Sunday, April 21, 2013

"Ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες για Βενιζέλο - Υποπτος ο Παπανδρέου!"


Ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες, για υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας, πέραν των πολιτικών, καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κεντρικό πρόσωπο των ημερών, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αποκαλύπτει ότι έχουν προκύψει στοιχεία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει «ύποπτο» και ζητάει άμεσα να προσέλθει στη Βουλή και να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.
«Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ελέγχεται και ποινικά για υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας. Εκείνοι που μετέτρεψαν την πολιτική σε αξιόποινη δράση δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την πολιτική τους ιδιότητα για να αποσείσουν ποινικές ευθύνες.
Τα στοιχεία που επικαλεστήκαμε όταν ζητήσαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Βενιζέλο όχι απλώς δεν καταρρίφθηκαν, αλλά, αντίθετα, έχουν ενισχυθεί. Είναι, επομένως, προ των ευθυνών τους όσοι με την επιδεικτική άρνηση ψήφου τους του παρείχαν ασυλία.
Ως προς τον κ. Παπανδρέου, η εκτίμησή μου είναι ότι επίσης έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία. Και είναι ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή το ότι δεν έγινε δεύτερη επίσημη κλήτευσή του, όπως ζητήσαμε. Για εμάς, το κεφάλαιο της εξέτασης του κ. Παπανδρέου, την οποία ζητούμε από τον περασμένο Οκτώβριο, παραμένει ανοικτό. Η αποστολή υπομνήματος επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου. Η επιμονή του στο υπόμνημα συνιστά έμμεση επίκληση αυτής της ιδιότητας», αναφέρει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails