Friday, February 3, 2023

JEAN PAUL BRIGHELLI: «ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΗΜΙ-ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΠΙΟΝΙΑ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΦΥΗ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ. ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…» ΒΙΝΤΕΟ

 



«Το σύστημα δεν θέλει σκεπτόμενα άτομα[..] Παράγει ηλίθιους καταναλωτές της τηλεόρασης, που χειραγωγούνται σε κάθε εκλογές για τη μεγαλύτερη δόξα μιας κάστας που αυτοαναπαράγεται» Jean Paul Brighelli Γάλλος εκπαιδευτικός και δοκιμιογράφος συγγραφέας του “La fabrique des crétins ” ” Η παραγωγή των κρετίνων”. 

Εδώ σε συνέντευξη του. ( σσ και το χειρότερο δεν θέλει ούτε καν εκπαιδευτικούς σκεπτόμενους άλλα άβουλα πειθήνια όργανα της εκάστοτε γραμμής) Καταγγέλει το σύστημα καστών στην κοινωνία και την αναπαραγωγή των ελίτ και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα. 

Η εξουσία γίνεται στο νεοφιλελευθερισμό με βάση το κληρονομικό δίκαιο) Σοκάρει: Υπάρχουν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες ευφυή παιδιά που θυσιάστηκαν στο βωμό της αναπαραγωγής της κάστας..( για τους απόφοιτους του Χάρβαντ που τελειώνουν σχολεία της ελίτ ως μόνο διαβατήριο για θέσεις εξουσίας χωρίς να σημαίνει ότι είναι καλύτεροι)

–Εδώ και χρόνια αυτό που συνέβη είναι ότι το σχολείο σκόπιμα καταστράφηκε με αυτό που αποκαλούμε Πρωτόκολλο της Λισαβώνας που καθόρισε το εξής: έχουμε ανάγκη από 10% εντός του πλαισίου και 90% καταναλωτές.

 Καταναλωτές είναι μια λέξη που κι εσείς το παρατηρήσατε ”χτυπάει” άσχημα που θα ξοδεύουν που θα καταναλώνουν φαγητό σαν κυνηγόσκυλα στον καναπέ τους αναμασώντας τις τηλεπαραγγελίες. Oρίστε αυτός είναι ένας εθνικός στόχος...
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

1 comment:

Iojik said...

Γνησιος φιλελευθερισμός δεν υπάρχει πουθενά. Παντού επικρατεί ο σοσιαλισμός και
ο κομμουνισμός. Φορολογία, γραφειοκρατία, κρατισμός και γραφειοκρατία. Απλά βάζουν μεσα τη λεξη φιλελευθερισμός ως πρόφαση για να μη δίνουν καθόλου παροχές και να κρατάνε τα λεφτά για τον εαυτό τους.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails