Saturday, July 27, 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ «ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

panteleimon
Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου.
Το "κόλπο" ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για ...
40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει "ντόπιος" ούτε στον ύπνο του.
Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν "μπροστινούς" αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν.
Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, "Πακιστανός" κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους... 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Την ίδια στιγμή που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!
Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι "κόκκινα" και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.
Θεωρείται επιβεβλημένο πως το θέμα πρέπει να φτάσει στην βουλή και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.
Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.
Αναμένουμε λοιπόν. Διαβάστε την καταγγελία.
Ποιοί έδιναν δάνεια σε "Ασιάτες" για να αγοράσουν σπίτια στο κέντρο και να το εποικίσουν;
Το 2011 είχαμε καταγγείλει αγορές διαμερισμάτων από Ασιάτες στο 6ο διαμέρισμα, τα οποία τα είχαν μετατρέψει σε ξενοδοχεία λαθρομεταναστών. Η αλήθεια είναι πως είχαμε αναρωτηθεί για την προέλευση των χρημάτων της αγοράς, το εάν είχε εφαρμοστεί πόθεν έσχες, καθώς όπως προέκυπτε οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν υπήκοοι τρίτων χωρών.
Λύσαμε την απορία μας όταν έφτασαν στα χέρια μας στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας.......... ως το 2049. Καλά διαβάζετε.... Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριο αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ. Ένας ακόμη αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ.
Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος. Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα; Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με άδεια διαμονής;
Δεν μας έφτανε που κατέφθαναν σε στίφη οι λαθρομετανάστες είχαν αποφασίσει να τους δώσουν και ιδιοκτησίες με τα χρήματα μας, για να διευκολύνουν τον εποικισμό.
Πώς έφτασαν στα χέρια μας τα στοιχεία. Οι κύριοι αυτοί είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει Η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών. Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα;
Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιάνος είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Ακούγοντας τί έλεγε στον δικηγόρο του μάθαμε ότι αυτός είχε υπογράψει το δάνειο, το οποίο είπε πως το πήρε η αδελφή του, που έμενε σε αυτό το σπίτι. Είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα) και φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το μαγαζί Ιντερνέτ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.
Πέρυσι επίσης διαβάσαμε στο Ιντερνετ πως κάποιοι υπάλληλοι σε επαρχιακό υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά.
Όντας μάρτυρες στο πάρτι που στήθηκε με την ίδρυση εκατοντάδων καταστημάτων αλλοδαπών στο 6ο Δ.Δ., στην ασυδοσία των κυκλωμάτων λαθρομεταναστών και στην ευκολία με την οποία μίσθωναν διαμερίσματα και μέσω μεσιτικών, με την συνεργασία μηχανικών, δικηγόρων και λογιστών θεωρούμε ότι πίσω από όλα είναι συγκεκριμένο κύκλωμα.
Να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς. Να δουν ποιοί τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια. Και να πάνε μέσα τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας.
Τα στοιχεία είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί να κάνει έρευνα σε βάθος για τη νομιμότητα των ενεργειών. Το ΣΔΟΕ και λοιποί αδιαφόρησαν προκλητικά όταν καταθέσαμε τα στοιχεία πριν δύο χρόνια.
Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος

1 comment:

Polykarpos said...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΗΘΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ

ΟΜΙΛΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ – ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

«Ο Ελληνικός Λαός ειναι δυσκολοκυβέρνητος.
Και γι’αυτό πρέπει να τον πλήξουμε στις πολιτιστικές του ρίζες.
Εννοώ τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθή, να διακριθή, να επικρατήση, για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.»

Ο φανατικός ανθέλληνας γερμανοεβραίος Χ.Κίσσινγκερ υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, και την φρικιαστική αυτή δήλωση του ( που βιώνουμε τελευταία ως πολλαπλή «κρίση») εδημοσίευσε η τουρκική Εφημ. (17 Φεβρ. 1997), ενω στην Εχθρική του Πατρίδα μας εδημοσιεύτηκε ευρύτατα.
ΚΑΙ ΟΙ .....ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Γραικύλλοι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...εφαρμοστές της δηλώσεως......

«Τήν Ελλάδα πρέπει να την κυβερνήσει κάποιος που να μιλά καλά ελληνικά, αλλά να μην ειναι με τους Ελληνες»
Αυτή την “ευχή” έκανε το Πρακτορείο Reuters (18.10.2011) και πριν περάσει μήνας πραγματοποιήθηκε ή μάλλον κάποιοι φρόντισαν να πραγματοποιηθή.

Μετά τον δήθεν αφελή πρωθυπουργό –εντολοδόχο των ξένων (σ.σ.εν.ο Γ.Παπανδρέου), μας ήλθε ο «σοβαρός» και «σοφός» Λουκάς Παπαδήμος, ο εκλεκτός των Αγορών, δηλαδή των μεγαλοτραπεζιτών διεθνών τοκογλύφων, Προτεστάντης το θρήσκευμα – καθώς διαβάζουμε – (σ.σ.δηλ.αιρετικός) και προβεβλημένο μέλος της διαβόητης «Τριμερούς Επιτροπής των Ροκφέλλερ και Κίσσινγκερ...»..(Σ.σ. αλλά και μέλος της «μυστικής – σκοτεινής»..Λέσχης Μπίλντερμπεργκ)!..

Τα ανωτέρω μεταφέρουμε απο το αξιόλογο και αξιοσύστατο διμηνιαίο Περιοδικό Παρακαταθήκη τεύχος 80, Σεπτ. – Οκτωβρ.2011,σ.1...Είναι το πρώτο μέρος του κύριου άρθρου με τον τίτλο Επεσαν οι μάσκες. Διεύθυνση Παρακαταθήκης Τ.Θ.18407-54003 Θεσσαλονίκη..www.orthodoxnet.gr. ΣΗΜ.ΣΥΝΤ. Μέλη και πάντως συμμετέχοντες στη Μπίλντερμπεργκ υπήρξαν και ειναι και οι Ελληνες Πολιτικοί...Γιάγκος Πεσμαντζόγλου, Στέφ.Μάνος, Κωνστ.Σημίτης, Γερ.Αρσένης, Γ.Αλογοσκούφης, Ο.Κυριακόπουλος, Γ.Α.Παπανδρέου, Κ.Καραμανλής, Θ.Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Δώρα Μπακογιάννη, Κ.Καρράς, Αλ.Παπαχελάς..κ.α..

«ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» χαρακτηρίζει τους Κυβερνώντες ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Β.Α.Κόκκινος, με Επιστολή του στην Εφημερ.Αθηνών ΕΣΤΙΑ (3.2.12).
Μεταφέρουμε εδω το πρώτο και το τελευταίο μέρος της εκτενούς Επιστολής του. Η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός δέν ειναι συνήθεια μόνον των περισσοτέρων εξουσιαστών, αλλά και ενδημικό φαινόμενο εκείνων που κρατούν οιανδήποτε σφραγίδα. Ακόμη και αυτή των πνευματικών Συλλόγων. Δείγμα και τούτο της γενικής αναρχίας και ηθικής πτώσεως, που επέφερε στην ελληνική κοινωνία ο ιδιότυπος σοσιάλ-αρπακτικός καπιταλισμός του ΠΑΣΟΚ, πάντοτε με το δάνειο δικολαβικό αξίωμα πως «το νόμιμο ειναι και ηθικό». .........Περαιτέρω κατά το Σύνταγμα αρθρ.21, παρ.2,3 και 5 το Κράτος οφείλει ειδική φροντίδα για τις πολύτεκνες οικογένειες, ειδική μέριμνα προστασία της νεότητος, του γήρατος και της αναπηρίας, ως και περίθαλψη των απόρων.

Αντί τούτων περικόπτει τα επιδόματα πολυτέκνων και στερεί φάρμακα από τους γέροντες και τους αναπήρους.

Τέλος το Κράτος οφείλει σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, για τη διατήρηση και ανάπτυξη της Ελληνικής Φυλής. Αντί αυτής όμως υποθάλπει τις αμβλώσεις, με το να πληρώνει τα έξοδα δύο τούτων σε κάθε άπορη μητέρα. Ενω παραλλήλως μεθοδεύει τη μείωση του λαού και τη διάλυση της Χώρας δια της προωθήσεως της αντικαταστάσεως των Ελλήνων απο τους μετανάστες.

Οι παραβάτες του Συντάγματος θα ειναι ατιμώρητοι?;; Εως πότε ?;;;

Και ερωτάμε και εμείς: Εως πότε?;;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails