Wednesday, April 10, 2013

Με "ταρζανιά" πέρασαν την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων!


Tο Προεδρείο της Βουλής- το οποίο ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με την κυβέρνηση- κατάφερε και απέφυγε την ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που περιλαμβάνει την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων, και έτσι δεν θα τεθούν προ των ευθυνών τους όσοι την ψήφησαν.

Να σημειωθεί ότι εάν πραγματοποιούταν η ψηφοφορία υπήρχε κίνδυνος καταψήφισης του νομοσχεδίου καθώς ΔΗΜΑΡ και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψήφιζαν.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας επανέλαβε ότι ονομαστική ψηφοφορία μόνο για την συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να γίνει καθώς έχει ήδη ψηφιστεί από την περασμένη Πέμπτη. Υπο αυτά τα δεδομένα, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να επανακαταθέσει αίτημα για το σύνολο του νομοσχεδίου.
Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα νου αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι η Ολομέλεια και κατ επέκταση το Προεδρείο της Βουλής έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Πρόσθεσε δε ότι «εμείς δεν αλλάζουμε το αίτημά μας . Δεν συμφωνούμε με την διαδικασία της ψηφοφορίας στο σύνολο αλλά θα συμμετέχουμε σε αυτή και όποιος υπερψηφίσει το σύνολο θα έχει ψηφίσει και το σκάνδαλο» .
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση φαίνεται ότι έδωσε το πάτημα στον προεδρεύοντα κ. Τραγάκη να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την συνεδρίαση λέγοντας ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει νέο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάρχει και λόγος για να γίνει. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η συνεδρίαση έληξε».
 Ο κ. Παπαδημούλης σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «μπροστά στο φόβο των διαρροών από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο κ. Τραγάκης ισχυρίστηκε ότι εγκρίθηκε το νομοσχέδιο χωρίς ονομαστική ψηφοφορία». Σημείωσε ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι «δεν μας έθεσε ως προϋπόθεση την αλλαγή του αιτήματός μας» ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει νέα τροπολογία που θα ακυρώνει αυτή που διαγράφει τις ποινικές ευθύνες όσων χορήγησαν δάνεια στα κόμματα.
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο της και πίσω από την ανωνυμία, οι βουλευτές της ψήφησαν άφοβα, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα έμπειρο κόμμα με πολυετή παρουσία στη Βουλή δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails