Friday, June 8, 2007

Η γιαγιά Φιλιώ μας αποχαιρέτησε!


Η Φιλιώ Χαϊδεμένου έφυγε απο το κόσμο αυτό αφήνοντας πίσω της σπουδαίο έργο γύρω απο τη Μικρασιατική καταστροφή.Ενα σύμβολο απο τα λίγα που απομένουν η Φιλιώ που αποτελούσε ζωντανό κομμάτι μιας απο τις τραγικότερες σελίδες της Ιστορίας του Ελληνισμού.Στη κηδεία της παρεβρέθηκαν πολλοί Μικρασιάτες, για να την τιμήσουν και να της πούν το τελευταίο αντίο.
Στην κηδεία παρεβρέθηκαν και πολιτικοί οι οποίοι είπαν οτι η Φιλιώ ήταν ένα σύμβολο της Μικράς Ασίας και του ελληνισμού.
Δεν ντρέπονται όμως για τα σχολικά βιβλία που αυτοί έβαλαν στα ελληνικά σχολεία.
Η γιαγιά Φιλιώ ήταν ένα σύμβολο των Μικρασιατών.Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι που σφαγιάσθησαν απο τους Τούρκους τι κάνουν για τα βιβλία αυτά;Πρέπει όχι απλώς να καταδικάζουμε το βιβλίο.Πρέπει να μπούμε στη δράση.
Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι πως αντιμετωπίζουν τους πολιτικάντηδες που σπεύδουν να τιμήσουν τον Κεμάλ και την επομένη τιμούν τη Φιλιώ;
Δεν καταλαβαίνετε έλληνες οτι σας δουλεύουν πρός όφελός τους;
Τι περιμένετε ακόμα να κάνουν;
Πρέπει να αντιδράσουμε κάποια στιγμή και να μην αφήνουμε τέτοιους ανθρώπους να βεβηλώνουν την ιστορία των ελλήνων πρός δικό τους όφελος όποτε τους συμφέρει.
Η ελληνική Ιστορία δεν πρέπει να αφήνεται στο έλεος κανενός.Η ιστρορία μας και οι αγώνες των προγόνων μας είναι ιεροί και πρέπει να διαφυλλάσονται σαν κόρη οφθαλμού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails