Tuesday, December 23, 2014

ΑΙΣΧΟΣ..."Υπερηχητική" Δικαιοσύνη: Στο αρχείο στέλνουν την υπόθεση Χαϊκάλη

Όπως φαίνεται η υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π.Χαϊκάλη οδεύει προς το αρχείο. 
 
Όλα αυτά μια ημέρα πριν την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία που θα κρίνει εάν η κυβέρνηση θα μπορεί να ελπίζει για πιθανή εκλογή ΠτΔ και αποφυγή των πρόωρων εκλογών.
 
Σημειώνεται ότι η Δικαιοσύνη αρνήθηκε και δεύτερη φορά αίτημα του Π.Χαϊκάλη για άρση ασυλίας του τηλεφωνικού απορρήτου. Ένα αίτημα που είναι λογικό αλλά προφανώς ο εισαγγελέας ξέρει καλύτερα
 
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως ολοκληρώθηκε χθες, μετά τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον καταγγέλοντα βουλευτή του κόμματος. 
 
Έτσι, εκτιμάται ότι, εκτός απροόπτου, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποτυπώσει με πορισματική αναφορά, που θα καταθέσει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, την εκτίμησή του για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει η υπόθεση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, από χθες το απόγευμα, η Εισαγγελία είχε καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη. 
 
 
Για τον λόγο αυτό, δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, θέμα που φέρεται να αξιολογήθηκε ήσσονος σημασίας.
 
Πηγές του Εφετείου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν θα προσέδιδε άλλη διάσταση στην έρευνα, η αποκάλυψη του ποιος ειδοποίησε ποιον. Ωστόσο, η πλευρά του κ. Χαϊκάλη δια της συνηγόρου του κ. Τζούλη φαίνεται πως θα επανέλθει σήμερα στο αίτημά της καθώς προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει να κριθεί εκ νέου η άρση απορρήτου, αφού θεωρεί ότι είναι κρίσιμο θέμα για την υπόθεση και θα καταδείξει την αξιοπιστία των δύο εμπλεκομένων.
 
Κατά την εισαγγελική κρίση, επίσης, το οπτικοαστικό υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής θεωρείται μη νόμιμο, κάτι που φέρεται να επισημάνθηκε εξαρχής στους καταγγέλλοντες. Ενδέχεται, μάλιστα, η Εισαγγελία να θεωρήσει πως η υπόθεση της καταγραφής και της επεξεργασίας του επίμαχου υλικού, πρέπει να ερευνηθεί ξεχωριστά.
 
Από την αξιολόγηση των καταθέσεων ο εισαγγελέας Π.Παναγιωτόπουλος φαίνεται να έχει ήδη σχηματίσει σαφή άποψη για τα γεγονότα, κρίση που θα αποτυπωθεί στο "δια ταύτα" της αναφοράς του. Αν κριθεί ότι πράγματι επιχειρήθηκε χρηματισμός βουλευτή από τον επενδυτικό σύμβουλο Γ.Αποστολόπουλο η υπόθεση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή θα οδηγηθεί σε ανάκριση. 
 
Είναι, ωστόσο, ανοικτό και το ενδεχόμενο οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης να βρεθούν στην ίδια θέση, καθώς η δωροδοκία ποινικά διαχωρίζεται σε ενεργητική και παθητική. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι καταθέσεις που αξιολογεί ο εισαγγελέας από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, όπως τονίζεται από νομικές πηγές, ξεκάθαρα αφορούν συζητήσεις οικονομικής δοσοληψίας με φόντο την ψήφο του κ. Χαϊκάλη. Ωστόσο,ο μεν βουλευτής υποστηρίζει ότι ο κ. Αποστολόπουλος τού πρότεινε χρηματισμό ενώ ο δεύτερος αναφέρει πως ο βουλευτής τού ζήτησε χρηματισμό για την ψήφο του.
 
Αν τα στοιχεία της υπόθεσης δεν οδηγούν σε ασφαλή εκτίμηση τον εισαγγελικό λειτουργό, η δικογραφία θα οδηγηθεί στο αρχείο ελλείψει ισχυρών ενδείξεων για τα καταγγελλόμενα.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος είχε πει «Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, (ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών) όπως με ενημέρωσε η σύζυγός μου και συνήγορος του κ. Χαϊκάλη, μεθοδεύει να κλείσει την υπόθεση. Πριν από λίγο ωρύονταν πως αν δεν έρθω σήμερα να καταθέσω θα κλείσει τη δικογραφία».
«Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Στάθης με διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρωτότυπο υλικό και ότι αυτό βρίσκεται κλειδωμένο στο γραφείο του κ. Ντογιάκου» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνοντας ακόμη πως «ο κ. Χαϊκάλης έχει παραδώσει το αμοντάριστο υλικό, είναι φανερό ότι υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης».
Είναι το δεύτερο κόμμα το οποίο εξαπολύει κατηγορίες κατά του κυρίου Ισιδωρου Ντογιάκου μετά το Λαϊκό Σύνδεσμο.
 Aναμένουμε το πόρισμα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails