Tuesday, July 12, 2011

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 Ένας φίλος 60 περίπου ετών μας έστειλε το εξής email:

«Όλοι οι Ελληνες έχουμε βαρεθεί να μας εξαπατούν οι πολιτικοί. Απο τότε που ήμουν παιδί θυμάμαι να μας λένε «σφίξτε το ζωνάρι», «κάντε οικονομία για να βγούμε απο την κρίση» και «θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Οι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εξαιτίας των πράξεών τους. Συμφωνώ λοιπόν και επαυξάνω ότι είναι σχεδόν όλοι λαμόγια, απατεώνες και η μόνη λύση με αυτούς είναι εκτέλεση. Πάντα προωθούσαν τα συμφέροντα των τραπεζιτών που δάνειζαν στην χώρα, υπέγραφαν κρυφά δάνεια με τους Εβραίους τραπεζίτες, εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι δανειζόμαστε απο την Αγγλία, απο την Αμερική ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόνο Εβραίοι τραπεζίτες. 

Τις περισσότερες φορές τα χρήματα δεν έφθαναν καν στην Ελλάδα. Οι κύριοι δανειστές μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι Λαζάρ και οι Ροθτσιλντ. Είχαν φροντίσει απο εκείνα τα χρόνια, οι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης να είναι στην πλειοψηφία τους εβραϊκής καταγωγής και εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό ότι είναι «Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι». Χαρακτηριστική περίπτωση ο Πασίφικο.

Απο την απελευθέρωση το 1821 η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει 4 φορές. Έτσι τον Ιούνιο του 1843 η κυβέρνηση ενημερώνει τις τράπεζες των Ρόθτσιλντ ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια. Αμέσως οι εκπρόσωποι της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας ξεκίνησαν τις διασκέψεις για το ελληνικό χρέος. Ότι κάνουν και τώρα δηλαδή. 

Στην συνέχεια ανακάλυψαν ότι τους δίναμε ψεύτικα στατιστικά στοιχεία και έφτιαξαν ένα πρωτόκολλο με το οποίο μας καταδίκαζαν.

Έστειλαν τους πρεσβευτές τους για να διαπραγματευτούν για την αποπληρωμή του χρέους. Μετά απο ένα μήνα διαπραγματεύσεων υπογράφτηκε ένα μνημόνιο.

Οπότε η Ελλάδα υποχρεώθηκε ότι πρέπει να πάρει μέτρα γιατί μέσα στους επόμενους μήνες έπρεπε να αποπληρώσει 3,5 εκατομμύρια δραχμές προς του «καημένους» τους Ρόθτσιλντ.
Είχαμε λέει χάσει την αξιοπιστία μας προς τους τραπεζίτες. Μια απο τα ίδια δηλαδή. Έστειλαν μάλιστα και εκπροσώπους οι οποίοι διέμεναν σε μια μονοκατοικία η οποία φυλασσόταν για να παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων. Φυσικά την μονοκατοικία και την διατροφή τους την πληρώναμε εμείς όπως και τώρα.

Ας απαριθμήσουμε τα μέτρα που πήρε τότε η ελληνική κυβέρνηση:

1)   Σταμάτησε η πληρωμή συντάξεων.
2)   Μειώθηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες κατα 60% περίπου και οι στρατιωτικοί αντι για μισθό έπαιρναν χωράφια και οικόπεδα.
3)   Απολύθηκαν το 30% των δημοσίων υπαλλήλων και στους υπόλοιπους μειώθηκε ο μισθός 25%.
4)   Οι δασμοί, οι φόροι και τα χαρτόσημα αυξήθηκαν.
5)   Σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα και απολύθηκαν οι υπάλληλοι και οι μηχανικοί του δημοσίου.
6)   Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και κάποιες σταμάτησαν τελείως.
7)   Οι πρεσβείες και τα προξενεία μας στο εξωτερικό έκλεισαν.
8)   Στην είσπραξη φόρου εισοδήματος επιβλήθηκε εφ άπαξ προκαταβολή.
9)   Για τα αυθαίρετα κτίσματα και τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου επιβλήθηκαν πρόστιμα μεγάλα και στην συνέχεια κάποια διαδικασία νομιμοποίησης.
10)                    Στις επιχειρήσεις που χρωστούσαν στην εφορία έγινε ότι και τώρα ένας τύπος «περαίωσης».
11)                    Οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου απολύθηκαν.
12)                    Δασικοί υπάλληλοι απολύθηκαν όλοι.
13)                    Οι μισοί καθηγητές των πανεπιστημίων απολύθηκαν.
14)                    Σταμάτησαν όλες οι δημόσιες επενδύσεις σε λιμάνια, δρόμους κτλ.

Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 1843 έγινε επανάσταση έφτιαξαν καινούργιο σύνταγμα κατ’ εντολήν των τραπεζιτών – μια απο τα ίδια όπως βλέπετε, η ίδια συνταγή εδω και 200 σχεδόν χρόνια.

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε σε απίστευτο βαθμό, πείνα, δυστυχία, θάνατος. Μόνο αυτές οι λέξεις περιγράφουν την κατάσταση. Όλα τα χρήματα των Ελλήνων έφευγαν για να ξεχρεωθούν οι Ρόθτσιλντ. Αν βέβαια τολμούσαμε να μην πληρώσουμε οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα απέκλειαν με τα πλοία τους τον Πειραιά όπως έκαναν στην περίπτωση του Πασίφικο. Και όλα αυτά για να μην δυστυχήσει ο κακόμοιρος ο Ρόθτσιλντ.

Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν έμαθε τίποτα, μετά απο μιάμιση γενιά το 1893 επι Χαρίλαου Τρικούπη ξαναπτωχεύσαμε.
Όπως βλέπετε ο ελληνικός λαός το μάθημά του δεν το πήρε. Ούτε κατάλαβε σε ποιούς πληρώνουμε, γιατί πληρώνουμε, ποιός έφαγε τα χρήματα.

Εκείνα τα χρόνια οι διάφοροι Ελληνες στρατηγοί δήλωναν ότι είχαν περισσότερους στρατιώτες για να εισπάττουν περισσότερους μισθούς αδιαφορώντας για το αν η χώρα θα πτωχεύσει.
Όπως βλέπετε οι μόνοι έντιμοι ήταν οι αγωνιστές του 1821 και όταν έφυγαν αυτοί και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ήταν όλοι λαμόγια.

Και απο τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τώρα οι πολιτικοί μας κοιτάνε πρώτα πως θα ξεχρεώσουν τους Ρόθτσιλντ, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον ελληνικό λαό, πιο πολύ νοιάζονται για τους λαθρομετανάστες, για την καλοπέρασή τους, για την αλλοίωση της ιστορίας. Αυτή είναι η αιτία. Η αλλοίωση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία. Για αυτό δεν αθαίνει ο ελληνικός λαός.Γιατί δεν μαθαίνει ολοκληρωμένα και αντικειμενικά την ιστορία.

Ο ρόλος των τραπεζιτών ενώ θα έπρεπε να σε όλα τα σχολικά βιβλία ιστορίας απο το δημοτικό δεν υπάρχει πουθενά σε καμία τάξη. Για όλα αυτά φταίει ο ελληνικός λαός. Αυτή την ώρα υπάρχει ένα 50% του ελληνικού λαού περίπου που ψηφίζει τα 2 μεγάλα αυτά κόμματα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails