Wednesday, January 10, 2024

Απόλυτα δυστοπική εξέλιξη! Αλλάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων…

 


Οι γαλλικές πόλεις της Λυών, της Γκρενόμπλ και του Στρασβούργου συνεχίζουν να καθιερώνουν τις ζώνες χαμηλών εκπομπών τους (ZFE) για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα αποκλείοντας περισσότερα παλιά πετρελαιοκίνητα οχήματα από τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου.

Ήδη από την 1/1/2024, τα οχήματα με το αυτοκόλλητο Crit’Air 4, που αφορά ντίζελ αυτοκίνητα ταξινομημένα μεταξύ 2001 και 2005 και μοτοσικλέτες μεταξύ 2000 και 2004, απαγορεύονται πλέον από την «Μεγάλη Λυών».

Ακόμη πιο ρυπογόνα οχήματα, δηλαδή όσα έχουν την ταμπέλα Crit’Air 5 (ντίζελ ταξινομημένα πριν από το 2001) έχουν ήδη απαγορευτεί εκεί από τις αρχές του 2023!

Η εφαρμογή των ZFE της Λυών από το 2020 έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ικανές να την εμποδίσουν.

Παρόλα αυτά τον περασμένο Ιούνιο, η μητρόπολη της Λυών αναγκάστηκε να περιορίσει το έργο επέκτασης της περιμέτρου και να αναβάλει την απαγόρευση των οχημάτων Crit’Air 2 που είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2026. Αυτά τα οχήματα θα μπορούν τελικά να κυκλοφορούν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2028.

Η Γκρενόμπλ και δώδεκα δήμοι της μητρόπολής της απαγορεύουν επίσης το Crit’Air 4 από την 1η Ιανουαρίου, ένα μέτρο που ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Οχήματα με την ταμπέλα Crit’Air 5 έχουν ήδη απαγορευτεί εκεί από τον Ιούλιο.

Δεκάδες άλλοι δήμοι σε όλη τη Γαλλία έχουν ενταχθεί στο λεγόμενο «εκπαιδευτικό καθεστώς» για τις απαγορεύσεις των ρυπογόνων οχημάτων. Μέχρι σήμερα, 11 γαλλικές πόλεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν Ζώνες Μειωμένων Ρύπων, η καθεμία με το δικό της χρονοδιάγραμμα.

Συμπέρασμα:

Η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι απαγορεύσεις οχημάτων (με κριτήριο το πόσο «ρυπογόνα» θεωρούνται) είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ικανότητα που έχει ο μέσος Ευρωπαίος (που εν τω μεταξύ συνεχώς φτωχοποιείται) να αλλάξει όχημα και να αγοράσει κάποιο πιο καινούργιο!! Έτσι όλο και περισσότεροι «κόβονται» λόγω των νέων πράσινων κανονισμών!

Σταδιακά χιλιάδες επί χιλιάδων αμάξια απαγορεύεται πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων.

Σε μερικά χρόνια ούτε τα μέχρι πρότινος…«οικολογικά» οχήματα δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν, καθώς πόλεις όπως το Παρίσι θα εφαρμόζουν στην πράξη την μετατροπή ολόκληρων συνοικιών σε «Γειτονιές των 15 λεπτών» (Θυμηθείτε ΕΔΩ τι είχαμε αναφέρει προ ημερών).

Και φυσικά ΔΕΝ είναι μόνο η Γαλλία!! Σε όλη την Ευρώπη «τρέχουν» ή βρίσκονται στα σκαριά σχέδια για επιβολή και ακολούθως επέκταση Ζωνών Χαμηλών Ρύπων μέσα στις πόλεις-«φυλακές», στις οποίες πολύ σύντομα η ιδέα και μόνο μετακίνησης με ιδιόκτητο όχημα θα ακούγεται «τρελή».

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails