Saturday, June 2, 2018

Στην Δανία απαγόρευσαν την χρήση μπούρκας σε δημόσιους χώρους


Στην Δανία απαγόρευσαν την χρήση μπούρκας σε δημόσιους χώρους
Μια ακόμη χώρα προστέθηκε στον κατάλογο αυτών που παίρνουν μέτρα εναντίον της ισλαμικής μαντίλας. Συγκεκριμένα, στον δρόμο που χάραξαν Γαλλία και Βέλγιο κινείται από χθες και η Δανία, καθώς το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νόμο που απαγορεύει την χρήση ισλαμικής μαντίλας (μπούρκα ή νικάμπ) στους δημόσιους χώρους.

«Όποιος φέρει σε δημόσιους χώρους ένα ένδυμα που κρύβει το πρόσωπο υπόκειται στην καταβολή προστίμου» αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο., το οποίο εγκρίθηκε με 75 ψήφους και καταψηφίστηκε από 30 βουλευτές. Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμο, κάθε παράβασή του θα επιφέρει χρηματικό πρόστιμο ύψους 134 ευρώ, ενώ, αν το αδίκημα επαναληφθεί, τότε το πρόστιμο που θα καλείται να πληρώσει η παραβάτισσα θα είναι δεκαπλάσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση από την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας, είχε επίσης την έγκριση των δύο πρώτων πολιτικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο: των Σοσιαλδημοκρατικών και του αντιμεταναστευτικού Λαϊκού Κόμματος.
Για να φτάσουμε, όμως, στο σημείο χώρες όπως η Γαλλία, (η πρώτη που το εφάρμοσε στην Ευρώπη), το Βέλγιο και η Δανία να απαγορεύουν την χρήση της μπούρκας, αυτό σημαίνει ότι νωρίτερα, με τις πολιτικές της πολυπολιτισμικότητας, είχαν φροντίσει ώστε να συγκεντρώσουν στα εδάφη τους πάρα πολλούς μουσουλμάνους, αρκετοί εκ των οποίων όχι μόνο «δεν αφομοιώθηκαν», αλλά μετέφεραν τις δικές τους συνήθειες, ήθη και έθιμα (ορισμένα εκ των οποίων υποτίθεται ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές που διέπουν τους «ανθρωπιστές», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) στα κράτη της Ευρώπης, όπου μετέβησαν.
Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε ότι το ζητούμενο δεν είναι να φτάσουμε κάποτε στην Ελλάδα να… πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι θα απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στους δημόσιους χώρους, για λόγους οι οποίοι είναι βεβαίως αντιληπτοί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails