Friday, May 3, 2013

Ο χάρτης της "Νέας Τουρκίας" περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη!

Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν 


Χάρτης της «Νέας Τουρκίας» στην Milliyet από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε χάρτη της «Νέας Τουρκίας». Στον χάρτη η «Νέα Τουρκία» περιλαμβάνει την Ενιαία Θράκη (τουρκική, ελληνική και βουλγαρική), την ελληνική Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας.


Στις 24 Απριλίου 2013 τα Μ.Μ.Ε. της Βουλγαρίας δημοσίευσαν πληροφορίες ότι ο Βούλγαρος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Μαρίν Ράικοφ «άσκησε σφοδρή κριτική στο δημοσίευμα». Ταυτόχρονα τα βουλγαρικά ΜΜΕ τονίζουν ότι «η δημοσίευση του χάρτη σκοπεύει να προλειάνει το έδαφος για μια νέα παντοδύναμη Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Στις 17 Απριλίου 2013 ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ για να προσελκύσει επενδύσεις. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Κατάρ αποτελεί ένα σημαντικότατο οικονομικό και εμπορικό εταίρο της Βουλγαρίας. Το Κατάρ έχει αντιληφθεί πως η Βουλγαρία αποτελεί την Ανατολική Πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Οι παραπάνω πληροφορίες δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Πρακτορείου Ειδήσεων της Σόφιας (Sofia Agency News):
http://www.novinite.com/view_news.php?id=149834
http://www.novinite.com/view_news.php?id=149631

Το Κατάρ συνεργάζεται στενότατα με την Τουρκία. Στις δύο χώρες επικρατούν ισλαμιστικά καθεστώτα Σουνιτών Μουσουλμάνων τα οποία σχηματίζουν κοινό μέτωπο κατά των Σιιτών Μουσουλμάνων του Ιράν και εργάζονται από κοινού για να ενσωματώσουν τους Σουνίτες Μουσουλμάνους των Βαλκανίων.
Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος», πριν δέκα έτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου γράφει: 1

«Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Μακεδονία, Σαντζάκ, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Ρουμανία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας. Η ζώνη, που εξικνείται από Μπίχατς, Βοσνία, Σαντζάκ, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Μακεδονία, Κίτρτζαλι Βουλγαρίας, Δυτική Θράκη και Ανατολική Θράκη, έχει τον χαρακτήρα ζωτικής αρτηρίας για τη γεωπολιτική της Τουρκίας»

Την τουρκική πολιτική του Νεο-Οθωμανισμού στα Βαλκάνια έχει ήδη επισημάνει με πλήρη τεκμήρια η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Σχετικές μελέτες και άρθρα δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Εταιρείας:
http://media.ems.gr/proedros/politiki/act_pr_pol_neoothomanoi_20130410.pdf
http://media.ems.gr/proedros/omilies/2013/act_pr_om_thessaloniki_balkania_20130404.pdf
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

1 Αχμέτ Νταβούτογλου Το Στρατηγικό βάθος, σελ. 200 και 407, εκδ. Ποιότητα 2010.

www.ems.gr 


http://anihneftes.blogspot.gr/2013/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html#more

1 comment:

Anonymous said...


ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ …τότε θα είναι η ώρα που θα έχουμε τα κόλλυβα στο ζωνάρι μας

Και εκεί που κάποιοι ετοιμάζουν να φάνε ¨κόλλυβα¨ από τα 40( έτη) της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, έρχεται ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού να ταράξει τα νερά του Αιγαίου και της Κύπρου.

1


1


0

Μεγάλοι θαλασσόλυκοι βρε παιδί μου αυτοί οι Τούρκοι..

Έγινε γνωστό ότι σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου τόνισε ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ζώνη χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι αφορμή πολέμου για την Τουρκία.

Φυσικά συμπληρώνει τις απειλές του και με άλλα ανιστόρητα.

-»Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους κινήσεις.

-»Αν η Ελλάδα το σκεφτεί θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε.

-»Από το 2023 το τουρκικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος του μίνι αεροπλανοφόρου, τη νέα γενιά αντιτορπιλικών (TF-2000), τη νέα γενιά φρεγατών (TF-400) και τη νέα γενιά κορβετών του προγράμματος MIlgem θα είναι παγκόσμια δύναμη».

-»Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί, ενώ δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τους αποκλείσει από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!

-Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχουν ως στόχο να «περικυκλώσουν» την Τουρκία αλλά αυτό το τουρκικό Ναυτικό δεν θα το επιτρέψει… Νίκος Χειλαδάκηςhttp://www.hellasforce.com/

Πώς είναι δυνατόν ο τούρκος ναύαρχος να επιβεβαιώνει με τέτοια ακρίβεια τα λεγόμενα του Γέροντα Παισίου;

Αφού σκέπτομαι να του στείλω τα βιβλία του Γέροντα για να διαβάσει ότι τις απειλές του αυτές μας τις προανήγγειλε ο Γέροντας Παίσιος πριν τρεις δεκαετίες.

– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Τελικά ναύαρχε από την πολύ ¨ ναυτοσύνη ¨ μήπως τα κάνετε ¨θάλασσα¨ και χαθούν τα κόλλυβα στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας ( τρίτης γενιάς πρόσφυγας από Τρατάρηδες των Αλησμόνητων και Προσμενουσών Ρωμαίικων Πατρίδων της Μικράς Ασίας)

ΑΙΓΑΙΟ, ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ, ΕΞΑΜΙΛΙΑ, ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails