Saturday, July 10, 2021

ΝΙΚΗΣΑΝ Θαύμα στη Μονή Βαλαάμ στη Ρωσία: o ηγούμενος διέταξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των μοναχών αντί βαρύτατων κυρώσεων. Και οι 200 αρνήθηκαν. Τελικά νόσησε ο ηγούμενος που νοσηλεύθηκε αν κι είχε εμβολιαστεί..!!

 

Θαύμα στη Μονή Βαλαάμ: o ηγούμενος διέταξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των μοναχών.Όλοι αρνήθηκαν. Τελικά νόσησε ο ηγούμενος που νοσηλεύθηκε αν κι είχε εμβολιαστεί..!!Οι Ρώσοι αρνητές του εμβολιασμού μεταξύ των άλλων υποπτεύονται ότι ο κορωναϊός και τα εμβόλια για την εξάλειψή του είναι ένα μέσο ελέγχου των ανθρώπων από απόσταση.

Περισσότεροι από 200 μοναχοί του μεγάλου πατριαρχικού μοναστηριού («σταυροπηγιακό») στα Νησιά Βαλαάμ στην Καρελία, στο βορειότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ρωσίας αρνούνται να εμβολιαστούν. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της Ρωσικής Ορθοδοξίας. Η άρνηση των μοναχών να υποβληθούν σε εμβολιασμό είχε ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά πολλών άλλων κληρικών και πιστών της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίοι είναι πολύ επικριτικοί για αυτές τις θεραπείες υγείας.

Την 1η Ιουλίου, ο πατριαρχικός διαχειριστής Savva/Σάββας (Titunov), επίσκοπος Zelenograd, εξέδωσε ειδικό διάταγμα που υποχρεώνει τους μοναχούς να εμβολιαστούν. Μοναχοί που θ΄αρνούνταν το εμβόλιο θα αποβληθούν αμέσως από το μοναστήρι, θα καθαιρεθούν στην τάξη του λαικού και θα στερηθούν κάθε μορφής υποστήριξης.

Οι ορθόδοξες αρχές είχαν ορίσει ραντεβού για τους μοναχούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις 3 Ιουλίου. Η επιβολή αυτού του ραντεβού προκάλεσε έντονη αντίδραση από την κοινότητα και κανείς δεν εμφανίστηκε για τον εμβολιασμό. Την ίδια ημέρα, ο Σάββας έπρεπε να εκδώσει δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε επίσης στον Τύπο, αναστέλλοντας την υποχρέωση και την απειλή της απέλασης από μονή. Δήλωσε ότι «προς το παρόν έχει ανασταλεί η υποχρέωση εμβολιασμού. Ο επίσκοπος Pankratij [ηγούμενος του μοναστηριού] θα προσπαθήσει να πείσει την αδελφότητα με πατρικό πνεύμα, και δεν θα υπάρξει απέλαση μοναχού από το μοναστήρι ».

Ο ηγούμενος Pankratij (Žerdev), επίσκοπος του Troitsky, ήθελε να δώσει το ”καλό” παράδειγμα αλλά πήρε ένα καλό μάθημα. Ήταν ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V και θα λάβει τώρα ένα αναμνηστικό αφού αρρώστησε με την ινδική παραλλαγή (Delta) του Covid και ανάρρωσε τελικά μετά από θεραπεία σε νοσοκομείο της Μόσχας. Ο Pankratij (Žerdev) είχε πιέσει για να υποχρεωθούν να εμβολιαστούν οι μοναχοί: τώρα το πατριαρχείο προσπαθεί να μεσολαβήσει για να αποφύγει τις εξεγέρσεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν. asianews 5/7/21 Ομολογητές οι μοναχοί…

dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails