Σφαγιάστηκαν από φανατικούς 148 φοιτητές που πήγαν στο πανεπιστήμιο αλλά δεν γύρισαν ποτέ.
Κανείς όμως δεν έκλαψε για αυτούς τους 148 αθώους νεκρούς όπως έκλαψε όλος ο κόσμος για τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo. Κανείς δεν βγήκε στο δρόμο με πλακάτ όπως με το Je suis Charlie. Κανένας ηγέτης δεν έτρεξε να κάνει πορεία για τις 148 ζωές που χάθηκαν.
148 νεκροί και είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού γιατί κατάγονται από την Κένυα; Φαίνεται πως ναι… Μόνο που υπάρχουν και κάποιοι που πόνεσαν για όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα στην Κένυα, όταν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη, πήραν μαθητές ομήρους και σκότωσαν 148 από αυτούς.
Είναι χαρακτηριστικό ένα post στο Facebook που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου. Δυο φωτογραφίες που δείχνουν το μακελειό: μια τάξη γεμάτη πτώματα κι ένα προαύλιο επίσης. Εκεί τους άφησαν οι δολοφόνοι τους. Τους σκότωσαν χωρίς αιτία. Χωρίς λόγο.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κένυα, μετά το μακελειό με 148 νεκρούς στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα επιτρέψει στην ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, που ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στην Κένυα.
«Οι οικογένειες και οι φίλοι των επιζώντων και όλοι οι Κενυάτες, θέλω να ξέρετε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν τους υπόλοιπους συνεργούς των δραστών. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη καταδίωξη του εγκεφάλου της επίθεσης και υπάρχει ανταμοιβή για όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κι ενώ η οργάνωση απειλεί με νέο αιματοκύλισμα, τα πτώματα των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών τάθηκαν σε δημόσια θέα στην Γκαρίσα, μήπως τυχόν κάποιος από τους κατοίκους αναγνωρίσει την ταυτότητά τους.
Για το μακελειό έχουν συλληφθεί πέντε άνθρωποι, ένας εκ των οποίων είναι ο φύλακας του Πανεπιστημίου.
Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης οι συγγενείς των θυμάτων μετέβησαν στο νεκροτομείο του Ναϊρόμπι για την σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης των πτωμάτων.
Πολλοί από τους συγγενείς κατέρρευσαν αντικρίζοντας νεκρούς του οικείους τους.
No comments:
Post a Comment