Κίνα: διεθνής ανεξάρτητη έρευνα στα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία. Ρωσία: οι δράσεις των βιολογικών αυτών εργαστηρίων θανάσιμη απειλή γι ανθρωπότητα. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από Ουκρανία..

Η Ρωσία δεν μπορούσε να επιτρέψει στην Ουκρανία να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα που θα απειλούσαν την ασφάλεια όλου του κόσμου δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ο Νικολάι Πατρούσεφ.

”Οι δραστηριότητες των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων είναι γεμάτες με θανάσιμη απειλή για έναν τεράστιο αριθμό αμάχων” επανήλθε στο φλέγον θέμα ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία απαιτεί να εξεταστεί το θέμα των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία στο πλαίσιο της σύμβασης για την απαγόρευση των χημικών όπλων.

Νέα δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας: ”καλούμε τις ΗΠΑ να ανοίξουν αυτά τα βιολογικά εργαστήρια για ανεξάρτητες έρευνες από διεθνείς εμπειρογνώμονες και να σταματήσουν να παρεμποδίζουν τη δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης BWC.” Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κίνας καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που αντιτάχθηκε στη δημιουργία μηχανισμών πολυμερούς επαλήθευσης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα τα τελευταία 20 χρόνια.

Προηγουμένως η Κίνα είχε καταγγείλει: διεθνής ανεξάρτητη έρευνα στα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία. Ρωσία: οι δράσεις των βιολογικών αυτών εργαστηρίων θανάσιμη απειλή γι ανθρωπότητα. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από Ουκρανία..

dimpenews.com