Wednesday, January 10, 2024

Αρνείσαι πανδημίες, κλιματική κρίση κτλ;;; Είσαι ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ και ουσιαστικά ΝΕΚΡΟΣ!

 





Ξεκινά σκληρό ροκ…

Στα τέλη Νοεμβρίου, το Επιμελητήριο Ψυχοθεραπευτών του Βερολίνου διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης για ψυχοθεραπευτές και ψυχολόγους. Το διαδικτυακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε με θέμα «Αφηγήσεις συνωμοσίας και δυναμική της οικογένειας – πολυεπαγγελματικές προκλήσεις και ευκαιρίες στην ψυχοθεραπεία».

Η εκπαίδευση ασχολήθηκε με… διαγνωστικές και… θεραπευτικές μεθόδους στο πλαίσιο θεραπευτικής αγωγής των λεγόμενων «πιστών θεωριών συνωμοσίας». Διδάχτηκαν επίσης μέθοδοι για την παροχή συμβουλών σε συγγενείς σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν τους «πιστούς της συνωμοσίας».

Με άλλα λόγια όσοι βλέπουν συνωμοσίες σε πολιτικές και πρακτικές που ξεκινούν από την εξουσία χαρακτηρίζονται ως ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!!!

Αρκετοί κριτικοί ψυχοθεραπευτές ενημέρωσαν το γερμανόφωνο Russia Today για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Γίνεται λόγος για εκπαίδευση των ανθρώπων των οποίων οι απόψεις αποκλίνουν από τις κυρίαρχες πολιτικές και μιντιακές αφηγήσεις και συνοδεύονται από παθολογία όσων σκέφτονται διαφορετικά! Αυτή ήταν η ανησυχία των… «ειδικών» που εκφράστηκε στις συζητήσεις.

Μεταξύ άλλων γράφει το γερμανόφωνο RT:
Ψυχολογικές διαγνώσεις σε υποστηρικτές των αφηγήσεων συνωμοσίας
Στην κύρια διάλεξη, ο πολιτικός επιστήμονας Tobias Meilike μίλησε για τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των υποστηρικτών των ιστοριών συνωμοσίας και τις αντίστοιχες θεραπευτικές μεθόδους. Πρώτον, συμβούλεψε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο «αφηγήσεις συνωμοσίας». Ο όρος «θεωρίες συνωμοσίας» υποδηλώνει ότι είναι επιστημονικές θεωρίες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο ψυχολογικός όρος για τα συμπτώματα των υποστηρικτών ιστοριών συνωμοσίας είναι ο όρος «νοοτροπία συνωμοσίας».

Γενικότερα, οι ιστορίες συνωμοσίας έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στο ξέσπασμα των πανδημιών και ειδικά γύρω από το θέμα του εμβολιασμού, εξήγησε ο πολιτικός επιστήμονας.

Συμπτώματα: επιστημονικός σκεπτικισμός
Η υποκείμενη νοοτροπία για τις αφηγήσεις συνωμοσίας είναι ένας θεμελιώδης επιστημονικός σκεπτικισμός. Οι ιστορίες συνωμοσίας γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται επί του παρόντος στην Γερμανία. Ως εκ τούτου, οι ιστορίες συνωμοσίας γύρω από την κλιματική αλλαγή θα απασχολούν περισσότερο τους ψυχολόγους στο μέλλον. Συνολικά, οι αφηγήσεις συνωμοσίας είναι έντονα πολιτικά προσανατολισμένες. Μια άλλη σημαντική αφήγηση συνωμοσίας περιστρέφεται γύρω από μια οικονομική ελίτ που σχετίζεται με την Μεγάλη Επανεκκίνηση.

(…)

Ναρκισσιστική προσωπικότητα, τάση για βία και συμπτώματα εθισμού σε όσους σκέφτονται διαφορετικά
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μεταξύ 9 τοις εκατό και 38,1 τοις εκατό του γερμανικού ενήλικου πληθυσμού επηρεάζεται από μια νοοτροπία συνωμοσίας.

Για να διαγνώσει κανείς τους πληγέντες, πρέπει να γνωρίζει ότι οι ιστορίες συνωμοσίας είναι «πάντα» ένας μηχανισμός προσωπικών κρίσεων (προσωπική άποψη, όπως την χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα). Οι υποστηρικτές των αφηγήσεων συνωμοσίας χαρακτηρίζονται ως αδύναμοι χαρακτήρες, πως έχουν τάση για βία και ναρκισσιστική δομή προσωπικότητας!

Ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι θεραπείας για άτομα που σκέφτονται διαφορετικά
Πριν επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας, ένας ψυχοθεραπευτής πρέπει να διαγνώσει τη σοβαρότητα του ατόμου που επηρεάζεται από ιστορίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με τον Meilike, μπορούν να εντοπιστούν τρεις κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες απαιτεί διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση: 1. Λάτρεις της συνωμοσίας, 2. Πιστοί της συνωμοσίας και 3. Ιδεολόγοι συνωμοσίας.

Όπως λένε:

«Η πρώτη ομάδα ενδιαφερομένων είναι γνωστικά προσιτή. Μπορείτε ακόμα να εργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους σε γνωστικό επίπεδο. Οι πιστοί της συνωμοσίας, από την άλλη πλευρά, έχουν ήδη ενσωματώσει τις ιστορίες συνωμοσίας στην κοσμοθεωρία τους. Αυτή η ομάδα χρησιμοποιεί αφηγήσεις συνωμοσίας για να εκπληρώσει προσωπικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό, σίγουρα δεν πρέπει να ασχολείστε μαζί τους γνωστικά. Πρέπει να δουλέψετε μαζί τους «σε συναισθηματικό επίπεδο» με τα συναισθήματα φόβου και αδυναμίας τους.

Οι ιδεολόγοι συνωμοσίας είναι οι ωφελούμενοι των αφηγήσεων συνωμοσίας. Πρόκειται για ακροδεξιούς ηθοποιούς που επωφελούνται οικονομικά από τις ιστορίες συνωμοσίας και ως εκ τούτου έχουν «επιχειρηματικά κίνητρα». Η ψυχολογική εργασία με αυτήν την ομάδα γενικά δεν αξίζει τον κόπο ή αξίζει τον κόπο μόνο όταν δεν υπάρχει πλέον επιχειρηματικό κίνητρο.

Θέματα και μέθοδοι συμβουλευτικής για συγγενείς ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά
Στην ψυχολογική συμβουλευτική, συχνά ασχολείται κανείς με συγγενείς πιστών συνωμοσίας. Πρόκειται κυρίως για ψυχολογική εκπαίδευση σχετικά με το πώς αυτοί οι συγγενείς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους συναισθήματα αδυναμίας απέναντι στο πληγέν μέλος της οικογένειας. Ένα άλλο μεθοδολογικό συστατικό είναι η εξάσκηση στον καθορισμό ορίων με τους συγγενείς. Κατ’ αρχήν, οι συγγενείς των υποστηρικτών της συνωμοσίας, λένε οι ειδικοί, δεν πρέπει να συμμετέχουν σε καμία συζήτηση σε πραγματικό επίπεδο και συνεχίζουν: «Γι’ αυτό πρέπει να εκπαιδεύσετε την επικοινωνία μαζί τους σε συναισθηματικό και σε επίπεδο σχέσεων και να εξασκηθείτε στο πώς να αποφύγετε το πραγματικό επίπεδο στην επικοινωνία».

Οι συμβουλές πρέπει επίσης να μεταφέρουν πώς οι υποστηρικτές των ιστοριών συνωμοσίας μπορούν να αποκλειστούν από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο ομιλητής συνέκρινε τους υποστηρικτές της συνωμοσίας με τους θανάτους στην οικογένεια και το διατύπωσε κάπως έτσι:

“Οι πιστοί της συνωμοσίας είναι σαν τους θανάτους στην οικογένεια. Όλοι ξέρουν ότι είναι εκεί. Αλλά κανείς δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους.”

Ειπώθηκαν πολλά και διάφορα αλλά το ζουμί είναι ένα: ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!! Αυτό αποφάσισαν οι «ειδικοί»!

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails