Monday, May 14, 2012

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως Μακεδονία και θα διαδηλώσουν στα Σκόπια!

Επειδή τα "προοδευτικά" ΜΜΕ της Ελλάδας δεν προβάλλουν τις αντεθνικές αυτές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... Για τους "προοδευτικούς" του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί "εθνικισμό" η πολιτική των Σκοπίων που λένε οτι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διεκδικούν εκτός απο την Ιστορία και τα εδάφη της Κεντρική Μακεδονίας, αλλά αντίθετα αποτελούν "εθνικισμό" όσοι Έλληνες λένε οτι τα Σκόπια δεν πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία... Για να ξέρουν οι Έλληνες τι ψηφίζουν..


Να τους χαίρεσαι Αλἐξη… Θα σε αφήσουμε να προχωρήσεις μόνος!!!

Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:



“Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”..Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” - Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.
Πηγή

kostasxan.blogspot.com


ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ



"Η νεολαία του Συνασπισμού διαδήλωσε στο κέντρο των Σκοπίων 
για το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία "Μακεδονία"(!),
το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού,
την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ'την Πγδμ,
την αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα κλπ."
(Greece Salonika 18/5/'08) 

Καλή η...  αντιμνημονικακή ρητορική ακόμα καλύτερη η προώθηση του κ.Τσίπρα περίπου ως νέου .."Ανδρέα Παπανδρέου του '81" αλλά για να έχουμε σφαιρική εικόνα και ολοκληρωμένη άποψη καλό θα ήταν να ακούσουμε κάποτε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα εθνικά θέματα.Mη θεωρηθεί πως θέλουμε να πλήξουμε το Συνασπισμό ή πως παίζουμε κάποιου είδους παιχνίδι τώρα που η αριστερά είναι ένα βήμα πριν τη δημιουργία δικής της κυβέρνησης.Απλώς ως δυνητικοί ψηφοφόροι του κ.Τσίπρα απαιτούμε να γνωρίζουμε τις απόψεις που πρεσβεύει -και- σε όλα τα Εθνικά θέματα..
Άλλωστε οι επιπτώσεις απ΄τη στάση που θα κρατήσει η επόμενη κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα   ίσως να διαρκέσουν περισσότερο ...ακόμα και απ'την οικονομική κρίση.

Θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβει στις 18/5/2008 στα Σκόπια:

Τελικώς τα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού καθώς και αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από Ελλάδα και ΠΓΔΜ προχώρησαν χθες στην προαναγγελθείσα διαδήλωση-πορεία (greece-salonika.blogspot.com/2008/05/blog-post_16.html) στο κέντρο των Σκοπίων με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ»..


Οι Έλληνες συμμετέχοντες υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία "Μακεδονία"(!),το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού,υποστήριξαν επίσης την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ'την Πγδμ,την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα κλπ.. 
Η συνάντηση ξεκίνησε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας (φωτ1) της Φυρομ όπου συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι 2 πλευρές..
Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με σκοπό να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που-παρεπιπτόντως..-ονομάζεται και αυτή"Μακεδονία"..
Τα σχέδια όμως των Ελλήνων διοργανωτών σκόνταψαν σε άλλα σχέδια που είχε η -γνωστή και απ΄την πρόσφατη εξαγορά του ΟΤΕ-γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom..
H Deutshe Telekom είχε προγραμματίσει ("πολύ καιρό πριν"..) τη διοργάνωση υπαίθριας ανοιχτής συναυλίας στον ίδιο χώρο (πλατεία Μακεδονία) όπου σκόπευε να καταλήξει και η πορεία των Ελλήνων και Σκοπιανών αριστεριστών..!
Ο χώρος,ο οποίος είχε κατακληστεί από δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανούς είναι κατάλληλος για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις αλλά καί για πολύ καλή προβολή απ΄τα ΜΜΕ καθώς πρόκειται για το "σήμα κατατεθέν" της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ..

Η Σκοπιανή αστυνομία χάλασε τα σχέδια των "Ελλήνων αριστεριστών" (όπως αυτοπροσδιορίζονται) καθώς δεν τους επέτρεψε να κατευθυνθούν στον ίδιο χώρο,όπως ζητήθηκε,αλλά τους οδήγησε σε κοντινό πάρκο (φωτ2) όπου και ολοκληρώθηκε η όλη διαμαρτυρία χωρίς οι διοργανωτές της να επετύχουν την προβολή που επεδίωκαν..
(*φωτογραφίες του κ.Tomislav Nikolits για το Greece-Salonika.blogspot)

greece-salonika.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails