Thursday, March 3, 2011

Ο Πάπας Βενέδικτος,οι Εβραίοι και ο Ζάκ Αταλί - Επιχείρηση "Η απενοχοποίηση των Εβραίων"

Σ.Α:  Όταν αναζητάς τέτοια θέματα ανακαλύπτεις καθημερινά το μέγεθος της απάτης ενάντια στην ανθρωπότητα. 


Το σημαντικότερο είναι να συνδυάζεις τις πληροφορίες και τις ειδήσεις και να μην τις ερμηνεύεις μεμονωμένα.


Μια τέτοια είδηση είναι και ότι ο Πάπας Βενέδικτος(σ.σ:πραγματικό όνομα Joseph Alois Ratzinger),απενοχοποίησε τους Εβραίους σαν λαό απο την Σταύρωση του Ιησού. 
Απο μόνη της η είδηση ίσως δεν λέει και πολλά για κάποιον.


Η είδηση:


Πάπας: "Δεν είναι ένοχοι οι Εβραίοι για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού"



Σε νέο βιβλίο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσωπικώς απαλλάσσει τους Εβραίους από τους ισχυρισμούς, ότι ευθύνονται για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, αποσείοντας συγχρόνως την έννοια “συλλογικής ενοχής των Εβραίων”, η οποία στοιχειώνει αιώνες τις σχέσεις των Χριστιανών μαζί τους.

    Αυτή η νέα, βιβλική και θεολογική συνάμα, εκτίμηση διατυπώνεται από τον Πάπα σε κεφάλαιο στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του “ο Ιησούς της Ναζαρέτ”–κυκλοφορεί μέσα στην προσεχή βδομάδα.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα απέσεισε, πάντως, τη “συλλογική ενοχή των Εβραίων” για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

    Κρίνεται ήδη ότι, για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.
“Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποίοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;”, γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως “ήταν οι Εβραίοι”.

    “Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτήν ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι “ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του”.

    “Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους”, γράφει ο Πάπας.

    Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την “Αριστοκρατία στο Ναό”, που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: ” είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων”, παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο.
“Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του”, συμπεραίνει ο Πάπας. 

    “Μείζον βήμα εμπρός”

    Όπως σχολιάστηκε από τον Ελάν Στάινμπεργκ, τον αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα και απογόνων τους, πρόκειται για “μείζον βήμα εμπρός” που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’.
Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό”. Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την “πλαστή διάδοση”, ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών”.
Ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ εξελέγη Πάπας με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ’ το 2005 και επί των ημερών του υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις Καθολικών-Εβραίων.

    Ας πούμε ότι το 2009 ο Πάπας εξήρε τις “ηρωικές αρετές” του –άκρατα σιωπηλού, δημοσίως–Πάπα της εποχής του Ολοκαυτώματος (1937-1945) Πίου του 12ου (1939-1958), τον οποίο έκρινε άξιο αγιοποίησης… πράξη στην οποία δημόσια εναντιώθηκε μία πλειοψηφία Εβραίων, “μέχρις ότου ανοίξουν στο κοινό και μελετηθούν τα τότε Αρχεία του Βατικανού”…

    Πλειοψηφία Εβραίων κατηγορεί τον Πίο τον 12ο, ότι εθελοτυφλούσε μπροστά στο Ολοκαύτωμα.

    Όμως, το Βατικανό δηλώνει ότι ο Πάπας του Β’ Παγκόσμιου πολέμου δρούσε σιωπηλά στο παρασκήνιο, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εντείνονταν οι ναζιστικές διώξεις κατά πάντων, στο ευρωπαϊκό έδαφος.

    Εξεγέρθηκαν πολλοί Εβραίοι στον ισχυρισμό του σημερινού Πάπα, πέρυσι, ότι “ο Πίος ο 12ος έσωσε τους περισσότερους Εβραίους από κάθε άλλον”. Το ίδιο συνέβη όταν ο σημερινός Πάπας ήρε τον αφορισμό του επισκόπου Ρίτσαρντ, που αμφισβήτησε δημόσια μέσα σε διεθνή πάταγο την τόσο μεγάλη έκταση Ολοκαυτώματος από τους Ναζιστές, ενώ αρνήθηκε επίσης δημόσια ότι Εβραίοι θανατώνονταν στους ναζιστικούς θαλάμους αερίων.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
= = = = = == = = == = = = = = == = = == = = = = == = = = = ==  = = = = = = =



Πάρα πολλοί άνθρωποι σήμερα σε όλο το κόσμο έχουν αντιληφθεί ότι το κόσμο τον κυβερνούν οι Εβραίοι. Και όταν λέμε οι Εβραίοι δεν εννοούμε οι Σιωνιστές ή οι "σοφοί" ραββίνοι απο μόνοι τους. Όλοι οι Εβραίοι όπου και αν βρίσκονται αποτελούν εν δυνάμει πληροφοριοδότη ή εντολοδόχο της ηγεσίας του Εβραϊσμού. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις την παγκόσμια κυριαρχία. Χρειάζεται "παλλαϊκή συνεργασία"...


Ολοι οι Εβραίοι στο πλανήτη επωφελούνται απο την προώθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους.


Στην Ελλάδα αρκεί ένας Εβραίος για να δημιουργηθεί Ισραηλιτική κοινότητα...


Δεν είναι άμεμπτοι με λίγα λόγια. Το αντίθετο...


Και επειδή η ηγεσία του εβραϊσμού το γνωρίζει αυτό και θέλει να προστατεύσει τον λαό απο την παγκόσμια κατακραυγή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά έχει βάλει να φαίνονται μπροστάρηδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων οι τραπεζίτες Ρόθτσιλντ, Ροκφέλερ κτλ...


Την διαφορά στην εκπαίδευση που έχουν οι Εβραίοι σαν λαός με τα υπόλοιπα έθνη είναι εμφανέστατη αρκεί να πάει κάποιος στο Ισραήλ ή να δεί απο το διαδίκτυο τι κατάσταση επικρατεί εκεί.


Οι Εβραίοι ανεξαρτήτου πολιτικών ή κομματικών πεποιθήσεων είναι όλοι πατριώτες και όπου και αν βρίσκονται υπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.


Ενω οι υπόλοιποι λαοί που τους έχουν υπονομεύσει ηθικά και πνευματικά είναι διασπασμένοι σε ιδεολογίες, κόμματα, θρησκείες...


Κάποια στιγμή όμως μπορεί η ανθρωπότητα να "ξυπνήσει" και να αναζητήσει τους ενόχους.


Για αυτό ακριβώς οι Εβραίοι έχουν δημιουργήσει ειδικά "think tanks" που στόχο έχουν το να μην στοχοποιηθεί όλος ο εβραϊκός λαός. 


Απόσπασμα απο παλαιότερο σχετικό άρθρο μας:



"Ο Ζάκ Αταλί είναι μέλος ενός απόλυτα μυστικού και «κλειστού» εβραϊκου tank think- «δεξαμενή σκέψης»- τοJPPPI(Jewish People Policy Planning Institute), στο οποίο συμμετέχουν είκοσι διακεκριμένοι Εβραίοι. Συνεδριάζουν σε μυστική τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Λέγεται μάλιστα οτι το μέρος που συνεδριάζουν, είναι πιο απόρρητο απο τα μέρη συνεδριάσεων και της CIA και της NSA. Το αντικείμενο των συζητήσεων είναι μόνο ένα: Ποιές είναι οι πιο σημαντικές απειλές για τον εβραϊκό λαό για το 21ο αιώνα και τι μέτρα πρέπει να παρθούν προκαταβολικά. Είναι προνοητικοί,όχι σαν τους Έλληνες πολιτικούς."




Για να διαβάσε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ






Τι πιστεύετε τώρα; Είναι τυχαία η δήλωση του Πάπα ή  εκπορεύτηκε απο κάποιο "ανατολίτικο" "think tank"; 

7 comments:

Anonymous said...

Θέλετε νὰ ὑπάρξη ἀντίδραση σὲ αὐτὸ τὸ βιβλίο τοῦ Πάπα; Μπορῶ νὰ σᾶς στείλω σκαναρισμένο κείμενο.
Ἀπαντῆστε μου ἐδῶ, στὰ σχόλια.
Ἀέτιος

Anonymous said...

να δω πότε θα πάψεις να γράφεις ασυναρτησίες που διαψεύδονται από την πραγματικότητα!!
παράδειγμα πρώτο - λες:
Όλοι οι Εβραίοι όπου και αν βρίσκονται αποτελούν εν δυνάμει πληροφοριοδότη ή εντολοδόχο της ηγεσίας του Εβραϊσμού
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όλοι οι εβραίοι εκτός από τα μέλη της Νατορέι Κάρτα για παράδειγμα, αντιπροσωπεία της οποίας ασπαζόταν τον Αχμαντινεζάντ πριν 2 χρόνια σε συνέδριο στη Τεχεράνη με αποτέλεσμα να γίνουν πρωτοσέλιδο στα μμε του Ισραήλ και να τους κράζουν για προδότες. Ή εκπρόσωποι της οποίας προσεύχονταν για την ανάρρωση του Αραφάτ έξω από το νοσοκομείο στο Παρίσι. Ή εκπρόσωποι της οποίας διοργανώνουν πικετοφορίες στη ΝΥ κατά του κοσμικού βδελύγματος του Ισραήλ που εμποδίζει την έλευση του Μεσία (τους).
Παράδειγμα δεύτερο – λες:
Ολοι οι Εβραίοι στο πλανήτη επωφελούνται απο την προώθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όλοι οι Εβραίοι μείον, για παράδειγμα, το 24 τοις εκατό που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας στη ΝΥ ή το 25 τοις εκατό κάτω από τα ίδια όρια στο Ισραήλ – και προφανώς δεν αναφέρομαι στους Άραβες-Βεδουίνους και Άραβες χριστιανούς της χώρας αυτής.
Παράδειγμα τρίτο – λες:
τραπεζίτες Ρόθτσιλντ, Ροκφέλερ κτλ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
οι Ροκφέλερ είναι χριστιανοί προτεστάντες και πιο συγκεκριμένα Επισκοπαλιανοί. Βέβαια αν ΕΓΩ ήμουν Ροκφέλερ ή ΕΣΥ ήσουν θα πιστεύαμε ότι είμαστε ο Θεός ο ίδιος, αλλά δεν πάει στην ευχή. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι Εβραίοι.
Παράδειγμα τέταρτο – λες:
Οι Εβραίοι ανεξαρτήτου πολιτικών ή κομματικών πεποιθήσεων είναι όλοι πατριώτες και όπου και αν βρίσκονται υπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι, είναι όλοι τόσο υπηρέτες των συμφερόντων του Ισραήλ που έχουν ήδη συστήσει ‘αντίπαλο΄ δέος στο AIPAC, το λόμπυ j street που υποστηρίζει φιλοπαλαιστινιακές θέσεις –και δικαίως κατά την άποψή μου. Είναι επίσης τόσο πατριώτες ώστε δημοσιογράφοι όπως η Αμίρα Χαας της Χάαρετζ, ή ο Γιούρι Άβνερυ της Γες Γκβούλ, ή ο ακαδημαικός Νόαμ Τσόμσκι, ή ο λογοτέχνης Άμος Όζ, ή η ΜΚΟ Μπε-Τσελέμ, για να πω μερικά μόνο παραδείγματα, κατακεραυνώνουν κάθε ισραηλινή κυβέρνηση για τα εγκλήματα που διαπάττει κατά αμάχων Παλαιστινίων στα κατεχόμενα ή κατά του Λιβάνου ή στη Γάζα.

Παράδειγμα πέμπτο – λες:
υπόλοιποι λαοί που τους έχουν υπονομεύσει ηθικά και πνευματικά είναι διασπασμένοι σε ιδεολογίες, κόμματα, θρησκείες...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι βέβαια, όλοι οι λαοί είναι διασπασμένοι σε ιδεολογίες κόμματα και θρησκείες εκτός από τους Εβραίους που
-Είναι τόσο διασπασμένοι σε κόμματα ώστε να μην μπορούν να κατεβάσουν αυτόνομη κυβέρνηση, ΑΛΛΑ μόνον κυβερνήσεις συνασπισμών
-Είναι τόσο διασπασμένοι ιδεολογικά, ώστε οι Ασκενάζι να μην χωνεύουν τους Σεφαρδίτες, που τσακώνονται με τους Λουμπάβιτσερ που δεν ανέχονται τους Φαλάσας που δεν αναγνωρίζουν τους Καραίτες, που δεν αντέχουν τους Μιτζράχι....
Μέσα στην ομόνοια και την αγαστή συνεργασία οι Εβραίοι σε πείσμα των καιρών, ένα πράμα

Anonymous said...

και η τελευταία ασυναρτησία ως προς αυτή την καταχώρησή σου.

παράδειγμα έκτο - λες
"Ο Ζάκ Αταλί είναι μέλος ενός απόλυτα μυστικού και «κλειστού» εβραϊκου tank think- «δεξαμενή σκέψης»- τοJPPPI(Jewish People Policy Planning Institute), στο οποίο συμμετέχουν είκοσι διακεκριμένοι Εβραίοι. Συνεδριάζουν σε μυστική τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Λέγεται μάλιστα οτι το μέρος που συνεδριάζουν, είναι πιο απόρρητο απο τα μέρη συνεδριάσεων και της CIA και της NSA. Το αντικείμενο των συζητήσεων είναι μόνο ένα: Ποιές είναι οι πιο σημαντικές απειλές για τον εβραϊκό λαό για το 21ο αιώνα και τι μέτρα πρέπει να παρθούν προκαταβολικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ναι είναι τόσο μυστικό, απόρρητο, ερμητικά κλειστό κι αόρατο που έχει και ...σελίδα στο διαδίκτυο

Anonymous said...

Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους ρε παιδιά. Τι αρλούμπες είναι αυτές για θρησκευτικά θέματα; Ποιά θρησκεία είναι αληθινή; Ο Ιουδαισμός η ο Χριστιανισμός; Καμμία. Ανθρώπινα κατασκευάσματα δεν είναι; Ποιόν Χριστό δίκασαν και σταύρωσαν οι Ρωμαίοι; Είστε σοβαροί; Υπάρχει πουθενά στούς ιστορικούς της εποχής έστω και μία αναφορά σε κάποιον Χριστό; Πείτε μου και εμένα γιατί όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω τίποτα. Βρίσκω τον Χριστό, αιφνιδίως, πολύ αργότερα σαν αντικείμενο λατρείας και εκμετάλευσης. Ιστορικό στοιχείο ασφαλώς κανένα για την υπάρξή του. Βρίσκω τους Χριστιανούς απο τότε έως και τον
17ο αιώνα να σφάζουν όλη την Ευρώπη και να εδραιώνουν με το αίμα και την φωτιά την θρησκεία τους. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Είχαμε μια θρησκεία πολύ πραγματική και ανθρώπινη την οποία ξερίζωσαν με σφαγές και λεηλασίες οι Χριστιανοί του Βυζαντίου. Μια θρησκεία που είχε δείξει την αξία της μέσα απο τον Αρχαιοελληνικό Πολιτισμό και είχε εξαπλωθεί έως την Βρεττανία και την Μεσοποταμία δημιουργώντας ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι πρόβατα. Εσείς δεν παίζεστε με τίποτα ρε Νεοέλληνες.
Και άντε να δεχτώ την αναγκαιότητα της πίστης του ανθρώπου σε κάτι ανώτερο που θα τον καθησυχάζει μπροστά στον φόβο του Θανάτου. Είναι ανάγκη αυτό το κάτι να είναι το υποκατάστατο του Εβραικού Γιαχβέ; Δανεική θρησκεία ρε παιδιά; Αξιοπρέπεια δεν έχουμε; Διδάσκουμε στα παιδιά μας την ΠΔ και αναρωτιέστε γιατί οι καταραμένοι Εβραίοι κυβερνάνε τον κόσμο;

Anonymous said...

Συνεχίζω λοιπόν. Ποιό είναι το κοινό σημείο, το μυστικό του Βατικανού και των Εβραίων; Τι προσπάθησαν να σκεπάσουν με τις σταυροφορίες και τις σφαγές; Γιατί όλα αυτά τα ιστορικά χειρόγραφα κρύβονται στα υπόγεια του Βατικανού; Για την προστασία τους; Γιατί δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τα μελετήσει; ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ και ξεκολάτε το μυαλό σας απο τις θρησκείες. Είναι το ισχυρότερο ισως εργαλείο χειραγώγησης του κοσμάκη. Χρειάζεται να είμαστε ενάρετοι άνθρωποι και με ηθικές αρχές. Αλλά δεν χρειάζεται να σκοτωθούμε για κανέναν Θεό η Προφήτη. Ούτε να μισήσουμε τον συνάνθρωπό μας για αυτό που πιστεύει. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ. ΟΛΕΣ οι θρησκείες διδάσκουν την αρετή και την ηθική. Ομως οι πιστοί τους αλληλοσκοτώνονται. Πως γίνεται αυτό; Τι παίζεται πίσω απο τις θρησκείες;

Anonymous said...

ΟΛΕΣ οι θρησκείες διδάσκουν την αρετή και την ηθική....

Τι λες ωρε παλληκαρι! Ταλμουδ εχεις διαβασει;

Anonymous said...

Ακριβώς έτσι! Οι ιουδαίοι θανάτωσαν τον Χριστό, επειδή ΔΕΝ ήταν ιουδαίος.
Εγώ ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί αφήνετε τους ιουδαίους να κάνουνε σχόλια σ'αυτό το μπλογκ. "Διάλογο" μαζί τους θ'ανοίξουμε; Και ο Χριστός και οι Απόστολοι πήγαν να κάνουν "διάλογο" με δαύτους και τ'αποτελέσματα είναι πασίγνωστα. Πολύ σωστή και η τοποθέτηση ότι όλοι οι ιουδαίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση. Αυτοί δεν ωφελούνται;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails