Friday, January 4, 2013

Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ Ιταλο-Εβραία γιατρός Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι


Σχόλιο Αντιπληροφόρησης: Γιατί οι Εβραίοι κερδίζουν πολλά Νόμπελ ενώ αποτελούν το 0,2% του Παγκόσμιου πληθυσμού;
Γιατί τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν μας λένε γιατί κερδίζουν τόσα πολλά νόμπελ οι Εβραίοι; Μήπως για να μην προβληματιστούμε για το ποιοί αποφασίζουν που θα πάνε τα νόμπελ;

Η Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι ήταν και ισόβια γερουσιάστρια

Η Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι ήταν και ισόβια γερουσιάστρια

Η Ιταλίδα γιατρός Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι η οποία είχε βραβευθεί με το Νόμπελ Ιατρικής το 1986, για τις ανακαλύψεις της σχετικά με την ανάπτυξη των κυττάρων, κυρίως των νευρικών, πέθανε την Κυριακή στη Ρώμη, σε ηλικία 103 ετών.

Είχε περάσει μεγάλο μέρος του επαγγελματικού της βίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ, στα χρόνια του φασισμού, λόγω της εβραϊκής της καταγωγής, είχε αποκλειστεί από την πανεπιστημιακή έρευνα και είχε αποφασίσει να συνεχίσει τα πειράματα στο σπίτι της.

Μοιράστηκε το μεγάλο βραβείο με τον Αμερικανό βιοχημικό Στάνλεϊ Κοέν(Σ.Α: Επίσης Εβραίος) για τις ανακαλύψεις που έκαναν από κοινού στις ΗΠΑ σχετικά με την δομή και την ζωή των κυττάρων, ανακαλύψεις που είχαν σημαντική βοήθεια στην κατανόηση φαινομένων όπως οι όγκοι, οι δυσπλασίες και η άνοια.

Ήταν δε η γηραιότερη εν ζωή βραβευμένη με Νόμπελ και η πρώτη, και μόνη ως σήμερα που ξεπέρασε τα 100 έτη ζωής.

Την τελευταία εικοσιπενταετία, ανέπτυξε αδιάκοπη επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα, από την συγγραφή βιβλίων, μέχρι την επιστημονική μελέτη και την δημιουργία ιδρύματος για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών.

«Το θέμα είναι να διατηρεί πάντα, κανείς, ζωντανά τα ενδιαφέροντά του. Όλοι όσοι μπορέσαμε να μορφωθούμε, πρέπει να εκτιμούμε πάντα την τεράστια τύχη που είχαμε», είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις της .

«Στον άνθρωπο υπάρχει ένα στοιχείο που έχει μείνει σχεδόν όπως πριν από χιλιάδες χρόνια, η ψυχολογική και συγκινησιακή παράμετρος. Κάτι που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί», υπογράμμιζε συχνά.

Ως ισόβια γερουσιάστρια, από το 2001, είχε υποστηρίξει δυναμικά, μέχρι το 2008, τις κυβερνήσεις του κεντροαριστερού Ρομάνο Πρόντι, μεταβαίνοντας στην Γερουσία, για να ψηφίσει, κάθε φορά που η κυβερνητική πλειοψηφία κινδύνευε να μην μπορέσει να περάσει κύριας σημασίας νόμους.

Η Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι ήταν, επίσης, επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης και Λατίου.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά, γιατί όπως έλεγε φοβόταν ότι αυτού του είδους οι δεσμοί θα υπονόμευαν την ανεξαρτησία της.

3 comments:

Anonymous said...

Ας μην κανουμε τετοια λαθη κα ιδιως ο διαχειριστης του πιο σημαντικου σαιτ στη Ελλαδα.Δεν υπαρχουν Ιταλοεβραιοι..μονον Εβραιοι της Ιταλιας

Anonymous said...

Προφανώς πρόκειται για εξυπνότατους ανθρώπους, αν κρίνει κανείς όχι μόνον από τα Νόμπελ, αλλά γενικώς από τον αριθμό επιστημόνων, συγγραφέων, ανθρώπων των τεχνών κλπ. που έχουν βγάλει.

Anonymous said...

Θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι εξυπνότατοι αν όλα αυτά τα πετύχαιναν με έντιμο τρόπο και όχι με απάτες!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails