Wednesday, January 29, 2014

ΜΕ 900% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

Η λογική είναι απλή. Φτιάχνουμε δρακόντειους νόμους για ληστρικούς φόρους που έιναι αδύνατον να εισπραχθούν, και μετατρέπουμε την χώρα σε μια τεράστια φυλακή

Συνωστισμό υποθέσεων στα ανακριτικά γραφεία έχει προκαλέσει η «έκρηξη» των οικονομικών εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί δραματικά η εκδίκασή τους. Γεγονός που θέτει ακόμη και σοβαρό κίνδυνο να εκπνέει το 18μηνο της προφυλάκισης από την επόμενη δικαστική χρονιά, όπως προειδοποίησε η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου.

Όπως καταλάβατε όλοι είναι υποψήφιοι οικονομικοί εγκληματιες από τη στιγμή που η φορολόγηση αυξήθηκε τα τελευταία χρονια 900%!
Μιλώντας στην ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη «δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο», η κ. Θάνου επεσήμανε πως ο φόρτος των υποθέσεων είναι τέτοιος, που το Εφετείο ανησυχεί ότι πλέον θα αρχίσουν «να φεύγουν τα 18μηνα των προφυλακίσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ενδεικτικό είναι πως εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων, κυρίως από την ανησυχητική αύξηση των οικονομικών εγκλημάτων, το 2008 τα ανακριτικά γραφεία του Πρωτοδικείου Αθηνών διαχειρίστηκαν 4.000 υποθέσεις ενώ το 2012 είχαν 8.500 υποθέσεις.
Παράλληλα η κ. Θάνου επεσήμανε πως είναι μεγάλος ο φόρτος και στα ποινικά ακροατήρια, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο το δικαστήριο να διεκπεραιώσει όλες τις υποθέσεις. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι για παράδειγμα οι υποθέσεις των ασφαλιστικών μέτρων, που είναι κατεπείγουσας φύσεως, να ορίζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από έξι μήνες.
Την ίδια ώρα, στις αστικές υποθέσεις η δικάσιμος ορίζεται έπειτα από 3-4 χρόνια, ενώ το πρόβλημα είναι αξεπέραστο στις υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα φτάσουν στο δικαστήριο ακόμη και το 2022 στα περισσότερα ειρηνοδικεία. «Ασφαλώς με τέτοια κατάσταση φθάνουμε στα όρια της αρνησιδικίας» ανέφερε η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επισημαίνοντας την ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις και τις υποδομές και να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Δικαστών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails