Sunday, August 23, 2009

Η δεύτερη αναφορά Λόχτερ

Η δεύτερη αναφορά Λόχτερ

Νταχάου – Μαουτχάουζεν – Χαρτχάιμ Φρεντ Λόχτερ

Εκδόσεις: Aσκαλών

Πρόλογος: Δρ. Ρομπέρ Φώρισον

Σελίδες: 93

8,00€


Ο Φρεντ Λόχτερ είναι ένας μηχανικός που ζει στη Βοστόνη. Είναι ειδικός στον σχεδιασμό και την κατασκευή μονάδων εκτελέσεως για τα αμερικάνικα σωφρονιστήρια. Ένα από τα ιδιαίτερα καθήκοντά του ήταν η μοντερνοποίηση του θαλάμου αερίων στο σωφρονιστήριο του Τζέφερσον Σίτι του Μιζούρι.

Ο Ερνστ Ζούντελ είναι ένας Γερμανός, που ζούσε στο Τορόντο, όπου είχε μια λαμπρή καριέρα σαν γραφίστας και διαφημιστής, μέχρι που τον μποϋκοτάρανε λόγων των αναθεωρητικών απόψεών του. Τον είχα βοηθήσει στον αγώνα του ενάντια στα ψέματα σχετικά με το «Ολοκαύτωμα», ειδικά κατά την διάρκεια των δύο δικών, που μία καναδοεβραϊκή οργάνωση τον ανάγκασε να υποστεί το 1985 και το 1988.

Το 1988, ο Ερνστ Ζούντελ ζήτησε απ’ τον Φρεντ Λόχτερ να επισκεφθούν την Πολωνία για να εξετάσουν τους «τόσο προβεβλημένους θαλάμους αερίων» στα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς, Μπίρκενάου και Μαϊντάνεκ. Το συμπέρασμα αυτής της πρώτης αναφοράς του Λόχτερ ήταν σαφές: Ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιοι θάλαμοι αερίων σ’ αυτά τα τρία στρατόπεδα.

Το 1989, ο Λόχτερ επισκέφθηκε την Δυτική Γερμανία και την Αυστρία για να εξετάσει τους περιβόητους «θαλάμους αερίων» στο Νταχάου, Μαουτχάουζεν και στο κάστρο του Χάρτχάιμ. Το συμπέρασμα της δεύτερης αναφοράς, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, είναι το ίδιο σαφές: Ποτέ δεν υπήρχαν θάλαμοι αερίων με σκοπό την εξόντωση ανθρώπων σε αυτά τα τρία μέρη.

(Από τον πρόλογο του Δρ. Ρομπέρ Φώρισον, Αύγουστος 1989)




Πηγή:http://nsparta.wordpress.com/2008/01/01/anafora2_lohter/



3 comments:

ΙΜΕΡΟΣ said...

Το βιβλιο το εχω διαβασει και ειναι αρκετα κατατοπιστικο και επαρκεστατα πειστικο οσον αφορα το περιεχομενο του κι αυτα που υποστηριζει.
Η απορια μου ειναι γιατι η αλλη πλευρα που οπως υποστηριζει εχει τοσα αδιαψευστα στοιχεια και αποδειξεις για το "Ολοκαυτομα",δεν κανει εναν δημοσιο διαλογο για να ξεκαθαρησει μια και καλη το θεμα,αλλα αντ'αυτου εχει επιδωθει σε ενα ανελεητο κυνηγη "μαγγισων",χανωντας ετσι το οποιο δικαιο εχει,ΑΝ εχει...

Anonymous said...

Έκανες πέντε (!) ορθογραφικά λάθη σε δύο μικρές παραγράφους, ένα λεκτικό και δεν έβαλες τόνους!!

Αντί να διαβάζεις "το βιβλίο", δεν διαβάζεις καμιά γραμματική;

Η "άλλη πλευρά" δεν έχει κάνει διάλογο;

Anonymous said...

Η ορθογραφία σε πείραξε εσένα???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails