Tuesday, January 22, 2013

Μέχρι να τελειώσει το 2013 οι λευκοί δεν θα είναι πλέον πλειοψηφία στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Μέχρι να τελειώσει το 2013 οι λευκοί δεν θα είναι πλέον πλειοψηφία στην Καλιφόρνια. (Το να μιλάς όμως για «γενοκτονία των λευκών» είναι ο μεγαλύτερος «ρατσισμός», λέει η Washington Post)



Σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι φέτος ο (ως επί το πλείστον Μεξικάνικος) ισπανόφωνος πληθυσμός που τώρα ζει στην Καλιφόρνια θα ξεπεράσει τον λευκό πληθυσμό της αμερικάνικης πολιτείας.

Σύμφωνα με το άρθρο ο ισπανόφωνος πληθυσμός της Καλιφόρνιας πρόκειται να γίνει η πλειοψηφία της πολιτείας μέχρι το τέλος αυτού του έτους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το γραφείο του κυβερνήτη, Jerry Brown.

Η έκθεση που περιγράφεται στην πρόταση του προϋπολογισμού 2013-14 αναφέρει σχετικά με την αναμενόμενη νέα εθνοτική πλειοψηφία, την μείωση των γεννήσεων και την αύξηση της μετανάστευσης ως αιτίες. Ήδη μέχρι τον Ιούλιο οι ισπανόφωνοι αναμένεται να είναι ίσοι σε μέγεθος με τους μη-ισπανόφωνους λευκούς πριν τους ξεπεράσουν.

Είναι μια πληθυσμιακή ανταλλαγή που έρχεται νωρίτερα από ό, τι ανέμεναν οι εμπειρογνώμονες.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι ισπανόφωνοι της πολιτείας είναι νεότεροι από ό, τι οι λευκοί - με το 19 τοις εκατό των ισπανόφωνων να είναι πάνω από την ηλικία των 50 ετών σε σύγκριση με το 43 τοις εκατό των λευκών.

Περισσότεροι από τους μισούς ισπανόφωνους των ΗΠΑ ζει μέσα σε μόλις τρεις πολιτείες : Καλιφόρνια, Τέξας και Φλόριντα.

Το πραγματικά ανησυχητικά αυτά δημογραφικά στοιχεία αφορούν την πάλαι πότε ‘Γκόλντεν Στέιτ’ (‘Χρυσή Πολιτεία’) ο πληθυσμός της οποίας μέχρι και το 1970 ήταν 80% λευκός. Οι κυβερνητικές πολιτικές (όπως η εναντίωση σε νόμους για τη μετανάστευση που ψηφίζουν οι πολιτείες που έχουν πρόβλημα και ο εξαναγκασμός των Αμερικάνων φορολογουμένων να παρέχει το κράτος με δικά τους χρήματα δωρεάν εκπαίδευση στους παράνομους μετανάστες) που προωθούν τη δημογραφική αντικατάσταση των κατοίκων των ΗΠΑ έχουν αλλάξει εντελώς τη δημογραφική πραγματικότητα σε πολλές πολιτείες, αντικαθιστώντας στην ουσία ένα λαό με έναν άλλο.

Την ίδια στιγμή αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στη ρητορική και τη σκέψη (ή την έλλειψη αυτών) που βρίσκονται πίσω από ένα πρόσφατο άρθρο της Washington Post από τον Jonathan Capehart, έναν μαύρο, αριστερό συγγραφέα από το New Jersey και σύμβουλο πολιτικής του Εβραιο-Αμερικάνου δημάρχου της Νέας ΥόρκηςΜάικλ Μπλούμπεργκ. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής της Post. Στο τελευταίο άρθρο του ο Capehart υποστηρίζει ότι είναι «ρατσιστικό» να αντιτάσσεται κάποιος στην αντι-Λευκή μετανάστευση και τις πολιτικές εκείνες που προωθούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αναφέρεται σε μια αίτηση προς τον Λευκό Οίκο που έχει τίτλο«Σταματήστε τη γενοκτονία των Λευκών» ("Stop White Genocide") και λέει ότι αυτό είναι ίσως η πιο «ρατσιστική» αίτηση που έγινε ποτέ. Ο Capehart παραθέτει στη συνέχεια την αίτηση, η οποία χρησιμοποιεί το γνωστό «Μάντρα» (με τα στιχάκια “Anti-racist” is a codeword for anti-White - βλέπε άρθρο εδώ) για να επισημάνει την αντι-Λευκή ατζέντα που λειτουργεί στην κοινωνία μας, αλλά δεν επιχειρεί να αντικρούσει κανένα από τα σημεία που θίγει το ‘Μάντρα’. Τι θα μπορούσε να πει; Θα μπορούσε να αρνηθεί ότι οι λευκοί έχουν αντικατασταθεί; Θα μπορούσε να αρνηθεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους αυτή η αντικατάσταση; Αντ 'αυτού, γράφει: 
«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να καταλάβω το μυαλό εκείνου που θα μπορούσε να προβάλει τέτοιες διεστραμμένες απόψεις, πόσο μάλλον εκείνου που θα τις εξέθετε στην ιστοσελίδα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά μάθε αυτό Άλμπερτ, δεν είναι μόνος του. Όταν για πρώτη φορά μπήκα να δω σχετικά με την αίτηση είχε 388 συν-υπογράφοντες από όλη τη χώρα, ακόμη και από απίθανα μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το New Haven του Κονέκτικατ , το Silver Spring του Maryland και το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια».

Ώστε έτσι λοιπόν. Δεν χρειάζεται «καμία προσπάθεια να καταλάβει» κάποιος ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αντικατασταθούν. Είναι «διεστραμμένοι» που αντιτάσσονται στις πολιτικές που, όπως στην Καλιφόρνια, οδηγούν στη γη τους να εγκαθίσταται μια νέα διαφορετική δημογραφική ομάδα, η οποία έχει τη δική της πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ατζέντα - που είναι συχνά εχθρική προς τις αξίες, την κουλτούρα και την ατζέντα των ανθρώπων που αντικαθιστούν.

Ένα ευχάριστο στοιχείο είναι πάντως η ανησυχία του Capehart για το γεγονός ότι ακόμα και σε περιοχές στα βορειοανατολικά και στη δυτική ακτή που πολιτικά κυριαρχεί η αριστερή, αντι-Λευκή πολιτική, υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν ‘τι παίζεται’, αντιδρούν σε αυτό και είναι πρόθυμοι να υπογράψουν με το όνομά τους στην αίτηση για τον Λευκό Οίκο, για να δοθεί περισσότερη προσοχή στο θέμα.

Όπως θα περίμενε κανείς, και το αντι-Νότιο κανάλι MSNBC, δεν ενδιαφέρεται να διακοπεί η γενοκτονία των λευκών και το ρίχνει στα γελάκια:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/2013-washington-post.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails