Thursday, April 11, 2013

Κόρινθος: 47 συλλήψεις λαθρομεταναστών για την εξέγερση στο κέντρο λαθρομεταναστών - BINTEO


Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι, μετά από επέμβαση αστυνομικών. Και οι 47 συλληφθέντες είναι από το Αφγανιστάν.

 

Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι, κατά τον προαυλισμό τους, άρχισαν να εκσφενδονίζουν κατά των αστυνομικών κεραμίδια, τα οποία ξεκολλούσε ένας από αυτούς, που είχε ανέβει στη στέγη ενός κτιρίου.

Επιπλέον, προκάλεσαν φθορές στο κτίριο στο οποίο έμεναν, έκαψαν στρώματα και έναν οικίσκο που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ προσπάθησαν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση θέρμανσης.


Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενώ η πυρκαγιά σβήσκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

Το περιστατικό έληξε με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι υπαίτιοι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα...


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν οι αλλοδαποί έμαθαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν στο κέντρο για τρεις ημέρες ακόμα...

Δείτε βίντεο από το ekorinthos.gr

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2013/04/47-binteo.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails