απατεώνες,κλπ.
Για να διαβάσουν κάποιοι εβραιοπαγανιστούληδες οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν έχει καμμία σχεση με τον εβραισμό.
ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

tzonevrakis said...

εμεις εχουμε τα Δελφικα παραγγελματα.Οποιος τα διαβασει αυτοματως βλεπει την ανωτερωτητα των Ελληνων σοφων και γελαει με τις αλλες υποθρησκειες....καντε τωρα και εσεις μια δικιμη γραφοντας[δελφικα παραγγελματa] στο google.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails