Sunday, January 26, 2014

Γενετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες είμαστε αυτόχθονες

«Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθή μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γή από την οποία γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του».

Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)

Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την ανάρτηση όχι για να αποδείξουμε, όπως θα ισχυριστεί κάποιος αριστερός ή "προοδευτικός", ότι είμαστε ανώτεροι από κάποιους άλλους λαούς γενετικά. Αυτό δεν το είπαμε ποτέ άλλωστε σε αυτό το blog. Ούτε επιδιώκουμε κάτι τέτοιο.

Όμως διαφορές μεταξύ των φυλών υπάρχουν και γενετικά. Όπως υπάρχουν γενετικές και μεταξύ των εθνών εννοείται. 

Γιατί όμως είναι σημαντικό να αποδείξουμε ότι έχουμε το ίδιο γενετικό υλικό με τους πρώτους κατοίκους αυτής της περιοχής που ονομάζεται Ελλάδα; Γιατί είμαστε αυτόχθονες. Δεν διώξαμε κανέναν όταν ήρθαμε να κατοικήσουμε εδώ. 

Αναπτύξαμε τον πολιτισμό μας και τον διατηρήσαμε διαδίδοντας τον για χιλιάδες χρόνια. 

Δεν είμαστε "Τουρκόσποροι", δεν είμαστε μπάσταρδοι που λένε οι πληρωμένοι υπέρμαχοι της Παγκοσμιοποίησης που επιδιώκει την ομογενοποίηση της ανθρωπότητας. 

Οι γενετιστές βλέπουν πίσω στο χρόνο σε βάθος χιλιετηρίδων την καταγωγή ενός ανθρώπου με βάση τις μεταλλάξεις στο DNA. Μεταλλάξεις που συνέβησαν χωρίς την ανθρώπινη επέμβαση.

Σήμερα οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να μας ομογενοποιήσουν τεχνητά. Να προκαλέσουν τεχνητές μεταλλάξεις κυρίως στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό μέσω της επιβολής του πολυφυλετισμού και της πολυπολιτισμικότητας.

Είμαστε εμείς οι Έλληνες, η γενετική συνέχεια όλων αυτών των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό το τόπο δεκάδες χιλιάδες χρόνια και ανέπτυξαν σε βάθος χιλιετιών τον κορυφαίο πολιτισμό του πλανήτη που αποτέλεσε τη βάση του σύγχρονου πολιτισμού. 

Είμαστε οι γενετικοί απόγονοι εκείνων ακριβώς των πληθυσμών απ' τους οποίους δημιουργήθηκαν αποικίες για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Αποικίες που προσέφεραν πολιτισμό, κυρίαρχο πολιτισμό και που μέχρι σήμερα στις περιοχές αυτές αποδείχθηκε μέσω της γενετικής ότι υπάρχει η σφραγίδα του DNA των Ελλήνων.

Σε αυτό το σημείο θα παραθέσουμε τα λόγια ακριβώς του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη, που τον χαρακτήρισαν άμεσα οι "προοδευτικοί" κύκλοι ως "ρατσιστή" γιατί φρόντισε ο ίδιος να διαλύσει με τα λεγόμενά του κάθε υπόνοια "ρατσισμού" στις γενετικές έρευνες που παρουσιάζει στο βίντεο. 

Είπε επί λέξη: 


«Δεν υπάρχουν γενετικές ενδείξεις επιμειξίας των Ελλήνων με άλλες ανθρώπινες «φυλές» και βάζω τη λέξη φυλές σε εισαγωγικά γιατί η γενετική δεν παραδέχεται την ύπαρξη φυλών και θα πρέπει σε αυτό το σημείο επειδή τόσα πολλά γράφονται στο διαδίκτυο να υπενθυμίσω σε όλους ότι η εθνική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA στο αίμα ή την βιολογική διαδοχή, δεν είναι θέμα γενετικών προσμείξεων γιατί πολλοί παρερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα και γράφουν τρελά πράγματα στο διαδίκτυο.»

Εμείς συμφωνούμε με τον κ. καθηγητή.

Οι Έλληνες δεν ορίζονται μόνο απ' την γενετική τους καταγωγή. Ορίζονται και απ' τον πολιτισμό, την παιδεία, την γλώσσα και φυσικά την συνείδηση. Όλα αυτά οι Έλληνες όμως τα διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες χωρίς να υποστούν επιμειξίες. Κάτι το οποίο έκαναν φυσικά και άλλοι λαοί. Ποιος αμφισβητεί όμως ότι οι Κινέζοι είναι απόγονοι των αρχαίων Κινέζων; Κανείς.. Γιατί αυτό συμβαίνει τόσο φανατικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

Το πρώτο εννοείται που κτύπησαν οι παγκοσμιοποιητές και το βασικότερο είναι η συνείδηση μέσω της παραπληροφόρησης. Μας παραπληροφορούν ότι δεν έχουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στη γη μας. Ότι όλοι είμαστε ίδιοι σε αυτό το πλανήτη. 

Μας αφαιρούν έτσι με ύπουλο τρόπο, με "ανθρωπιστικά" δήθεν κίνητρα, το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως έθνος με συγκεκριμένη καταγωγή, ενώ ζούμε, κυριαρχούμε και εξελισσόμαστε στην περιοχή αυτή για χιλιάδες χρόνια. 

Θέλουν να επέμβουν στην ταυτότητα του Έλληνα που δημιουργήθηκε μέσα απ΄τις χιλιετηρίδες για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί έτσι μόνο μπορεί να πετύχει η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που οι σημερινοί περιούσιοι Επικυρίαρχοι επιδιώκουν. 

Το ίδιο κάνουν και στους άλλους λαούς εννοείται. Δεν διεκδικούμε τα πρωτεία. Το ξαναλέμε. Δεν λέμε ότι είμαστε ανώτεροι απ' τους άλλους λαούς.

Όμως σίγουρα για την Παγκοσμιοποίηση η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο. Πρέπει να καταφέρουν να επιβάλλουν την επιμειξία στους Έλληνες αλλά και να τους καταστρέψουν την συνείδηση γιατί είναι ο συγκεκριμένος πληθυσμός που ανέπτυξε τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Πρέπει να καταφέρουν να πείσουν τους Έλληνες ότι δεν έχει καμιά σημασία η εθνική συνείδηση χιλιάδων ετών. Πρέπει να μας πείσουν να απεμπολίσουμε την εθνική μας συνείδηση προς χάριν της "Παγκόσμιας Συνείδησης" την ώρα που οι ίδιοι θα διατηρήσουν την ταυτότητά τους αποτελώντας την μόνη πληθυσμιακή ομάδα με πραγματική συνείδηση.

Πριν θεωρήσετε ακραίες συνωμοσιολογίες αυτά που λέμε διαβάστε ότι στο Ισραήλ που είναι η σημερινή τεχνητά δημιουργημένη πατρίδα των τραπεζιτών που ελέγχουν το πλούτο του πλανήτη και προωθούν τα σχέδια αυτά, χρησιμοποιούν την γενετική για να δεχθούν κάποιον σαν πολίτη.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία μιας παλαιότερης παρουσίασης του κ. Τριανταφυλλίδη που έγινε προ μερικών μηνών. Επειδή ήταν πολύ μεγάλη κάναμε μια περίληψη και ανεβάσαμε το βίντεο με τα συμπεράσματα των ερευνών που μιλάει ο ίδιος ο καθηγητής.

Παρακολουθήσαμε προσεκτικά την παρουσίαση των ερευνών του κ. Τριανταφυλλίδη.

Ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίσθηκε στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια λέει ο καθηγητής. Πριν από 100.000 χρόνια πέρασε από την Αιθιοπία στην Υεμένη και έφθασε στην Ευρώπη πριν από 45.000 χρόνια κατά τους αρχαιολόγους και πριν από 59.000 χρόνια κατά τους γενετιστές.


Έφθασε σε 3 μεταναστευτικά κύματα:

Την παλαιολιθική εποχή πριν από 44.000 – 57.000 χρόνια, απ’ την Εγγύς Ανατολή πήγε στη Θράκη, Μακεδονία και απ’ τον Έβρο εξαπλώνεται μέχρι την Αγγλία.

Την μετα παγετωνική περίοδο  20.000 – 23.000 χρόνια πριν καταφθάνει ένα ακόμη μεταναστευτικό ρεύμα απ’ την Εγγύς Ανατολή.

Την νεολιθική εποχή πριν από 9.000 χρόνια το τελευταίο ρεύμα απ’ την Εγγύς Ανατολή.

Το 97% του DNA μας προέρχεται από ανθρώπους που ζούσαν στην Αφρική.

Το DNA μας λέει ο καθηγητής είναι 99% το ίδιο με οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Όμως σήμερα το δύσκολο δεν είναι η αποκωδικοποίηση του DNA, αλλά τι σημαίνει αυτό.

Στον τομέα της γενετικής ο όρος Μιτοχονδριακή Εύα αναφέρεται στον πιο πρόσφατο κοινό μητρογραμμικό πρόγονο, από τον οποίο κατάγονται όλοι οι άνθρωποι. Έχει την απλοομάδα L και λόγω μεταλλάξεων δίνει διαφόρους απογόνους. Έτσι φθάνουμε στον κλάδο M και N.

Ο κλάδος Μ είναι Ασιατικός και ο Ν Ευρασιατικός.


Αν συνεπώς μελετήσουμε το DNA των σύγχρονων Ελλήνων και βρούμε κλάδους Μ σημαίνει ότι έχουν προέλευση απ’ την Ασία άρα πρόκειται για επιμειξίες.

Γύρω στα 45.000 χρόνια πριν έρχεται ο κλάδος U  που ονομάζεται Ούρσουλα, οι απόγονοι της Ούρσουλας φθάνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτά όσον αφορά το DNA απ’ την μητέρα μας.
Το DNA απ’ τον πατέρα μας ταξινομείται σε 311 απλοομάδες ή μοριακά επίθετα. Φθάνει στην Ευρώπη ο κλάδος J,K πριν από 45.000 χρόνια περίπου.

Οι απόγονοι της απλοομάδας R ή U της Ούρσουλας δηλαδή που ήταν κυνηγοί ή τροφοσυλλέκτες έφτασαν στον ομφαλό της Γης. Στους Δελφούς δηλαδή. Εκεί έφτασαν οι πρώτοι "σοφοί" άνθρωποι.


Αυτοί έκαναν απογόνους ένας εκ των οποίων πήρε το όνομα απ' τις Μούσες που ήταν σε εκείνη την περιοχή και ονομάστηκε Ουρανία.
Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα και με τον καθηγητή Φερεντίνο είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν και σε άλλες περιοχές είτε οδικώς είτε με πλοία και έτσι δημιούργησαν τις πρώτες αποικίες στην Ευρώπη.


Σύμφωνα τώρα με τον αρχαιολόγο Κοσμόπουλο, λέει ο Τριανταφυλλίδης, οι νεολιθικοί άνθρωποι με απλοομάδες E και J που μετανάστευσαν στην Ευρώπη, ουσιαστικά ήταν οι Πελασγοί του Ελλαδικού χώρου.

Το DNA των κατοίκων της Ελλάδας σήμερα είναι άμεσοι απόγονοι γυναικών με 12 απλοομάδες. 
Οι κύριες είναι 9(H,HV,J,T,U,K,N,X και W).

Όσον αφορά τους άνδρες είμαστε απόγονοι 16 απλοομάδων του χρωμοσώματος Y.
Οι 7 κύριες απλοομάδες του χρωμοσώματος Υ που παρατηρήθηκαν στους Έλληνες είναι οι Ι, R(R1a και R1b), J(J1 και J2), E, G. (Λεπτομέρειες στο βίντεο).

Όσον αφορά το Y χρωμόσωμα οι έρευνες έδειξαν ότι το DNA μας προέρχεται κατά 52% απ' την Παλαιολιθική εποχή και 48% από Νεολιθική εποχή.

Το μιτοχονδριακό DNA όμως, που κληρονομείται απ' τη μάνα στο παιδί περίπου 72% προέρχεται απ' την παλαιολιθική εποχή και 28% απ' τη Νεολιθική εποχή.

Οι περισσότεροι Έλληνες λοιπόν κατάγονται απ' τους ανθρώπους τροφοσυλλέκτες κυνηγούς που ζούσαν στην περιοχή της Ελλάδας την Παλαιολιθική εποχή 30.000 πριν.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε όσον αφορά το DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας είναι:

8,3%  αποτελείται απ' την εποχή του Χαλκού έως σήμερα

19,8% απ' την Νεολιθική εποχή

44,2% τέλος της ύστερης Παλαιολιθικής εποχής

14,7% απ' το μέσο της ύστερης Παλαιολιθικής εποχής

11% τέλος της μέσης Παλαιολιθικής εποχής

2% είναι DNA το οποίο έχει καταγωγή από Ασιατικές ή Αφρικανικές απλοομάδες.

Συνολικά το DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας σε ένα ποσοστό 98,7% είναι αυτό που χαρακτηρίζει Καυκάσιους - λευκούς, ενώ το 1% και το 0,3% είναι αυτό που χαρακτηρίζει κατοίκους της Ασίας ή της Αφρικής.

Το παραπάνω είναι απ' το DNA που κληρονομούμε απ' την μητέρα μας. Όσον αφορά το DNA που κληρονομούμε απ' τον πατέρα μας, βλέπουμε ότι το ποσοστό επιμειξίας είναι ο,6% έως ο,1% και εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το 99,3% του DNA που κληρονομούμε απ' τον πατέρα μας είναι αυτό που χαρακτηρίζει Καυκάσιους - Λευκούς.

«Δεν υπάρχουν γενετικές ενδείξεις επιμειξίας των Ελλήνων με άλλες ανθρώπινες «φυλές» και βάζω τη λέξη φυλές σε εισαγωγικά γιατί η γενετική δεν παραδέχεται την ύπαρξη φυλών και θα πρέπει σε αυτό το σημείο επειδή τόσα πολλά γράφονται στο διαδίκτυο να υπενθυμίσω σε όλους ότι η εθνική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA στο αίμα ή την βιολογική διαδοχή, δεν είναι θέμα γενετικών προσμείξεων γιατί πολλοί παρερμηνεύουν γιατί πολλοί παρερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα και γράφουν τρελά πράγματα στο διαδίκτυο.»

Ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο Youtube τα συμπεράσματα των ερευνών όπως παρουσιάστηκαν απ' τον κ. Τριανταφυλλίδη γιατί αυτά είναι που ανατρέπουν τις ανθελληνικές θέσεις της ευρύτερης "προοδευτικής" παράταξης(μιλάμε για σχεδόν όλη τη ΝΔ, όλο το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡ. και τα ρέστα), που λένε ότι "είμαστε Τουρκόσποροι", "Αλβανοί", ότι έχουμε υποστεί επιμειξία με Βούλγαρους και λοιπούς Σλάβους, ή ότι καταγόμαστε απ' τους Σημίτες.

Όλα αυτά ανατρέπονται όχι μόνο με τις έρευνες του Τριανταφυλλίδη, αλλά και με άλλες Ευρωπαϊκές κορυφαίες έρευνες που απέδειξαν ότι όχι μόνο το DNA των κατοίκων της Ελλάδας που ανέπτυξαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού είναι το ίδιο με των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας, αλλά συνεχίζει να υπάρχει και στις περιοχές που ανέπτυξαν εκείνοι οι άνθρωποι αποικίες.


Όποιος ενδιαφέρεται να δει όλη τη παρουσίαση του κ. Τριανταφυλλίδη ας κάνει κλικ ΕΔΩ και φυσικά κυκλοφορεί το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη το οποίο σίγουρα οι Έλληνες πρέπει να μελετήσουν γιατί θεωρούμε στους χαλεπούς αυτούς καιρούς της βίαιης επιβολής της Παγκοσμιοποίησης και της ομογενοποίησης της ανθρωπότητας απ' τους γνωστούς περιούσιους τραπεζίτες, πρέπει να έχουμε πεισθεί με τον καλύτερο τρόπο για την καταγωγή μας.


17 comments:

Χαρίλαος said...

Παρουσίαση του βιβλίου 'Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το DNA των Ελλήνων' στις 29 Μαρτίου στην Αθήνα. Προωθήστε παρακαλώ

Anonymous said...

Δεν συμφέρει μερικούς μερικούς να διαδώσουν την αλήθεια για την αυτοχθονια των Ελλήνων. Ο άνθρωπος ήλθε από την Αφρική και η Ελληνική γλώσσα είναι Ινδοευρωπαική και προήλθε από την Φοινικική. Bullshit!!!!
Ψέμματα και τα δύο.

Η γλώσσα μας έχει 6 εκατομύρια τύπους. Καμμία άλλη γλώσσα στον κόσμο δεν έχει τόσους. Μία γλώσσα χρειάζεται δισεκατομύρια χρόνια για να αναπτυχθεί.
Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογέννεσης ανεξάρτητα από την Αφρική.
Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων αποτελεί μια από τις πρώτες μορφές του Χόμο σάπιενς. Είναι δηλαδή κανονικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον γορίλλα και τον χιμπατζή, τον Αυστραλοπίθηκο αφρικάνους ή τον Προκόνσουλ (Χόμο χάμπιλις).
Η μεγάλη ηλικία του κρανίου θέτει υπό αμφισβήτηση την υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική κι από εκεί εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο και προτείνει την ανεξάρτητη εξέλιξη του Χόμο σάπιενς στην Ευρώπη....

Διαβάστε
Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων και η ελληνική λογοκρισία
και
Ο αρχανθρωπος: ο Βενιζέλος εξαφάνισε τα ευρήματα που ανατρέπουν την ιστορία!!


Anonymous said...

Εχω διαβάσει κάτι ύποπτο και δεν ξέρω αν αληθεύει. Παρακαλώ κάντε μιά έρευνα γιατί σκελετοί αρχαίων Ελλήνων από ανασκαφές στην Ελλάδα καταλήγουν σε εργαστήρια στο Τελ Αβιβ. Γιατί οι εβραίοι ερευνούν το DNA των Ελλήνων; Πως φτάνουν οι σκελετοί μέχρι εκεί πέρα;
Τι ψάχνουν;

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Αγαπητέ αναγνώστη μπορείς να μας στείλεις πηγή για το ενδιαφέρον περιστατικό που αναφέρεις σχετικά με τους αρχαίους σκελετούς και το Τέλ Αβίβ;

Ευχαριστούμε

Alex Zarifi said...

Υπάρχει και εργασία Ελληνα οδοντιατρου στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη που μελετά κεφαλομετρικες ακτινογραφιες αρχαιων ελληνικών κρανίων και συγκρινει με των συγχρόνων Ελλήνων και βρισκει ότι δεν υπαρχει διαφορά στις γωνίες που μετριουνται στην κεφαλομετρικη.Ενω για παραδειγμα υπαρχει διαφορα μεταξυ ελληνικων και ιταλικων κρανιων.( οτι δεν υπαρχουν φυλες, επιστημονικά απαράδεκτο)

Anonymous said...

Λοιπον..γιατι τα πραγματα ειναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

Οι ερευνες δεν ειναι αναγκαιες για να καταλαβουμε οτι ειμαστε ιδιοι με τους αρχαιους Ελληνες. Η ανθρωπολογια βασιζεται κυριως στην παρατηρηση.Στον φυλετισμο διακρινονται διαφορες φυλες ανθρωπων, διαφοροι φυλετικοι τυποι, οι οποιοι διαφερουν ΟΛΟΙ μεταξυ τους,αλλοι περισσοτεροι κ αλλοι λιγοτερο.
Σε καθε φυλη αποδιδονται και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα(εφυια, ενεργητικοτητα κτλ.). (Επομενως δεν ειναι μονο `θεμα εμφανισης`..Ο Φυλετισμος δεν θα ειχε καμια ουσια αν οι διαφορες ηταν μονο σωματικες).

Με μια απλη συγκριση των προσωπων και σωματοτυπων των αρχαιων Ελληνων και των συγχρονων διαπιστωνουμε οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν Αλπικο, Μεσογειακοι και Διναρικοι.Οι σημερινοι οι νεοΕλληνες ειναι ακριβως τα ιδια μονο που εχουμε και μερικους αρμενοειδεις. Τους αρμενοειδης τους ξεχωριζουμε κ εμεις πανευκολα..ασυνειδητα πολλες φορες..λεμε πχ `κοιτα μια τουρκοφατσα`..`γυφτοφατσα` κτλ.
Στους Ελληνες εξαιρουνται οι γυφτοι,τσιγγανοι αλλα και εκπολιτισμενοι γυφτοι που εχουμε παρα πολλους στην Θεσσαλονικη σε καποιες περιοχες, σε χωρια στο Κιλκις, στα Γιαννενα σε συγκεκριμενες περιοχες κ.ά.

Οι φυλετικοι τυποι που υπαρχουν στην σημερινη Ελλαδα δεν εμφανιστηκαν απο το πουθενα. Ουτε αντικατασταθηκαν ποτε στην ιστορια οι αρχαιοι Ελληνες με ομοφυλους αλλων περιοχων.
Οι φυλετικοι τυπου αυτοι ειναι απογονοι των αρχαιων. επομενως οι Ελληνες σημερα( αλπικοι, διναρικοι και μεσογειακοι ΜΟΝΟ) ειμαστε απογονοι των αρχαιων.

Εξαιρουνται επισης οι Αφρικανοι που απεκτησαν ιθαγενειες(!! ελεος), οπως και οι Ασιατες...
Οι Ελληνες ανηκουν στην λευκη φυλη..ειναι Ευρωπαιοι..

Anonymous said...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ
Tο μυστικό της καταγωγής των Mινωιτών και των Mυκηναίων μεσω του dna
autochthonesellhnes.blogspot.co.uk/2014/07/t-m-m-dna.html

Anonymous said...

Περί Αμφιπόλεως απάτη. Μήπως ο ¨νεκρός¨ της Αμφίπολης, μεταφέρθηκε από αλλού;

Το διαβάσαμε από το: Περί Αμφιπόλεως απάτη. Μήπως ο ¨νεκρός¨ της Αμφίπολης, μεταφέρθηκε από αλλού; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_868.html#ixzz3IxH9GJ3H

Anonymous said...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Κάποια οστά Μαραθωνομάχων, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να βρίσκονται σε εβραικό πανεπιστήμιο της Αμερικής, σε ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, για "γενετικές" έρευνές.....με την υπογραφή του Ε.Βενιζέλου ως τότε υπουργού Πολιτισμού... http://master-lista.blogspot.com/2014/10/blog-post_212.html

Ανασκαφές και έρευνες γίνονται, εν κρυπτώ. Μας κρύβουν την Ιστορία μας... κλέβουν την υπερηφάνειά μας οι Αιώνιοι εχθροί της Ελλάδας για να την κάνουν δική τους.... Καπηλεία ΚΑΙ της Ιστορίας μας !
Τι ψάχνουν στο DNA των Μαραθωνομαχων οι Εβραίοι; ψάχνουν διακαώς πώς θα μας "καβαλήσουν" ιστορικά, παραχαράζοντας την Ιστορία ΜΑΣ &ισχυριζόμενοι ότι ΤΑΧΑ οι αρχαίοι Έλληνες κατάγονται από τους αρχαίους εβραίους : http://web.archive.org/web/20140208072827/http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6634.html

...μάλλον θα "βγεί" αποτην Αμφίπολη κανένας τεχνητός "εβραικός λαγός"... "οι Έλληνες είναι Εβραίοι" σου λέει... και οι "Εβραίοι, Έλληνες"... με pedigree... εκεί μας πάνε. Γι αυτό έστησαν ΤΩΡΑ την Αμφίπολη.

Επίσης,τα τεστ DNA που θα κάνουν στους σκελετούς, τα εμπιστεύεστε;;; εμπιστεύεστε τα εργαστηρια γενετικής που είναι ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ γιατί οι Εβραίοι είναι ΚΟΡΥΦΕΣ στη ΓΕΝΕΤΙΚΗ (κλωνοποίηση) και άλλες τερατουργίες....

όταν βαφτιστούν "Έλληνες" θα πετύχει και ο "εποικισμός".... τότε θα πιάσουν τόπο και οι εβραικές επιγραφές που έγραφαν στα αγάλματα ανοιχτά της Κρήτης, προ δεκαετιών, και μετά τα πετούσαν στη θάλασσα... ,

Παρεπιπτόντως, ο πρόεδρος των Σιωνιστών Ελλάδας, ο Μάκης Μπατής, (ιδιοκτήτης του καταστήματος Leonard's) HΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ !!! (μετά τον αντιρατσιστικό...) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ... τώρα δείχνει και τη φάτσα του! εμφανίζεται ΕΝΔΟΞΩΣ, ως Ελληνικότερος και Ηρωικότερος των Ελλήνων...... http://ellinismos.gr/content/mpatis-makis

Ναι ! πρόκειται για τον Πρόεδρο της Ένωσης Σιωνιστών Ελλάδος , το Μάκη Μπατή, που αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο : www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=797:-a-&catid=30:2009-04-30-08-27-26&Itemid=63

Το σχέδιό τους για "ελληνοποίηση" προχωράει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ... Βγαίνουν απο τις ποντικότρυπες που κρυβόντουσαν, και ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΙ... ενδεδυμένοι την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΞΑ! κι εμάς θα μας καταντήσουν "περιπλανώμενους Ιουδαίους" με τα μνημόνια...είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ πλέον... & αν τολμήσεις να πείς κάτι εναντίον τους.. είσαι ρατσιστής, και τιμωρείσαι δια νόμου!

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΤΕΙ.

Anonymous said...


Τά ὀστά καί τά ὅπλα τῶν Μαραθωνομάχων γιατί ἀκόμη βρίσκονται στόν Καναδᾶ καί στό Ἰσραήλ;

http://filonoi.gr/2014/02/15/f-ta-osta-kai-ta-opla-ton-marathonomaxon-giati-akomh-briskontai-ston-kanada-kai-sto-israhl/

Anonymous said...

απλα εισαι αμορφωτος..σου το λεει ενας φοιτητης του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"..εισαι επικινδυνος, απλα..μαθε ιστορια και μετα γραφε σε μπλογκ..γραναζι του συστηματος!

Anonymous said...

Ουδέποτε κάποια μελέτη έδειξε κάτι από αυτά, που υποστηρίζουν οι εθνικιστές. Άλλα λένε οι μελέτες κι άλλα θέλουν να «καταλάβουν» αυτοί. Ας δούμε τις πλέον πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η πρώτη περίπτωση αφορά στη μελέτη τού μιτοχονδριακού DNA από 28 πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα υπό την αιγίδα τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε το Τμήμα Βιολογίας τού Α.Π.Θ.. Ο καθηγητής τού Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, δήλωσε στις 8 Δεκ. 2000 στην εφημερίδα Καθημερινή: «Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από όλες αυτές τις χώρες έδειξαν, ότι περίπου το 80% τού σημερινού μιτοχονδριακού DNA των ευρωπαίων έχει "αναφορά" στην παλαιολιθική εποχή και διαμορφώθηκε μετά τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις περιόδους των παγετώνων, ενώ το υπόλοιπο 20% "νεολιθικής προέλευσης" από την Εγγύς Ανατολή. Για τους κατοίκους τής Ελλάδας εκτιμήθηκε, ότι το 70% τού μιτοχονδριακού DNA κληρονομήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς στην παλαιολιθική εποχή και το 30% από περιοχές τής Ανατολής.»

Η έρευνα αυτή λοιπόν, άν και λέει, ότι το 30% των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας δεν είναι αυτόχθονες, έχει παρερμηνευθεί κατά το δοκούν από ελληναράδες κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με το «συμπέρασμα», όπως ακριβώς το αντιγράφουμε: «Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι τού Περικλή, τού Σωκράτη, τού Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA, σε ποσοστό, που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;»!

Το συμπέρασμα των ελληναράδων για τα αποτελέσματα αυτής τής μελέτης (εφημ. Καθημερινή, 8 Δεκ. 2000) είναι, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη! Το ότι κατά 70% οι σημερινοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου είναι αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή, δεν σημαίνει, ότι είναι κι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Αυτόχθονες μπορεί να είναι κι οι αρβανίτες, οι Σλάβοι κ.λπ., όπως και το 80% των Ευρωπαίων, όπως η ίδια έρευνα εξ άλλου απέδειξε, δεν σημαίνει όμως, ότι είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, που έγινε από τα πανεπιστήμια Στάνφορντ των ΗΠΑ και Παβίας τής Ιταλίας και δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή τής Κυριακής (6 Νοεμβρίου 2005), οι σύγχρονοι Έλληνες κατά 99,5% είναι καυκάσιοι, δηλαδή είναι άσπροι. Το θέμα έκτοτε επίσης κατάκλυσε το διαδίκτυο με σχόλια, που αγγίζουν τα όρια τής φαιδρότητας π.χ.: «Καθαρό το DNA των Ελλήνων», «αποστομώθηκε ο περιβόητος Φαλμεράγερ», «καταρρίφθηκαν οι ανθελληνικές θεωρίες» κ.λπ. κ.λπ..

Anonymous said...

Ο Γάλλος ανθρωπολόγος Eugène Pittard δημοσίευσε στο Αρχείο Γενικής Ανθρωπολογίας της Ελβετίας 1914-1915 μια μελέτη περί της ανθρωπολογίας των Ελλήνων υπό τον τίτλο "Contribution à l'étude anthropologique des Grecs".

Η μελέτη περιλαμβάνει μελέτες για το ύψος, τις αναλογίες μήκους μερών του σώματος, μετρήσεις προσώπου, μύτης, αυτιών και πολλές άλλες. Η σημαντικότερη είναι αυτή του κεφαλικού δείκτη. Το διάγραμμα της εικόνας είναι αποκαλύπτικό. Για την κατανόηση του διαγράμματος πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κεφαλικοί δείκτες κάτω από 80 δηλώνουν δολιχοκεφαλία, δείκτες πάνω από 82 δηλώνουν βραχυκεφαλία, ενώ δείκτες 80-82 δηλώνουν μεσοκεφαλία. Οι τρεις κατηγορίες αποτυπώνονται στο σχήμα με διαφορετική διαγράμμιση.

Δολιχοκέφαλοι είναι οι Μεσογειακοί και οι λιγότεροι Κρομανοειδείς ή οι ελάχιστοι Σαχάριοι. Βραχυκέφαλοι είναι οι Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς και οι ελάχιστοι Βαλτικοί.

Από το διάγραμμα παρατηρεί κανείς ότι...
οι βραχυκέφαλοι είναι πλειοψηφία. Οι μεσοκέφαλοι είναι συνήθως μίξεις μεταξύ δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων. Βέβαια οι μίξεις δεν είναι απαραίτητα μεσοκέφαλες, αλλά μπορεί να είναι δολιχοκέφαλες ή βραχυκέφαλες, όμως μπορεί να πει κανείς ότι στατιστικά εξουδετερώνονται, αφού έχουν την ίδια πιθανότητα εμφάνισης. Οι περισσότεροι Μεσογειακοί είναι δολιχοκέφαλοι με τάση προς μεσοκεφαλία, όπως φαίνεται στο σχήμα με επίκεντρο τους κεφαλικούς δείκτες 78-79. Από τις μετρήσεις των 145 ατόμων προκύπτουν τα εξής στατιστικά -δίπλα δίνονται οι αντίστοιχοι φυλετικοί τύποι σε σειρά φθίνουσας πληθυσμιακής εμφάνισης:

Δολιχοκέφαλοι: 33,8% Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς, Σαχάριοι
Μεσοκέφαλοι: 17,2% μίξεις δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
Βραχυκέφαλοι: 49,0% Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς, Βαλτικοί

Ο μέσος όρος είναι κοντα στο 82, που είναι και το μέγιστο του διαγράμματος, όμως αυτό το νούμερο δεν λέει και πολλά από μόνο του, αλλά υποδηλώνει υπαρξη δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων ταυτόχρονα. Ο συγγραφέας διαπιστώνει ότι "οι Έλληνες είναι μακριά από το να αντιπροσωπεύουν έναν εθνικό τύπο αποτελούμενο από ομογενή στοιχεία".

Anonymous said...

Ο Deniker διαπιστώνει ότι η δυτική ηπειρωτική Ελλάδα τείνει προς τον βραχυκέφαλο Διναρικό -Αδριατικο-Αλβανικό όπως τον λέει- τύπο, ενώ πιο ανατολικά εμφανίζεται ο Μεσογειακός πιο έντονα.

Παραθέτει τις μετρήσεις του Clon Stephanos που βρίσκει για τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους εξής κεφαλικού ς δείκτες:

Ήπειρος: 88,1 Διναρικοί, Αλπικοί
Θεσσαλία: 76,9 Μεσογειακοί κυρίως
Ρούμελη: 81,6 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
Πελοπόννησος: 81,7 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
Ιόνιες νήσοι: 82,3 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
Εύβοια: 82,5 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων

ενώ ο Weisbach βρίσκει κεφαλικό δείκτη στους Έλληνες της Τουρκίας:

Προποντίδα: 85,8 Αρμενοειδείς, Αλπικοί
Κωνσταντινούπολη: 79,4 Μεσογειακοί

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι οι Έλληνες "δεν παρουσιάζουν φυλετική ενότητα" και ότι "δεν υπάρχει Ελληνική φυλή". Ο Deniker δηλώνει ότι σύμφωνα με τον Stephanos, η δολιχοκεφαλία είναι διαδεδομένη στην Πελοπόννησο, ειδικά στην Μαντίνεια και στη Λακωνία, δηλαδή στους απογόνους των αρχαίων Σπαρτιατών, με κάποιους βραχυκέφαλους Διναρικούς Αλβανούς, όπως λέει, στην Αργολίδα και στην Κορινθία. Στη Θεσσαλία, στις Ιόνιες νήσους και στην Κρήτη η δολιχοκεφαλία είναι έντονη, δηλαδή υπάρχουν πολλοί Μεσογειακοί, με κάποιους θύλακες βραχυκεφαλίας, που όμως στην Κρήτη είναι μηδαμινοί. Στην Ηπειρο κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, όπως και στους γειτονικούς Αλβανούς. Συνοπτικά ο Deniker λέει περί κεφαλικών δεικτών:

Ηπειρώτες, Αλβανοί: 88
Θεσσαλία: 77
Αιτωλοακαρνανία: 83,6
Αττική, Φθιώτιδα: 79,6
Αρκαδία, Λακωνία: 78 απόγονοι αρχαίων Σπαρτιατών
Αργολίδα, Μεσσηνία: 84
υπόλοιπη Πελοπόν.: 81
Ιόνιες νήσοι: 82,3
Εύβοια: 82
Σηλυβρία: 85,8 προάστιο Κωνσταντινούπολης

Περί προϊστορίας, διατυπώνει την βάσιμη υπόθεση ότι οι Πελασγοί ήταν κυρίως βραχυκέφαλοι, ενώ οι αρχικοί Έλληνες δολιχοκέφαλοι, όμως θεωρεί ότι τα δείγματα κρανίων που το υποδηλώνουν είναι λίγα.

Στο τέλος ο Pittard εκφράζει έμμεσα ότι οι δολιχοκέφαλοι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, που είναι και η αλήθεια, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και θα βρουν χίλιους δυο τρόπους να το αρνηθούν. Οι Αλπικοί κυρίως Πελασγοί, που μαζί τους ήταν και οι δολιχοκέφαλοι δημιουργοί του Κυκλαδικού και Μινωικού πολιτισμού όπως φαίνεται από τις αντίστοιχες τοιχογραφίες, μίχθησαν μαζί με τους δολιχοκέφαλους Δωριείς, Ίωνες, κτλ που είχαν και το όνομα Έλληνες, και οι τρεις κατηγορίες όλοι τους γηγενείς από τα προϊστορικά χρόνια, μίχθησαν μαζί και θεωρήθηκαν Έλληνες. Και οι υπόλοιποι τύποι έπειτα διαδοχικά, που λογίζονται μέχρι και σήμερα ως Έλληνες.

Ο Pittard τελικά συμπεραίνει ότι "δεν πιστεύω ότι οι πολεμικές εισβολές είχαν μεγάλη εθνογενική επίδραση" και ότι οι Έλληνες είναι λίγο πάνω του μετρίου ύψους, λεπτόρρινοι, κατά πλειοψηφία με καστανά μάτια και ακόμα πιο πλειοψηφικά με καστανά μαλλιά, με μύτη ίσια ή κάποιες φορές με τάση ελαφράς κυρτότητας και στατιστικά μεσοκέφαλοι, καθώς υπάρχουν δολιχοκέφαλοι και βραχυκέφαλοι, με πλειοψηφία των τελευταίων.

Anonymous said...

Ο Ολλανδός νευρολόγος και ανθρωπολόγος Ariëns Kappers, στη μελέτη του "Contributions to the Anthropology of the Near-East - VI. Turks and Greeks" του 1931 για τους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει και την Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων μελετά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τους αντιπαραβάλλει στους Τούρκους. Μάλιστα οι μετρήσεις έγιναν μετά την Μικρασιατική καταστροφή, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα.Οι μετρήσεις κεφαλικού δείκτη έγιναν σε 138 Τούρκους και 85 Έλληνες της Μικράς Ασίας. Αμέσως η διαφορά των δύο εμφανίζεται στο ότι...οι Έλληνες έχουν λιγότερη βραχυκεφαλία, με το μέγιστο 84-87,9 των Τούρκων να μικραίνει στους Έλληνες, πράγμα που σημαίνει κατά τον Kappers ότι "οι Έλληνες έχουν λιγότερη μίξη με Αρμενοειδείς και Μογγόλους". Από το διάγραμμα προκύπτει ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας είναι δολιχοκέφαλοι κατά 25%, κυρίως Μεσογειακοί και σκόρπιοι Ιρανικοί, βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς ή Αλπικοί κατά 58% και οι υπόλοιποι μεσοκεφαλικές μίξεις.

Anonymous said...

Ο ελληνικός πληθυσμός έχει ως κύρια τα Διναρικά-Αλπικά-Μεσογειακά φυλετικά στοιχεία.

Ο Deniker είπε για τους σύγχρονους Έλληνες:
"Εν συντομία, αν τα κρανία των σημερινών Ελλήνων είναι υπο-βραχυκέφαλα, ενώ τα αρχαία κρανία που έχουν μετρηθεί μέχρι σήμερα είναι στην πλειονότητά τους δολιχοκέφαλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μελέτη των κρανίων της κλασικής Ελλάδας αφορά σε πολύ λίγα κρανία και σχεδόν όλα από την Αττική, που δεν μας οδηγούν σε κανένα γενικό συμπέρασμα και ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων και την αρχαία Ελληνική τέχνη, ένα πολύ μεγάλο μέρος του αρχαίου πληθυσμού της Ελλάδας ήταν βραχυκέφαλο και κυρίως υπο-βραχυκέφαλο."

Ο Pittard διαφώνησε με την άποψη αυτή. Την θέση του Pittard συνόψισε ο Myers ως εξής:
"Στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, η υπεροχή της Μεσογειακής φυλής είναι μικρή... και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να θεωρήσουμε ότι η σημαντική Αλπική επίδραση στον Μοριά, όπου είναι σίγουρα αρχαία, μπορεί να είναι αρχέγονη εκεί. Ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, όπου επικράτησαν από νωρίς οι Μεσογειακοί, εμφανίζονται ίχνη Αλπικών εισβολέων από τα ηπειρωτικά με το τέλος της εποχής του λίθου, δείχνοντας ότι οι Αλπικοί βρίσκονταν ήδη στην γειτονική ενδοχώρα. Οι Μεσογειακοί, συνεπώς, πρέπει πιθανότατα να θεωρούνται εισβολείς από τα νότια· όπως ακριβώς ο Αλπικός φαίνεται όλο και πιο καθαρά ως μεταναστεύσας από τα ανατολικά, μέσω της ορεινής ζώνης. Και οι δύο κινήσεις είναι πολύ αρχαίες."

O Dudley Buxton (1890-1939) ήταν Βρετανός φυσικός ανθρωπολόγος. Έγινε καθηγητής φυσικής ανθρωπολογίας και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους ανθρωπολόγους της Βρετανίας. O Buxton ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την ανθρωπολογία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο περιοδικό L'Anthropologie του 1920 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για την φυσική ανθρωπολογία των αρχαίων Ελλήνων. Το μεταφράζουμε αυτούσιο:

Ο κ. Dudley Buxton εξέτασε την φυσική ανθρωπολογία των αρχαίων Ελλήνων και των τότε Ελληνικών περιοχών. Βασίστηκε στον κεφαλικό δείκτη, το ύψος, τον προσωπικό δείκτη, τον χρωματισμό των σύγχρονων πληθυσμών, σε σύγκριση με τα λίγα στοιχεία του ίδιου είδους που διαθέτουμε για τους αρχαίους πληθυσμούς. Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι...
ελαφρά πιο βραχυκέφαλοι από τους αρχαίους κατοίκους της ίδιας χώρας. Η Κρήτη κατοικούνταν από την αρχαιότητα από δολιχοκέφαλους, στους οποίους προστέθηκε ένας πληθυσμός μικτός. Πιστεύει ότι μπορεί να συμπεράνει ότι οι κεφαλικοί δείκτες παρουσιάζουν διαφορές τέτοιες ώστε να υποδηλώνουν εθνοτικές μίξεις. Επίσης, ότι αυτές οι μίξεις δεν είναι το ίδιο διανεμημένες και έχουν δημιουργήσει υποτύπους. Και ότι είναι πολύ αρχαίες και ανάγονται στην εποχή του χαλκού και ίσως, στη Λευκάδα, στη νεολιθική εποχή. Οι Έλληνες αποτελούν έναν συνδυασμό, ίσως πολύ αρχαίο, από Αλπικούς και Μεσογειακούς.

Ο Buxton διαπιστώνει ότι οι Έλληνες αποτελούνται κυρίως από Μεσογειακούς και Αλπικούς και ότι αυτή η μίξη είναι πάρα πολύ αρχαία. Ακολουθώντας την κλασική τακτική της εποχής του να περιλαμβάνει τους Κρομανοειδείς σε Μεσογειακούς ή Αλπικούς, η εκτίμηση του Buxton είναι αρκετά ικανοποιητική. Ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη τους Διναρικούς, που αποτελούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή, καθώς και τους Αρμενοειδείς.

Όσοι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ Αλπικών, Κρομανοειδών και Μεσογειακών, κατανοούν ότι οι Μεσογειακοί μειώνονται διαρκώς και μετά βίας ξεπερνούν το 10% των λευκών κατοίκων. Οι Διναρικοί αυξάνονται δραματικά, έχοντας ξεπεράσει τους Μεσογειακούς, σε μια διαρκή διαδικασία Διναροποίησης της Ελλάδας. Οι Αρμενοειδείς φαίνονται σταθεροί ή μειούμενοι, καθώς δεν υπάρχει περαιτέρω εισροή τους από την ανατολή. Οι περισσότεροι συγγραφείς θεωρούν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της ανατολικής Μεσογείου αποτελούνται από μια μίξη Μεσογειακών και Αλπικών ή Αρμενοειδών τύπων, με τους διάφορους ανθρωπολόγους να διαφωνούν ως προς τα ποσοστά της μίξης.

Anonymous said...

Κάνοντας μια εκτίμηση φυλετικής σύνθεσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, προκύπτει χοντρικά η εξής φυλετική σύνθεση για το σύνολο της Ελλάδας σε ποσοστά:

Αλπικοί: 40%
Μεσογειακοί: 20%
Διναρικοί: 17%
Αρμενοειδείς: 15%
Κρομανοειδείς: 5%
Λοιποί: 3%

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι μίξεις μεταξύ των παραπάνω φυλετικών τύπων είναι πλείστες. Προκύπτει ότι οι Αλπικοί κυριαρχούν, ενώ ο γενικός τύπος του κλασικού Αλπικού-Μεσογειακού πλειοψηφεί, από την αρχαιότητα ακόμα, αφού αυτοί είναι οι δύο πολυπληθέστεροι φυλετικοί τύποι, πράγμα που ταιριάζει με την εντύπωση που δίνει ο Έλληνας και στο εξωτερικό.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails