Saturday, September 28, 2013

Συνεχίζεται ο παροξυσμός Δένδια: Ξηλώνει και την ΕΥΠ!



"Αποκεφαλίστηκε", μεσούσης της πολυδιαφημισμένης έρευνας για την Χρυσή Αυγή, ο επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών! Η εν λόγω Διεύθυνση έχει αναλάβει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, διαχειριζόμενη το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ.
Η απόφαση αντικατάστασής του είναι προφανώς πολιτική και προέρχεται από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εν τούτοις προκαλούνται κρίσιμα ερωτήματα για την σκοπιμότητα της απόφασης σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται εν εξελίξει η έρευνα των δικαστικών αρχών, ενώ διαρρέεται πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα βουλευτών, στελεχών και μελών του Κινήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ διάφορων μέσων ενημέρωσης η αποπομπή του επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σχετίζεται με την διαφωνία του στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να παρακολουθείται ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα από ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπου το ρεπορτάζ καταγράφει τους πραγματικούς λόγους και τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την εν λόγω αποπομπή.
"Ο υπεύθυνος αξιωματικός της έρευνας για τη δράση της Χρυσής Αυγής αποπέμφθηκε από την ΕΥΠ το πρωί της Παρασκευής. Ο προερχόμενος από την ΕΛ.ΑΣ. προϊστάμενος της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, που είχε το γενικό κουμάντο στις ενέργειες της υπηρεσίας για την στοιχειοθέτηση κατηγοριών για τυχόν έκνομες ενέργειες στελεχών της Χρυσής Αυγής, έδωσε κανονικά παρόν στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ το πρωί της Παρασκευής και λίγη ώρα αργότερα έμαθε για την αποπομπή του".
"Αποπέμφθηκε το πρωί της Παρασκευής από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του αιφνιδίως. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό». Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι «διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή".

xryshaygh

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails