Monday, December 18, 2017

Αντισυμβατικό άρθρο...Τηλεόραση το 'αρμα για σύγχρονους ηλίθιους...

Η λοβοτομή της Ελληνικής κοινωνίας ειναι η τηλεόραση, οχι η συσκευή της τηλεόρασης αλλα τα προγράμματα που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μια ατελείωτη παρέλαση ηλιθίων χωρις ίχνος καταρτισμένης μόρφωσης , κατακλύζουν τον τηλεοπτικό χρόνο αναμεταδίδοντας μπούρδες...Στο ενδιάμεσο διάστημα της μπουρδολογίας μεσολαβούν διαφημίσεις κολαγόνων και προιόντων ομορφίας ακαθόριστης ποιότητος.. Βέβαια εκτός απο τις θαυματουργές κρέμες διαφημίζονται και
εξυπνές σκούπες, θαυματουργές παντόφλές, καυτές σόμπες και οτι αλλο μπορεί να φανταστεί κανεις..

Οι τηλεοπτικοί αστέρες με χαζοχαρούμενο υφός χαιδεύουν συνεχώς τα αυτιά των καλεσμένων τους λέγοντας φιλοφρονήσεις τυπού , ποσο ομορφοι και λαμπέροι ειναι αναγκάζοντας τον τηλεθεατή να παρακολούθει μια σειρά απο ατελείωτα ανιαρά τηλεοπτικά κοπλιμέντα με κανένα ίχνος ειλικρίνειας. Φυσικά τα αστέρια της τηλεόρασης  χωρις καμία επιστημονική κατάρτηση ,μέσα απο τις εκμπομπές που παρουσιάζουν εχούν πολλές ιδιότητες, οπως αυτη του εισαγγελέα, του γιατρού, του ιστορικού, του δημοσιογράφου, κτλ...Ο αποδέκτης αυτης της τραγικής καταστάσης απο απορρέει απο το γυαλί, δεν ειναι αλλος απο τον κακομοιρο τον τηλεθεατή. Καθηλωμένος στον καναπέ και με τα χρέη πάνω  απο το κεφάλι του ο μέσος έλληνας βλέπει τους άρτους και τα θεάματα της ΤV που του πολτοποιοούν το μυαλό και την αντίληψη του.


Σε πρώτη φάση συναντάμε τις εκπομπές μαγειρικής, πανακρίβες οργανωμένες κουζίνες με τους τηλεμαγείρους να πραγματοποιούν νοστιμότατες λαχταριστές συνταγές και τους παρουσιαστές μαζι με τους καλεσμένους να  τις δοκιμάζουν ,και να  τις προτείνουν στο τηλεποπτικο κοινό!...Ποιό κοινο ομως;; Το κοινο των συνταξιουχών και των μισθωτών των τετρακοσίων ευρώ.Το κοινο που περιμένει τα πενιχρά επιδόματα για να κάνει χριστούγεννα. Φανταστείτε την ψυχολογία του μέσου εξαθλιωμένου απο τα μνημόνια τηλεθεατη ,να βλέπει ολα αυτά τα καλα στην οθόνη του και να μην μπορεί να αγοράσει τίποτα απο το σούπερ μάρκετ!Ε δω κολάει και η λαική  παροιμία που λέει "φάτε μάτια ψάρια και κοιλία περίδρομο"!Αυτοί μέσα απο το γυαλί με τους παχυλούς μισθούς τρώνε, πίνουν ,τραγουδάνε και οι δυστυχησμένοι τηλεθεατές είτε άνεργοι είτε με μισθούς πείνας κοιτάνε σαν χάνοι τα πρότυπα τους...

Μεγάλη  ακροαματικότητα στο μνημονιακο κοινο παρουσιάζουν οι πρωινές και οι μεσημεριανές εκπομπές. Οι τηλεξανθές και τηλεκαστανές  σταρ με τα επιτελεία τους σε συνδιασμό με τα "πογκρόμ"των καλεσμένων επιδίδονται σε αυστηρής ποιότητας τηλεποτικές συζητήσεις, που μέσα απο αυτές προκύπτει το πρότυπο του gay ,του ανθέλληνα, του κουτσομπόλη, και του ακούραστου καταναλωτή. Ατελείωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου χωρις καμία ουσία!...Χαμένος χρονος απο τις ζωές των συγχρόνων και ταλαιπωρημένων  απο τα πλοκάμια της παγκοσμιοποιήσης ανθρώπων.

Μεγάλο μερίδιο της τηλεοπτικής πίτας 'εχουν οι ειδήσεις και οι δημοσιογραφικού τύπου ενημερωτικές εκπομπές. Εδω παρατηρούμε  τα οργανωμένα τραπεζικά συμφέροντα να στρατολογούν τους μνημονιακούς δημοσιογράφους με στοχο την παραπληροφόρηση του τηλεθεατή. Δεν ειναι τυχαίο οτι παρατηρούμε την ευαισθησία των αστέρων της δημοσιογραφίας απέναντι στους "πρόσφυγες"..Η ιδια ευαισθησία βέβαια δεν παρατηρείται και για τον γηγενη πληθυσμό αφου αυτος πρέπει να σηκώσει κυριως το βάρος των παροχών ,και τον επιδομάτων που παρέχονται στους ξένους που με παράνομο τρόπο εχουν εισέλθει στις χώρες της Ευρώπης!...Ολοι αυτοι οι τηλεδημοσιογράφοι ευθύνονται και τα σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων είκοσι χρόνων. Ο φασίστας , ο ρατσιστής, ο ελληνάρας, ειναι ορολογίες εμπνευσμένες απο τα mean stream τηλεοπτικα μέσα και στηγματίζουν στην πλειοψηφία αφυπνισμένους πολίτες που εχούν καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται πισώ απο την πλάτη τους..

Το τηλεοπτικο κολάζ  στο τέλος συμπληρώνει μαι σείρα απο  στημένα βαρετα  τηλεπαιχνίδια, που  μοιράζουν υποτίθεται ζεστο χρήμα σε επίδοξους παίχτες που αναζητούν την τύχη τους μέσα απο αυτήν την διαδικασία. Η τηλεόραση ειναι το όπλο των εξουσιαστών που βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και πυροβολεί αδιακρίτως νέους , γέρους, και παιδία. Το χαζοκούτι διαμορφώνει  δυστυχώς αποψη και συνείδηση στον μέσο ελληνα που δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Με τιμή Αντιπληροφόρηση












2 comments:

Anonymous said...

Ξεφτιλιστε τους πιο πολύ, πιο απανθρωπα,διοτι το αξιζουν.

Anonymous said...

Σοβαρά το λέω βάρα τους ρε. Ξυπνα!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails