Tuesday, May 15, 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 1948: Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ» ΣΤΑΛΙΝ


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για τους απανταχού σιωνιστάς, καθώς σήμερα είναι η επέτειος της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ.

Άλλωστε, αυτός ήτο και ο πρώτος και κύριος σκοπός της ιδρύσεως του σιωνιστικού κινήματος, το 1897, από τον Τεοντόρ Χερτσλ – ο δεύτερος σκοπός του σιωνισμού είναι η παγκόσμιος κυριαρχία.
Ωστόσο, η ίδρυση του Ισραήλ οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος και στον «πατερούλη» Στάλιν! Ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αναγνώρισε το Ισραήλ, τρεις ημέρες μετά την επίσημη ανακήρυξή της ανεξαρτησίας του – στις 17 Μαΐου 1948.
Οι πρώτες επαφές των σιωνιστών με τους σταλινικούς, έγιναν στο Λονδίνο, στις αρχές του 1941, όταν ο πρόεδρος της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργανώσεως, Χάιμ Βάιζμαν, συνάντησε τον Σοβιετικό πρεσβευτή Ιβάν Μάισκι (στην πραγματικότητα επρόκειτο περί του Γιαν Μιχαήλοβιτς Λιαχοβέτσκι, Εβραίου από την Πολωνία). Εκεί μπήκαν οι βάσεις της σταλινικής υποστηρίξεως στην ίδρυση του Ισραήλ, όταν θα δινόταν η ευκαιρία.
Κι όταν οι Βρετανοί, που είχαν την Εντολή στην Παλαιστίνη, έφεραν το θέμα στον ΟΗΕ, το 1947, ο τότε σοβιετικός υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Γκρομίκο, ανακοίνωσε ότι η ΕΣΣΔ υποστηρίζει τον χωρισμό της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, το ένα εβραϊκό, το άλλο αραβικό, εάν η λύση τού ενός κράτους με δύο εθνότητες αποδεικνυόταν πρακτικώς ανεφάρμοστη.

Επιπλέον, η ΕΣΣΔ και οι δορυφόροι της έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υιοθέτηση του σχεδίου χωρισμού της Παλαιστίνης, στις 29 Νοεμβρίου 1947. Ο δε –πρώην εισαγγελεύς των διαβόητων Δικών της Μόσχας- Βισίνσκι, που συμμετείχε στην σοβιετική αντιπροσωπεία, είχε λάβει την οδηγία από τη Μόσχα «να συμβουλεύεται την εβραϊκή άποψη σε όλα τα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την Παλαιστίνη», δηλαδή να ενεργεί σύμφωνα με τα σιωνιστικά συμφέροντα!
Πρωτύτερα, οι σταλινικοί είχαν δώσει στους σιωνιστάς αυτά που κυρίως χρειάζονταν: ανθρώπινο υλικό για ν’ αλλάξουν τους πληθυσμιακούς συσχετισμούς και όπλα για να επιβληθούν στους δυστυχείς Άραβες!
Ενώ, λοιπόν, το 1946, οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη ήταν μια μειοψηφία 600.000 (το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού), ο Στάλιν στέλνει αρχικά στην Παλαιστίνη 150.000 Εβραίους της Πολωνίας, εν συνεχεία τους Εβραίους της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και το 1948 πάνω από 300.000 Εβραίους από τις υπόλοιπες χώρες του παραπετάσματος.
Επιπλέον, ο Στάλιν υποστηρίζει αναφανδόν το Ισραήλ στον εκτοπισμό περισσότερων από 700.000 Αράβων Παλαιστίνιων, καταψηφίζοντας την απόφαση 194 της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η οποία προέβλεπε το ενδεχόμενο επιστροφής τους.
Εις ότι αφορά τον οπλισμό, ο Στάλιν αναθέτει την αποστολή στην Τσεχοσλοβακία. Αρχικώς στις παράνομες εβραϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις Ιργκούν και Χαγκάνα και εν συνεχεία στο νεοϊδρυθέν κράτος του Ισραήλ.
Αργότερα, ο σιωνιστής ηγέτης Μπεν Γκουριόν δήλωσε πως: «τα όπλα αυτά έσωσαν τη χώρα. Αποτέλεσαν την πιο σημαντική βοήθεια που είχαμε. Χωρίς αυτά, πολύ αμφιβάλλω εάν θα είχαμε επιβιώσει τον πρώτο μήνα».
Αυτή ήταν η συμβολή του σταλινισμού στην ίδρυση του Ισραήλ, προφανώς στην μνήμη του ιδρυτού και των βασικών ηγετών του κομμουνισμού (Μαρξ, Λένιν, Τρότσκυ, Σβερντλώφ, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, κ.λπ.), που ήταν κατά 99,9% Εβραίοι!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails