Tuesday, April 3, 2018

Χωρίς μάσκες και γάντια οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών

«Η σχολή είτε δεν λειτουργεί καθόλου, είτε υπολειτουργεί για ένα χρονικό διάστημα 7 μηνών» καταγγέλλουν 320 φοιτητές της σε επιστολή τους προς τη διοίκηση του Ιδρύματος και τον υπουργό Παιδείας με την οποία διαμαρτύρονται για το επίπεδο των σπουδών τους

Μέσω facebook και επιστολών στο υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Αθηνών προσπαθούν να επαναφέρουν την σχολή τους στην κανονικότητα, όπως λένε οι ίδιοι χαρακτηριστικά. Η σχολή στην ουσία είναι κλειστή επί έναν χρόνο, καθώς το πρώτο εξάμηνο έκαναν αποχή οι καθηγητές ενώ τώρα δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά υλικών , όπως γάντια και μάσκες για να κάνουν πρακτική οι φοιτητές και από τα νοσήλεια να καλυφθούν και έξοδα της σχολής.

Για το λόγο αυτό οι φοιτητές συνέταξαν επιστολή η οποία απευθύνεται στην Διοίκηση της Σχολής στην Πρυτανεία του Ε.Κ.Π.Α. και στο υπουργείο Παιδείας.

Η επιστολή αυτή έχει συγκεντρώσει με ηλεκτρονικό ψήφισμα 320 υπογραφές από συμφοιτητές μας και έχει ως θέμα την κατάσταση που επικρατεί από τον Σεπτέμβρη του 2017 στη Σχολή.

«Προσπαθούμε μέσα από αυτή την επιστολή να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα και να πιέσουμε για την επαναφορά της κανονικότητας στη Σχολή από τους αρμόδιους. Έχουμε δημιουργήσει και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, η οποία έχει λάβει στήριξη από φοιτητές της Σχολής αλλά και από τις οικογένειές τους» λένε οι φοιτητές .

Και υπογραμμίζουν: «Στην πραγματικότητα η Οδοντιατρική Σχολή δεν λειτουργεί είτε υπολειτουργεί για χρονικό διάστημα 7 μηνών. Η τελευταία αυτή κατάσταση ισχύει μέχρι και σήμερα χωρίς να διαφαίνεται κάποια άμεση λύση. Πιο συγκεκριμένα:

α. Το κλινικό έργο έχει σταματήσει για 75 ολόκληρες ημέρες λόγω της απεργίας και άλλες 15 ημέρες ως το τέλος Μαρτίου (90 ημέρες σύνολο, μόνο μέχρι σήμερα). Ωστόσο, για την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου απαιτείται η συμπλήρωση 65 ημερών εκπαιδευτικού έργου δηλαδή σύνολο 130 ημερών για την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού έτους.

β. Η εξεταστική Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε καθυστερημένα και υπό συνθήκες πίεσης και αβεβαιότητας. (Συγκεκριμένα η εξεταστική των επί πτυχίω μαθημάτων πραγματοποιήθηκε τέλος Οκτωβρίου 2017 και των υπόλοιπων μαθημάτων στα μέσα Δεκεμβρίου 2017).

γ. Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου μετατέθηκε για την περίοδο που ξεκινά απο τέλη Μαρτίου 2018 έως και μέσα Απριλίου 2018 - συμπεριλαμβανομένων και των ημερών του Πάσχα.

δ. Οι παραδόσεις των μαθημάτων θεωρητικού και εργαστηριακού περιεχόμενου - τα όποια στην Οδοντιατρική Σχολή συνιστούν διαφορετικό κομμάτι της διδασκαλίας - ξεκίνησαν στα μέσα του Δεκεμβρίου 2017.»

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails