Wednesday, April 22, 2020

Σοκάρουν τα μηνύματα αλλοδαπών: ''Κάψτε την Ελλάδα!'' - Σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης

Είναι ξεκάθαρο πως πολλοί από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, ξένων χωρών, που έχουν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν εσωτερική αποσταθεροποίηση.

H κατάσταση ''μυρίζει'' μπαρούτι και όπως φαίνεται το σχέδιο είναι οργανωμένο. 
Tαυτόχρονα, πέρα από τις απειλές, υπάρχει και μία υγειονομική-''βόμβα'' στα θεμέλια της χώρας, καθώς πολλοί από τους αλλοδαπούς είναι φορείς και του ιού Covid-19, οπότε όπως καταλαβαίνουμε, η κατάσταση είναι εκρηκτική. 

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια στη ΒΙΑΛ το βράδυ της Ανάστασης, ένας λογαριασμός, ζητούσε να κάψουν τους καταυλισμούς & την Ελλάδα, κάτω απο μία ενημερωτική ανάρτηση ομάδας με χιλιάδες άραβες μέλη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός φαίνεται πως δεν είναι τυχαίος, σύμφωνα με τον λογαριασμό Stavroforos. 
Σύμφωνα με τον λογαριασμό, ο εν λόγω ''κύριος'' είναι άριστος γνώστης των διαδικασιών και όλων των τεχνικών λεπτομερειών που άπτονται του δουλεμπορίου.
Επίσης μεταφέρει χρήματα απο την Ελλάδα στην Τουρκία και κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους. Δηλώνει θαμώνας ενός πολυχώρου "πολιτισμού" σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. 
Και όλα αυτά, την στιγμή που η ΕΕ βοηθάει με κονδύλι μόνο τους μετανάστες στη χώρα μας, καθώς πυροτέχνημα δίχως κανένα αντίκρισμα η εξαγγελία  οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 700 εκατ. ευρώ, από την Κομισιόν.


Το κονδύλι υπάρχει και θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν θα είναι το ελληνικό κράτος. Ούτε βεβαίως αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε δράσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης, όπως αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί.

Στην πραγματικότητα το μισό από το σύνολο του ποσού(350 εκ. ευρώ)θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Τα επιδόματα αυτά θα δοθούν ως… «βοήθεια σε μετρητά», όπως αποκάλυψε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Από την δεύτερη μελλοντική δόση ένα ποσό 50 εκ. ευρώ (μόλις το 14% του συνόλου) προορίζεται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιας εθνικότητας) και αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία.


Επωφελείται δηλαδή και η γειτονική βαλκανική χώρα, ενώ, κατά δήλωση των επίσημων αρχών της, την περίοδο της κρίσης στον Εβρο δεν υπήρξε ούτε μία απόπειρα παράνομης εισόδου σε βουλγαρικό έδαφος.

Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος(220 εκ) θα διατεθεί για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά. Αλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού(από ΜΚΟ)και υπαλλήλων της υπηρεσίας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails