Saturday, July 13, 2013

"H νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ είναι φασιστική"


  Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Κρήτη, φαίνεται πως είναι δύσκολη.
  Μετά την επεισοδιακή επίσκεψή του στο Ρέθυμνο, με εργαζόμενους του Δήμου αλλά και καθηγητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για απολύσεις και διαθεσιμότητα, το βράδυ επισκέφθηκε τα Χανιά.

  Ο κ. Βενιζέλος μίλησε στο χώρο του Μεσογειακό Αγρονομικού Ινστιτούτου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αντιδράσεων.
  Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς την ώρα που πραγματοποιεί συγκέντρωση και ομιλία οι ίδιοι κάνουν αντίσυγκεντρώσεις, γεγονός που είναι  αντιδημοκρατικό. Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε πως «κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Μικροένταση έξω από το χώρο της ομιλίας
   Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
  Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί για λόγους ασφαλείας έξω από το χώρο και περιμετρικά του ΜΑΙΧ όπου έχουν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και μέλη συλλογικοτήτων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης αλλά και τη δημοτική αστυνομία.
  Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία του κ Βενιζέλου είχε προγραμματιστεί να γίνει στο χώρο του ΕΒΕΧ όμως νωρίς το απόγευμα τροποποιήθηκε το πρόγραμμα και αποφασίστηκε η ομιλία να δοθεί στο ΜΑΙΧ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails