Η Ελληνική Κυβέρνηση... καταδίδει Έλληνες στις Ισραηλινές Υπηρεσίες... Έτσι εννοούν την «ανταλλαγή» πληροφοριών με τους Ισραηλινούς.
Απολαύστε τη συνέντευξη του Προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (της διεθνούς ομοσπονδίας εβραϊκών κοινοτήτων της διασποράς), Ρόμπερτ Ζίνγκερ, στην «Καθημερινή», για να δείτε πόσο «αυτονόητα» και «φυσιολογικά» επεμβαίνει ο θρασύς αυτός «κύριος» στα εσωτερικά μιας χώρας, όπως η Ελλάδα.
Αναρωτηθήκατε αν θα μπορούσε ένας Έλληνας εκπρόσωπος ενός αντίστοιχου διεθνή ελληνικού πολιτιστικού φορέα να εκφέρει το ίδιο εύκολα τις δικές του απόψεις για τα εθνικιστικά σιωνιστικά πολιτικά κόμματα που απαρτίζουν την Ισραηλινή Βουλή, σε συνέντευξή του σε Ισραηλινή εφημερίδα (εάν και εφόσον τον καλούσαν); Να κάνει με τον ίδιο εύκολο τρόπο κριτική για τα ανθελληνικά ή τα αντιπαλαιστινιακά κλπ. ρατσιστικά συναισθήματα του Ισραηλινού λαού; Ότι τα κόμματα που απαρτίζουν την ελληνική βουλή, ψηφίζονται από τον ελληνικό λαό ...ούτε που τον πολυενδιαφέρει, τον περιούσιο και «εκλεκτό δημοκράτη»...
Είναι ντροπή να δίδεται από τις εγχώριες ξενόδουλες υπηρέτριες της δημοσιογραφίας βήμα σε τέτοιου είδους ακραίας μορφής Ρατσιστές, που δεν έχουν φιλοξενήσει ούτε έναν «πρόσφυγα» στη δική τους χώρα, που έχουν υφαρπάξει παλαιστινιακή γη, που δολοφονούν καθημερινά άμαχους, γυναίκες και παιδιά, που κόβουν το νερό σε ολόκληρες περιοχές, καταδικάζοντας μια ολόκληρη εθνότητα σε αργό θάνατο, στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, που στειρώνουν τις μαύρες ομόθρησκές τους και προβαίνουν σε τεστ DNA σε όσους ομόφυλους θέλουν να «επαναπατριστούν»... να έρχονται στην δική μας χώρα και να μας αποκαλούν ρατσιστές, αντισημίτες, φασίστες, ναζιστές κ.λπ. και να μας «υποδεικνύουν» - επιβάλλουν, κουνώντας μας το δάχτυλο, ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφίζουμε και ποια να αποκλείουμε και να απομονώνουμε, σύμφωνα με την «θεόπνευστη» και «θεάρεστη» «δημοκρατική» τους αντίληψη και πολιτική περί «γκοΐμ»!
Ακολουθεί η συνέντευξη στην «Καθημερινή»:
Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει στρατηγική συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών συνεργάζονται στενά, ανταλλάσσουν πληροφορίες για πιθανές απειλές και διεξάγουν κοινές ασκήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Ζίνγκερ, ο οποίος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Ελλάδα.
Χαιρετίζει τη στάση που υιοθετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση υπέρ των στενών σχέσεων με το Ισραήλ σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, αλλά ταυτόχρονα δεν κρύβει την ανησυχία του για την ισχυρή παρουσία της Χρυσής Αυγής που, όπως λέει, έχει προκαλέσει ζημία στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και πρέπει να καταπολεμηθεί. Εκφράζει, δε, την ελπίδα πως η δίκη των ηγετών της δεν θα συνεχισθεί στο διηνεκές.
Μιλάει για το πολύ υψηλό ποσοστό Ελλήνων που έχουν αντισημιτικά στερεότυπα και πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ελέγχουν κυβερνήσεις και κυβερνούν τον κόσμο, λέγοντας «πιστέψτε με, δεν το κάνουμε». Πάντως, δηλώνει ευτυχής για τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί με τα αντιεβραϊκά σχόλια κάποιων μητροπολιτών. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζει επίσης τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας οφείλουν να τη στηρίξουν, τη στιγμή που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις με την εισροή προσφύγων και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.
– Πώς βλέπετε τη θέση και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή;
– Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, πάνω απ’ όλα την εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Είναι σημαντικό να έχει την υποστήριξη των εταίρων της στην Ε.Ε. Οι προκλήσεις αυτές πρέπει να επιλυθούν μέσω της όλο και στενότερης διεθνούς συνεργασίας. Χαιρετίζω το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις καλές σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, με τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα και με το Ισραήλ. Δεν ήταν πάντα τόσο ομαλά τα πράγματα σε αυτό το πεδίο...
– Οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση;
– Αυτό είναι πραγματικά μια θετική ιστορία, έχουμε μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και την Αθήνα στον στρατιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτόν της ενέργειας. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά είναι σημαντικό πως συνεργάζονται οι στρατιωτικές ηγεσίες, ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές απειλές και διεξάγουν κοινές ασκήσεις. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως οι επιστήμες και ο πολιτισμός. Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε εμβάθυνση της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών.
– Πώς αξιολογείτε την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη;
– Είμαστε ενθαρρυμένοι από κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τόσο από τη νυν όσο και από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία, τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις δράσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Τόσο οι υπουργοί της κυβέρνησης που συνάντησα όσο και ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, και παρόλο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφωνούν σε κάποια πράγματα, φαίνονται ενωμένοι σε θέματα όπως αυτό, ή οι σχέσεις με το Ισραήλ.
Όπως είπα και στον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στην υλοποίηση κάθε ιδέας που μπορεί να συμβάλει στον κοινό μας αγώνα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.
– Εκτιμάται ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα;
– Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολύ λίγα βίαια περιστατικά κατά Εβραίων και εβραϊκών χώρων στην Ελλάδα. Αυτό είναι σίγουρα ενθαρρυντικό. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό Ελλήνων έχουν αντισημιτικά στερεότυπα και πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ελέγχουν κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, κυβερνούν τον κόσμο. Πιστέψτε με, δεν το κάνουμε!
Μερικοί μητροπολίτες της Ελληνικής Εκκλησίας προέβησαν σε αντιεβραϊκά σχόλια, αλλά είμαι ευτυχής να πω ότι κατά τη συνάντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μας διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί με αυτές τις δηλώσεις και ότι είναι πρόθυμος να εντείνει τον διαθρησκευτικό διάλογο με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο. Χαιρετίζω επίσης τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά απόψεις, εγκυμονούν κινδύνους για τις κοινωνίες μας ως σύνολο και πρέπει να καταπολεμηθούν σθεναρά. Το κλειδί σε αυτό είναι η εκπαίδευση, καθώς επίσης και η σταθερότητα από την πλευρά της κυβέρνησης και των ηγετών της κοινωνίας των πολιτών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μιλούν εναντίον του ρατσισμού, που καταδικάζουν το μίσος οποιασδήποτε μορφής.
– Πώς βλέπετε την παρουσία της Χρυσής Αυγής;
– Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πόση ζημία έχουν προκαλέσει στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας οι ενέργειες του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι ηγέτες της είναι σήμερα σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες, και ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Είναι ανησυχητικό ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη έως καθόλου πρόοδος στη δίκη κατά τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω ότι δεν θα συνεχισθεί για πάντα. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και να καταπολεμηθεί. Χαίρομαι που κανείς από όσους συνάντησα στην Ελλάδα δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν επαφές μαζί τους. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, ένα κίνημα που εξυμνεί τον ναζισμό και τον φασισμό, αυτούς δηλαδή που επιτέθηκαν στην Ελλάδα και σκότωσαν τόσο πολλούς Έλληνες, είναι τόσο ισχυρή στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υποστήριξη της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που έσωσε Έλληνες Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
– Πόσο ειλικρινή και βιώσιμη θεωρείτε την πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας;
– Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι το Ισραήλ και η Τουρκία αποκατέστησαν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις. Όλες οι χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας. Είναι προς όφελος όλων και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια στην περιοχή. Η διασφάλιση της σταθερότητας σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν είναι προφανώς κάτι εύκολο, αλλά για να επιτευχθεί απαιτεί τη συμβολή όλων των χωρών.
No comments:
Post a Comment