Saturday, September 15, 2007

Η "Ευρωπαϊκή προδοσία" των ευρωβουλευτών μας

Οι αποφάσεις που πέρνονται στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες προσδιορίζουν την πορεία της χώρας μας, όπως και κάθε χώρας μέλος της ΕΕ, και την τύχη των εθνικών μας θεμάτων.Πολλές φορές οι αποφάσεις αυτές είναι δεσμευτικές και υπερτερούν των νόμων και του Συντάγματός μας.Απο τα παραπάνω εύκολα κάποιος συμπεραίνει, πόσο σημαντικό ρόλο έχουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι Έλληνες ευρωβουλευτές των πολιτικών κομμάτων μας.Τους πληρώνουμε και στρέφονται κατά της πατρίδος μας που υποτίθεται οτι υπηρετούν και διασφαλίζουν τα συμφέροντά της;

-Τροπολογία με αριθμό 14 έλληνα ευρωβουλευτή, για την καθιέρωση του ονόματος «Βαρντάρσκα» για τα Σκόπια, επίσημη ονομασία της χώρας αυτής έως το 1945.
Καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ απήχε ο ΣΥΝ.
Εν τω μεταξύ ο Νίκος Γεωργιάδης, βουλευτής της ΝΔ δήλωσε στον Ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στις 26/10/05 το εξής: «Τα περι Μακεδονίας είναι μπούρδες».

-«Φρονεί οτι το ζήτημα του ονόματος δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χρησιμοποιηθεί ως εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και για την προσχώρηση στην ΕΕ, είναι της γνώμης οτι το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί ένα απο τους όρους για την προσχώρηση της χώρας στην ΕΕ.....»
Απόσπασμα απο την έκθεση που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία για τα Σκόπια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πάλι έλληνας ευρωβουλευτής καταθέτει τροπολογία για να διαγραφεί αυτό το κείμενο.
Ο κ.Ιωάννης Βαρβιτσιώτης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ ψήφισε κατά της διαγραφής του κειμένου και ως εκ τούτου ΥΠΕΡ της προτάσεως που δίδει στα Σόπια το δικαίωμα να μπούν στην Ευρώπη με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

-Κατατέθηκε πρόταση με αριθμό 13 «να τεθεί εκτός νόμου η ρατσιστική και φασιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι», που σημειωτέον είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας πολλών Κυπρίων αγνοουμένων, των Ισαάκ και Σολωμού και των επιθέσεων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Καταψήφισαν μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το τελικό ψήφισμα που δεν περιλαμβάνει τίποτε για τους «Γκρίζους Λύκους», υην προστασία του ονόματος της Μακεδονίας και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων απο την Κύπρο:
ΥΠΕΡΨΉΦΙΣΑΝ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
ΚΑΤΑ:Γ.Καρατζαφέρης(ΛΑ.Ο.Σ) και Α.Παφίλης (ΚΚΕ)
ΑΠΟΧΗ:Δ.Παπαδημούλης(ΣΥΝ).

-Στην υπ’αριθμόν 38 Τροπολογία που στην Έκθεση για την Τουρκία κατέθεσε έλληνας ευρωβουλευτής και πρότεινε να αναγνωριστούν οι γενοκτονίες των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ όλο το ΠΑΣΟΚ.
-Σε τροπολογία υπ’αριθμόν 46 έλληνα ευρωβουλευτή, να τεθεί ως όρος ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


-Στην έκθεση Saingon που μιλά κατά της παιδικής εργασίας καταψηφίζει η πλειοψηφία της ΝΔ.
-Στο κοινό ψήφισμα (28.9.2005) για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την ένταξη στην Ε.Ε.
ΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά ΥΠΕΡ η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.

-Στην τροπολογία Μοριγιόν για την πορεία της Τουρκίας στην προσχώρηση(τροπολογία αριθμό 20)οτι η Τουρκία είναι χώρα ασιατική και μουσουλμανική και δεν αποτελεί ευρωπαϊκό έθνος και οτι(τροπολογία 21)η είσοδος της στην Ε.Ε θα έβλαπτε την ταυτότητα των Εθνών της Ευρώπης.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ η πλειοψηφία της Ν.Δ, όλο το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ με πρώτο και καλύτρο τον κ.Αλαβάνο και το ΚΚΕ.

-Την τροπολογία αριθμό 23 για οριστικό ΟΧΙ στο καθεστώς υποψήφιας χώρας για την ένταξη στη Τουρκία.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ για λογαριασμό της ΝΔ οι Δημητρακόπουλος,Φώλιας,Αβέρωφ κ.α,όλο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ προεξάρχοντος του κ.Αλαβάνου.

-Τροπολογία αρ.24 για την ανάγκη προστασίας των Χριστιανικών μειονοτήτων στην Τουρκία, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων απο την Τουρκία και την εκδίωξη το 1922.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ όλο το ΠΑΣΟΚ,ο ΣΥΝ με τον κ.Αλαβάνο και απείχε το ΚΚΕ.

-Σε τροπολογία έλληνα ευρωβουλευτή που ζητούσε να αποσύρει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας η Τουρκία(casus belli) , σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
-Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ υποστηρίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (17.11.2004) να δοθεί ψήφος στους μετανάστες.

-Κατα της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής στη Κύπρο ψήφισαν:
Μανώλης Μαυρομάτης(ΝΔ)
Κατερίνα Μπατζέλη(ΠΑΣΟΚ)
Δημήτρης Παπαδημούλης(ΣΥΝ)

-Σε Έκθεση του κ.Fantuzzi για τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης για φέτα,κρασί,ελαιόλαδο κλπ(17.1.1997)
Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές τηςΝΔ,του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ απουσιάζουν απο την ψηφοφορία εκτός απο τον ευρωβουλευτή τότε της ΝΔ Νίκου Κακλαμάνη.
-Ψηφοφορία για διεύρυνση της Ε.Ε (13/6/2002) και είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε:
Κατά το Κ.Κ.Ε(ενώ το ΑΚΕΛ ήταν υπέρ).
Αποχή ο ΣΥΝ.
Απο το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν 3 βουλευτές και απο τη ΝΔ 2.Συνολικά απο τους 25 Έλληνες Ευρωβουλευτές μόνο 13 ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Κύπρου.
-Πρόταση του κ.Καρατζαφέρη:Να μην παρεμβαίνει η Τουρκία στο Ιράκ(για προστασία Κούρδων)
Η ΝΔ καταψηφίζει.
-Την τροπολογία αρ.17 για προστασία των μειονοτήτων στα Σκόπια(Έλληνες,Τσιγγάνοι Ρομά και Εβραίοι)
Υπέρ η ΝΔ και Καρατζαφέρης κατά το ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ και ΣΥΝ.
-Ψήφισμα κατά των πυρηνικών δοκιμών.
Καταψήφισε η ΝΔ(δηλαδή δεν ψήφισε κατά των πυρηνικών).
Τα στοιχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου http://www.europarl.europa.eu




Τέλος θα θέλαμε να μας πούνε οι βουλευτές και οι οπαδοί των κομμάτων τι εννοούσε η κ.Μπενάκη όταν στον κ.Παπούλια τη στιγμή που αναλάμβανε πρόεδρος της Δημοκρατίας μας.
«Αναλμβάνετε κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται απο αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί απο ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης....»

Όλα αυτά που δημοσιεύουμε είναι απίστευτα και θα πεί κάποιος οτι είναι ψεύδη.
Μπορείτε όμως να τα δείξετε στον βουλευτή σας και να τον ρωτήσετε αν αυτά είναι ψέμα και να σας αποδείξει αν είναι ή όχι.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails