Monday, January 26, 2015

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!



Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) συγχαίρει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές στην Ελλάδα, επαινεί όμως και τον Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.


Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις τόνισε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις», ενώ εύχεται επιτυχία στους «νέους ηγέτες» και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα συνεχίσουν τον προσανατολισμό της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Χάρις αναφέρει ακόμα ότι «τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αναπτύξει ισχυρές, αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με το Ισραήλ, και έχει ενισχύσει τους δεσμούς τετράπλευρης σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Κύπρο». Ο κ. Χάρις επισημαίνει ότι κατά την περσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της AJC είχε συνάντηση μίας ώρας στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είμαστε αφοσιωμένοι φίλοι της Ελλάδας» υπογραμμίζει.

Επίσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Χάρις «εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», τονίζοντας ότι «οδήγησε την Ελλάδα μέσω εξαιρετικά δύσκολων καιρών» και ότι «πολλές από αυτές τις προκλήσεις παραμένουν».

Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής σημειώνει «τις προσπάθειες του κ. Σαμαρά να αντιστρέψει τις οικονομικές ωδίνες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να συνεργαστεί στενά με τη διεθνή κοινότητα, το θάρρος του να αντιμετωπίσει και να καταπολεμήσει το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή και το όραμά του για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών με το Ισραήλ».

Ακολούθως, ο κ. Χάρις τονίζει το γεγονός ότι «η Χρυσή Αυγή, παρά την καταστολή της ηγεσίας της κατά το παρελθόν έτος, κέρδισε αρκετές ψήφους για να είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο. Είναι απογοητευτικό», αναφέρει

Τέλος, ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής τονίζει: «Αναμένουμε από την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και να διαβεβαιώσει όλες τις μειονοτικές κοινότητες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας, πως θα συνεχίσουν να προστατεύονται πλήρως και να γίνονται σεβαστές και ότι δεν θα έχει καμία θέση ο αντισημιτισμός στην ελληνική κοινωνία».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails