Thursday, March 15, 2012

Ποιό είναι το πιο αντιμεταναστευτικό κράτος στον κόσμο για το οποίο οι αριστεροί δεν τολμούν να μιλήσουν;


"...οι Αφρικανοί μετανάστες «αλλοιώνουν τον εβραϊκό χαρακτήρα της χώρας".
 
ΙΣΡΑΗΛ: Χτίζει τεράστιο στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών στην έρημο. "Θα καταντήσουμε μειονότητα στην χώρα μας", λέει ο Υπουργός Εσωτερικών

Στόχος να έχει χωρητικότητα 8.000 ανθρώπων
Από το ΒΗΜΑ:

Το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών στον κόσμο χτίζεται αυτό τον καιρό στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Το στρατόπεδο 8.000 ατόμων χτίζεται γύρω από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις των φυλάκων Κετζιότ, στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο, κι έχει στόχο να «φιλοξενεί» τους παράνομους μετανάστεςαπό την Αφρική, τόσο τους άνδρες όσο και τα γυναικόπαιδα.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες μέσα σε αυτό», τόνισε μια πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ανώνυμα, στην Ισραηλινή εφημερίδα «Ha'aretz».

Παράλληλα, το Ισραήλ κατασκευάζει, εδώ και μερικούς μήνες, ένα τεράστιο τείχος από αγκαθωτό σύρμα κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, και έχει αναβαθμίσει την συνεργασία του με την αιγυπτιακή συνοριακή αστυνομία για να ματαιώσει την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από 70 χλμ. συρματοπλέγματος κι αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα 180 χλμ. μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, μέσα στο 2011 εισήλθαν στη χώρα πάνω από 17.000 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, απειλούν την ζωή και την καθημερινότητα των περίπου 7.5 εκατ. κατοίκων.

«Το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αντέξουμε μια πλημμύρα λαθραίων ανέργων. Είναι απειλή για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ασφάλειά μας», είχε πει, υπερασπιζόμενος την απόφαση κτισίματος του κέντρου κράτησης, προ 18 μηνών ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι Αφρικανοί μετανάστες «αλλοιώνουν τον εβραϊκό χαρακτήρα της χώρας».
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί κι ο Ισραηλινός Υπουργός Εσωτερικών Ελι Γισάι, δηλώνοντας ότι «μόνο μια μικρή μειοψηφία Αφρικανών είναι πραγματικοί πρόσφυγες» κι ότι «η μετανάστευση θα μειώσει τόσο πολύ τους Ισραηλινούς, ώστε στο τέλος θα καταντήσουν μια μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα».
Σύνδεσμος
Ωστόσο, οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν πως οι λαθρομετανάστες δεν προέρχονται τόσο από την Αίγυπτο, όσο από το Σουδάν και την Ερυθραία, περιοχές που μαστίζονται από εμφύλιους πολέμους. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν προχωρεί σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών στο Σουδάν, την Αίγυπτο ή την Ερυθραία, αλλά ούτε τους και αναγνωρίζει ως πρόσφυγες.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails